НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 120

  • 77 640
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: X
Аз обещах Simple Smile че ще се похваля Simple Smile От неделя съм мама на един разкошен фъстък. Ще гледам да спазвам режима, колкото много Simple Smile сигурно ще е една идея по-либерално Simple Smile . За цялата бременност качих 8-9кг, но почнах от много високо Simple Smile Следващия път ще е от по-ниско Simple Smile Heart .
Ти си отличничка!
Да ти е жив и здрав фъстъка!И вие покрай него, да му се радвате!

Кафето може да се пие, както ви харесва.Стига да не е чаша прясно мляко с глътка кафе.....   Laughing

Скрит текст:
Благодаря за новата тема и да е живо и здраво бебчето, и мама, и тати!  bouquet
Аз съм новобранец, но много старателен  Simple Smile
Искам да попитам задължително ли е кафето да е мазно? Аз нямам проблем първото хранене да е в 12, след 1-2 кафета натюр, но това ОК ли е?
И още един въпрос, макар и да подозирам какъв ще е отговора. У дома имам вкусен подарък 1 кг норвежко сирене - бруност. То сладни, а съставът е 28% мазнини, 35% въглехидрати от които 30 захари и 10% протеини. Да забравя ли за него?
Не разбирам кой знае колко от вносни сирена, но това не звучи като сирене, а по-скоро като някакъв млечен "десерт".За да  е най-висок % въглехидрати, определено му е добавяна захар.
Аз също не бих го яла.Или ако толкова съм му хвърлила око, 1-2 пъти седмично по около 15-20 грама, т.е. бих го яла като десерт, за кеф на душата.

# 46
  • София
  • Мнения: 488
Ехаааа, колко хора, които не бях виждала отдавна, са се появили в началните странички на новата ни тема:)

Ерин, честит ти фъстък - да расте здрав и с късмет!

Да кажа, че открих печеното цвекло - няма такъв разкош. Мия цвеклото много, много, добре, режа на четвъртинки
или осминки (като ябълка) и с малко зехтин във фурната на 180-200 градуса. Пека докато коричката му почне да се сбръчква, а самото цвекло леко се карамелизира. Изваждам, овкусявам с малко балсамико, изчаквам 10-тина минути и правя салата. Може да слагате парчетата цели, може да ги режете на кубчета, зависи от големината на цвеклото. Аз добавям кисели краставички на дребно, сирене (може бяло, може синьо) и ядки (орехи, суров слънчоглед, сурови тиквени - каквото имам). Тооолкооооваааа е вкусно, че съм направила цяла тава, за да имам в хладилника постоянно:)

# 47
  • UK
  • Мнения: 4 308
Здравейте, аз не пиша, защото не съм стриктна и нямам резултати. Опитвам се колкото мога, определено се храня доста по-нисковъглехидратно, наблягам тази зима на сланинката, но в кг разлика нямам. Ако започна да избягвам изцяло въглехидратите все ми е лошо и отпаднало. Лицето ми се влоши много, а лятото когато бях много стриктна, беше идеално чисто.

Имам въпрос към по-знаещите в групата: знаете ли какво е Оваситол и  какво ви е мнението за него? Ужасно много се спряга по американските групи за PCOS и ИР. Мога да го издиря да го купя, но не знам може ли да се пие без лекарско предписание. Някой има ли информация?

# 48
  • София
  • Мнения: 11 987
Erinne, честито и от мен, да е много здрав фъстъкът и да стане голям Човек.

# 49
  • Мнения: 39 309

Да кажа, че открих печеното цвекло - няма такъв разкош.
Миналата седмица направих пълнено печено цвекло с кайма и зеленчуци. Много ни хареса на мен и ММ.
Обаче следващия път(а обещах да е скоро), направо си спестявам пълненето, и ще го направя като мусака. Даже и заливка ще му измисля.

# 50
  • София
  • Мнения: 5 562
Ерин, честито бебе! Да е живо и здраво, а на теб - бързо възстановяване!

Това за мусака с цвекло е чудесна идея. Ще се пробва! С какви зеленчуци беше пълнено цвеклото?

# 51
  • Бургас
  • Мнения: 231
Здравейте, скоро не съм влизала тук, но имам един въпрос. Купих си мултикукър на Филипс, за да си правя костен бульон. Може ли някой да ми каже как се правеше.

# 52
  • Мнения: 39 309
Цвеклото го напълних със задушени гъби, моркови, тиквичка, червена чушка и кайма. Сварих цвеклото, напълних го, и остатъка от плънката сложих около главите. Добавих малко бульон и запекох. После махнах капачетата и сложих кашкавал.
Костен бульон правя с кокали рагу. Измивам и слагам да се запекат малко във фурната. После ги слагам в кукъра, добавям 1 с. л. оцет и пълня с вода. Варя 12 часа.

# 53
  • София
  • Мнения: 1 078
Цвеклото го напълних със задушени гъби, моркови, тиквичка, червена чушка и кайма. Сварих цвеклото, напълних го, и остатъка от плънката сложих около главите. Добавих малко бульон и запекох. После махнах капачетата и сложих кашкавал.
Костен бульон правя с кокали рагу. Измивам и слагам да се запекат малко във фурната. После ги слагам в кукъра, добавям 1 с. л. оцет и пълня с вода. Варя 12 часа.
Това ми звучи вкусно! Може ли рецептата?

# 54
  • Мнения: 39 309
Аз съм дала рецептата.

# 55
  • София
  • Мнения: 1 078
Въпросът ми е основно към цвеклото, сварява се, след което се издълбава и се пълни?
Останалото го разбрах -задушени зеленчуци и кайма, запечено във фурната.

# 56
  • Мнения: 39 309
Ми...то си е написано. Сварено се дълбае и пълни с плънката.....

# 57
  • Мнения: 68 643
Мусаката сигурно ще стане червена, м? 😊

# 58
  • Мнения: 39 309
Нямам идея, но е много вкусно. Идеята за мусаката е, че просто ще има достатъчно плънка на всякъде. Защото в една глава цвекло не се побира много.

# 59
  • Мнения: 51
Здравейте момичета!
При мен всичко върви по книга, въпреки нережимното парче баница (около 20 грама), с което наградих днес душата си.
Но... имам проблем с посещението в тоалетната, как се справяте, направо е ужас! Sign No Entry Вече не знам какво да ям и какво да пия, дори  ям немляно ленено семе с малко кисело мляко и няма резултат. Cold Sweat

Общи условия

Активация на акаунт