Пирог "Жираф"

  • 9 217
  • 42
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • София
  • Мнения: 10 861
Здравейте! Наскоро попаднах на тази рецепта и реших да опитам да я приготвя. Стори ми се интересна, а и е по-различна. Направих я и като за първи опит се получи повече от добре (беше одобрен от всички). Реших да споделя с вас рецептата.

Необходимите продукти за тестото са:

200 г масло
175 г захар
2 1/2 ч.ч. брашно
1 яйце
1 ч.л. хлебна сода
2 с.л. какао

За плънката:

200 г извара
300 г заквасена сметана
1 пакетче ванилена захар
175 г захар
2 бр. яйца
3 с.л. нишесте

Мекото масло се разбива със захарта. Добавя се яйцето, а след това и брашното, смесено и пресято със содата и какаото. Омесва се и се прибира в хладилника за 30 минути.
С тел се разбиват всички продукти за плънката.  
Тестото се разделя на 2 неравни части. По-голямата се разточва и се облепва по дъното и целия борд на разглобяема форма за торта с диаметър 22 см, като на дъното й е сложена хартия за печене. Върху тестото се изсипва плънката. От останалото тесто се оформят топчета и се пускат в плънката в произволен ред.  

Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна 1 час.



Изважда се от формата, след като е напълно изстинал.



източник: edimdoma.ru

# 1
  • София
  • Мнения: 4 192
Това ще се пробва!

# 2
  • София
  • Мнения: 10 861
Ще се радвам, ако има някой, който е направил сладкиша! Оказа се по-лесен отколкото предполагах, а е и чудесен начин да подлъжете децата си с извара. Успех!

# 3
  • Italia
  • Мнения: 1 059
Интересна рецепта, ще я пробвам уикенда Simple Smile

# 4
  • Мнения: 13 544
И на мен ми харесва рецептата и ще я пробвам.
НО, имам питане 2 1/2 ч.ч. Брашно, колко грама да е? Все пак чаените чаши за различни. Благодаря предварително за отговора.

# 5
  • Мнения: 8 951
И мен ме заинтригува рецептата. Има нещо общо с чийзкейк.

Не знам само дали няма да му е малко множко 1 час при 180 градуса.

Ще я изпробвам!

# 6
  • Сливен
  • Мнения: 295
Аз съм правила по тази рецепта - http://passionscooking.blogspot.bg/2010/12/blog-post_5835.html, но като я сравних е същата, така че мога и аз да кажа че сладкиша е мноого сполучлив. Препоръчвам ако харесвате печен чийзкейк.

# 7
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
този сладкиш е много популярен в Германия покрай руснаците, които живеят тук.
има го даже като готова смеска.

по принцип парченцата тесто остават отгоре. може това тесто да се разточи внимателно и да се изрежат фигурки и да се декорира сладкиша.

ползва се течна сметана. ако се разбие течната сметана и се прибави внимателно към изварата с яйцата и сладкишът става уникално пухкав.
изварата е много гладка, почти като цедено кисело мляко.

като видях рецептата и ми се дояде, ходих да взимам извара  Joy

# 8
  • Мнения: 13 544
Алана, благодаря ти за линка. Тук количеството брашно е дадено в грамаж.

# 9
  • Мнения: 8 891
Благодаря за рецептата. Ще я пробвам при първа възможност.

# 10
  • София
  • Мнения: 9 537
Прекрасно изглежда! Благодаря за рецептата! И аз май ще го пробвам. Детето е злоядо, но ние с бабата - не сме. Grin Ще пробвам парченцата тесто в пълнежа да ги сложа под някакви форми - дано й стане интересно на дребосъчка и да похапне.

# 11
  • След завоя в дясно
  • Мнения: 1 351
А дали може изварата да се замени например с маскапоне?

# 12
  • София
  • Мнения: 44 101
Благодарности за споделената рецепта - ще се пробва Simple Smile
Хахаха правя кекс зебра, сега и чийзкейк жираф Simple Smile Други животноподобни рецепти за сладкиши някой да знае Simple Smile

# 13
  • Мнения: 7 325
Изглежда страхотно. Тъкмо си мислех какво да забъркам утре та да има за училище детето в петък. За жалост извара нямаме. Може ли да се замести с нещо?

# 14
  • Мнения: 8 891
А дали може изварата да се замени например с маскапоне?
+1
или рикота?

# 15
  • София
  • Мнения: 10 861
И на мен ми харесва рецептата и ще я пробвам.
НО, имам питане 2 1/2 ч.ч. Брашно, колко грама да е? Все пак чаените чаши за различни. Благодаря предварително за отговора.
Чашата, която използвах беше от 200 мл.

И мен ме заинтригува рецептата. Има нещо общо с чийзкейк.

Не знам само дали няма да му е малко множко 1 час при 180 градуса.

Ще я изпробвам!

Печенето продължи точно 1 час и на снимките се вижда резултатът от него. Ще се радвам, ако изпробваш рецептата! Успех!

Изглежда страхотно. Тъкмо си мислех какво да забъркам утре та да има за училище детето в петък. За жалост извара нямаме. Може ли да се замести с нещо?

Може би с Крема сирене?

