Необходимите продукти за тестото са:
200 г масло
175 г захар
2 1/2 ч.ч. брашно
1 яйце
1 ч.л. хлебна сода
2 с.л. какао
За плънката:
200 г извара
300 г заквасена сметана
1 пакетче ванилена захар
175 г захар
2 бр. яйца
3 с.л. нишесте
Мекото масло се разбива със захарта. Добавя се яйцето, а след това и брашното, смесено и пресято със содата и какаото. Омесва се и се прибира в хладилника за 30 минути.
С тел се разбиват всички продукти за плънката.
Тестото се разделя на 2 неравни части. По-голямата се разточва и се облепва по дъното и целия борд на разглобяема форма за торта с диаметър 22 см, като на дъното й е сложена хартия за печене. Върху тестото се изсипва плънката. От останалото тесто се оформят топчета и се пускат в плънката в произволен ред.
Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна 1 час.
Изважда се от формата, след като е напълно изстинал.
източник: edimdoma.ru