ИТАЛИАНСКА кухня

  • 103 013
  • 992
  •   1
Отговори
# 450
  • На Марс
  • Мнения: 8 713
Аз също живея в Италия и мога да споделя един вариант за спагети ала карбонара.
За 4 порции:
320гр спагети номер 5
150 гр свински бузи или панчета
5-6 жълтъка
50 гр пекорино (който не харесва пекорино, може да го замени с пармезан, но да се има предвид, че оригиналната рецепта е с пекорино)
Сол и пипер на вкус
Слагаме вода за спагетите на котлона.
През това време на тефлонов тиган слагаме да се запекат свинските бузи, нарязани на къси лентички. В купа разбивме жълтъците и по-голямата част от пекориното. Когато спагетите станат готови (за предпочитане алденте), ги мятаме при свинските бузи и ги обръщаме няколко пъти в тигана. Сваляме от огъня, изсипваме сместа от жълтъците и пекориното, разбъркваме добре и поднасяме, поръсени с останалата част от сиренето. Ако се получат сухи, може да се добави малко от водата, в кпято са сварени спагетите.
Бон апети! 🍴

ще се пробва Simple Smile

# 451
  • София
  • Мнения: 2 298
Направих я лазанята. Тиквички, броколи и рикота, както и сос бешамел, в който сложих настъргана пушена скаморца. Поръсвах всеки слой и с настъргани варени яйца и пармиджано. Отгоре настърган кашкавал и пармиджано.
Харесахме я, стана вкусна.



# 452
  • Мнения: 8 518
Ние сме фенове на домашната прясна паста с яйца, във вариант
талиателле и лазаня, и много рядко, защото ми отнема повече време - равиоли.
За който е от София, семола за паста, както и други италиански брашна, продават в млекарницата Добрев.

Търся някакъв вариант на рецепта с тиквички за плънка за лазанята, без домати, че моето дете домати не яде 😂
По тази причина безмесна лазаня правя със спанак, сирена и бешамел, но ми се иска да разнообразя.



Миналото лято правех една разкошна и лека лазаня с тиквички, скаморца , обаче. Е съм в къщи за да ти я напиша, че съм си я изпринтила рецептата.
Много ни е любима, а колко е италианска не знам😂

А ето намерих рецептата
http://buonafurcettaivana.blogspot.bg/2016/09/blog-post_58.html?m=1

# 453
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 021
Не съм сигурна дали този десерт е италиански, така смятам. Поправете ме, ако греша. Видях го в един кулинарен филм - "Кулинарно състезание".
Сладкишът е Borossi cake.
Рецептата, по която съм го правила също не е оригинална, а видяна в интернет. Но дори, направен по нея беше много вкусен.
Необходими продукти:
125 г черен шоколад (минимум 65% какао)
3 средно големи яйца
50 г захар
125 г краве масло   

Начин на приготвяне:
Шоколадът се разтопява на водна баня. Прибавя се нарязаното на кубчета масло и се бърка докато се превърнат във фина смес.
Яйцата и захарта се разбиват с телена бъркалка или пасатор, докато захарта се разтвори. Двете смеси се събират и разбъркват. Оставят се на студено, докато изчезнат мехурчетата въздух.
Шоколадовата смес се изсипва в тава и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути.
Кейкът се оставя да изстине и се нарязва на парчета.

# 454
  • MI
  • Мнения: 11 803
Изглежда добре тортата, но рецептата не е италианска. Всъщност на италиански като търся дори не я намирам в гугъл. Simple Smile С това име предполагам, че е италоамериканска рецепта...

# 455
  • Мнения: 4 496
На американска прилича.

# 456
  • MI
  • Мнения: 11 803
Най-вероятно, като цяло итало-американските рецепти нямат нищо общо с италианската кухня, защото са адаптирани за американския вкус и с тамошни продукти. Специално тази торта според мен ще е хубава, макар и наистина тежка, но повече ми прилича на брауни, отколкото на италиански десерт.

# 457
  • Мнения: 3 607
Миналата седмица в черешката  правиха по същата рецепта  този десерт поднесен с топка сладолед.

# 458
  • Karlovo
  • Мнения: 533
Имам една молба към дамите ,които живеят или са живели в Италия .Трябва ми рецепта за италианските корнети ,които се продават сутрин за закуска . Намирам много по интернет ,но не знам коя е хубава . Ако някоя е правила ще съм и много благодарна да я напише . Иначе технологията с маслото горе долу я схванах. Дъщеря ми ги е пекла там ,но в нета не намирам такива ,които да се пекат докато са още замразени . Носила ми е ,но топли сигурно ще са много по вкусни .

# 459
  • Мнения: 2 103
Дали няма да ти е по-лесно да ги намериш като френски кроасани в нета? Всъщност корнетите са си точно това - френски кроасани. Може и Бг да ги продават някъде замразени и полу-готови

# 460
  • Karlovo
  • Мнения: 533
Ще ги потърся и като дренски кроасани . Не искам да ги взимам замразени .Обичам да меся ,имам Нутела и домашно сладко ,и ми е по сладко да си го направя сама . Харесват ми нещата ,които опитвам от италианската кухня .Тези корнети са ми предизвикателство и няма да спра докато не намеря рецепта по която да стават като тези ,които продават в Италия. Не за друго ,но постоянно слушам за тях и ми е любопитно Simple Smile .

# 461
  • Мнения: 4 496
Корнетите се различават от кроасаните по пропорцията на съставките - с по-малко масло. dreems, прерових си всички готварски книги, ама не намирам точно за тях рецепта Simple Smile Ако някой качи, ще я пробвам и аз. Ако не - ще опитам тази като се застуди малко и ще дам отзив, че ми се вижда сполучлива: https://www.youtube.com/watch?v=Ee5ZW1DW96k

# 462
# 463
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 724
https://m.youtube.com/watch?v=yWi2D_rP25M

https://m.youtube.com/watch?v=8u9Qmxb9hu0

https://m.youtube.com/watch?v=cOkhSmEqn0Q

Последна редакция: пн, 16 юли 2018, 11:59 от danilu

# 464
  • Няма такава държава!
  • Мнения: 1 308
Запис.

Общи условия

Активация на акаунт