За 4 порции:
320гр спагети номер 5
150 гр свински бузи или панчета
5-6 жълтъка
50 гр пекорино (който не харесва пекорино, може да го замени с пармезан, но да се има предвид, че оригиналната рецепта е с пекорино)
Сол и пипер на вкус
Слагаме вода за спагетите на котлона.
През това време на тефлонов тиган слагаме да се запекат свинските бузи, нарязани на къси лентички. В купа разбивме жълтъците и по-голямата част от пекориното. Когато спагетите станат готови (за предпочитане алденте), ги мятаме при свинските бузи и ги обръщаме няколко пъти в тигана. Сваляме от огъня, изсипваме сместа от жълтъците и пекориното, разбъркваме добре и поднасяме, поръсени с останалата част от сиренето. Ако се получат сухи, може да се добави малко от водата, в кпято са сварени спагетите.
Бон апети! 🍴
ще се пробва