Благодарности за споделената рецепта - ще се пробва Simple Smile
Хахаха правя кекс зебра, сега и чийзкейк жираф Simple Smile Други животноподобни рецепти за сладкиши някой да знае Simple Smile

Знам едни Леопардови сладки Laughing

# 16
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
според мен нито с крема сирене, нито с маскрапоне може да се замени....

# 17
  • Оптимист по принуда
  • Мнения: 12 702
А ваниловата захар?

# 18
  • София
  • Мнения: 10 861
Какво за нея?

# 19
  • Оптимист по принуда
  • Мнения: 12 702
Извинявам се. Ваниловата захар може ли да се замени с нещо?

# 20
  • София
  • Мнения: 10 861
Не искаш да има ванилен вкус в сладкиша ли?

# 21
  • Мнения: 8 891
Тя не е ли за аромат само? Мислех течна ванилия на др Йоткер да сложа, но още нямам идея колко. Сигурно и захарта ще намаля в сравнение с оригиналната рецепта.

# 22
  • София
  • Мнения: 10 861
Така де. Не знам дали цяла ампула няма да е много, може би по-малко.

# 23
  • Мнения: 6 382
Така де. Не знам дали цяла ампула няма да е много, може би по-малко.

Мисля по-малко ще е по-добре. Аз така като бях на около 20 и сложих цяла ампулка горчив бадем (обичам този вкус) в кекс ... леле горчив кекс да видиш ти ... ама и аз инат. Joy

Трябва да я пробвам тази рецепта. Вкусничко изглежда. Ах, тези сладкиши ... Grinning

# 24
  • София
  • Мнения: 4 192


Бомба стана. Нямах Какао и го заместих с нескуик. Сигурно затова стана и по-сладко. Следващият път ще намаля захарта  Peace
Благодаря  Peace

# 25
  • София
  • Мнения: 44 101
И аз го пекох, но ще го опитаме малко по-късно. Моите "петна" обаче потънаха нещо Simple Smile Все пак дано е станал, при все с не най-жирафски вид.

# 26
  • София
  • Мнения: 10 861
Момичета, много се радвам, че вече сте направили сладкиша!
chiana2003, ти в какъв размер форма го пече?
Angel_Dust, идеята на сладкиша, който аз правих е топчетата да потънат и ефектът да се получи при разрез.  Peace


# 27
  • София
  • Мнения: 4 192
26 сантиметрова за торта, нямах друга. Вдигнах борда повечко, че не успях да преценя колко е крема. Впоследствие се разтече малко навътре, ама следващия път ще знам  Hug

# 28
  • София
  • Мнения: 10 861
Така и предположих, че си пекла в по-голяма форма и за това се виждат петната, което е друг ефект разбира се.  Peace

# 29
  • Оптимист по принуда
  • Мнения: 12 702
Не искаш да има ванилен вкус в сладкиша ли?
Просто нямам ванилова захар, имам обикновена ванилия на прах.
Стана ми ясно вече.

# 30
  • София
  • Мнения: 4 192
Така и предположих, че си пекла в по-голяма форма и за това се виждат петната, което е друг ефект разбира се.  Peace
Имам 22-23 сантиметрова тава, но се уплаших, че няма да мога да я изкарам и мисля, че съм права. Мислех си в нея да я направя с фолио отвсякъде, ама ме достраша  Grinning. Проверих днес в Кауфланд за форма, ама нямаха по-малка. И така мисля, че добре се получи, на мен лично ми е малко сладко и ще редуцирам захарта следващия път

# 31
  • София
  • Мнения: 44 101
Аз всъщност да си призная го направих по другата рецепта с течната сметана, не със заквасена - много е приятен на вкус Simple Smile
За потъването нямам проблем - просто гледах на йоткера, че оставаха отгоре тестените топчета ли петна ли каквото са там.

# 32
  • София
  • Мнения: 4 192
Сладкарска течна ли разби с миксер или готваска?

# 33
  • София
  • Мнения: 44 101
Всъщност в самата рецепта пишеше:

Цитат
След това се прибавя сметаната и се разбърква до хомогенност внимателно на ръка. (300мл)

Никъде не пишеше да се разбива и не съм разбивала. За готвене - т.е. неподсладена, не растителна.
Другият път може и да я разбия с част от захарта.

# 34
  • София
  • Мнения: 4 192
Следващият път може и аз да пробвам с готварска сметана, щом докладваш че е ок  Hug

# 35
  • I want it all and I want it now.
  • Мнения: 4 694
Записвам си рецептата, когато мога ще я направя.

# 36
  • София
  • Мнения: 10 861
Записвам си рецептата, когато мога ще я направя.

Успех! И да покажеш резултата!  Wink

# 37
  • Мнения: 2 687
Направих го по рецепта и стана сууупер Simple Smile

# 38
  • София
  • Мнения: 10 861
Много се радвам, че се е харесал пирогът!  Hug

# 39
  • Мнения: 13 544
И вкъщи се хареса много. Аз намалих количеството на маслото и захарта, чудно и по вкуса ни стана. Благодаря за споделената рецепта.

# 40
  • Мнения: 2 290
Изглежда много добре, тези дни ще го пробвам Smile

# 41
  • Мнения: 1 223
Kissing Heart
Ще се прави!

# 42
  • София
  • Мнения: 10 861
zai4eee, пиши след това за резултата и успех! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт