За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 71 028
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 2 643
Как си варите киноа.до сега вкъщи не съм си правила знам ,че трябва да се изкисне ,ако някой му се занимава ще ми обясни ли.благодаря

# 196
  • Мнения: 2 817
Как си варите киноа.до сега вкъщи не съм си правила знам ,че трябва да се изкисне ,ако някой му се занимава ще ми обясни ли.благодаря

Аз я мия хубаво и я слагам да се вари. Бързо става, може би за около 15 мин. е готова. Зрънцата се надуват и е готова.

# 197
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
Как си варите киноа.до сега вкъщи не съм си правила знам ,че трябва да се изкисне ,ако някой му се занимава ще ми обясни ли.благодаря

Аз не я кисна . Ако ми трябва просто сварен киноа я измивам хубаво, слагам я в тенджерата, добавям 4 пъти повече вода  (1:4 киноа:вода), добавям малко сол и слагам на средно силен котлон да заври. От време на време разбърквам.

# 198
  • Мнения: 2 817
Чудя се как да направя компот с 1 ананас  newsm78 Намерих една рецепта, но нямам лимонена киселина. Мога ли да направя без такава киселина? Или да я заменя с лимон  newsm78

Благодаря предварително Simple Smile

# 199
  • Мнения: 2 643
Благодаря ви,взех си и ще пробвам още утре

# 200
  • София
  • Мнения: 11 687
Чудя се как да направя компот с 1 ананас  newsm78 Намерих една рецепта, но нямам лимонена киселина. Мога ли да направя без такава киселина? Или да я заменя с лимон  newsm78

Благодаря предварително Simple Smile
Лимон върши работа

# 201
  • Мнения: 2 037
Как си варите киноа.до сега вкъщи не съм си правила знам ,че трябва да се изкисне ,ако някой му се занимава ще ми обясни ли.благодаря
Задължително се кисне, цяла вечер или няколко часа! Като бяхме в Австралия, го пишеше на опаковките. Прави се, за да се махне това, с което я обработват.
После се измива и се вари поне 1:3 вода. Като заври, се намалява котлона. Вари се с капак 10-15 мин. Добре е да се посоли по време на варенето.

# 202
  • София-Младост
  • Мнения: 23 319
Аз я варя 1/2, но я наблюдавам и разбърквам. Точно тази вечер я загорих, защото обяснявах за лице на квадрат 😂

# 203
  • В градината...
  • Мнения: 15 929
Перуника, само грис ли слагаш, 100г на едно яйце, или ти е добавка частично?
Да, само грис. И както писах - при точенето добавям брашно. Докато стане да не се троши /не мога да кажа точно колко, но 100гр. грис на 1 яйце, 1 с.л.зехтин и после е брашното/.

# 204
  • Мнения: 39 195
Ще пробвам и аз тази импровизация.

# 205
  • Плевен
  • Мнения: 1 610
Чудя се как да направя компот с 1 ананас  newsm78 Намерих една рецепта, но нямам лимонена киселина. Мога ли да направя без такава киселина? Или да я заменя с лимон  newsm78

Благодаря предварително Simple Smile
лимонтозу си вземи.Евтини са пакетчетата.Сладката лятото ги правех с лимонтозу.

# 206
  • Мнения: 12 571
Перуника, само грис ли слагаш, 100г на едно яйце, или ти е добавка частично?
Да, само грис. И както писах - при точенето добавям брашно. Докато стане да не се троши /не мога да кажа точно колко, но 100гр. грис на 1 яйце, 1 с.л.зехтин и после е брашното/.
И аз съм се чудила много за гриса дали става, не идва ли много грубо смлян? Не съм правила нищо с брашно от твърда пшеница и не го знам даже и как изглежда, дали и то е по-едро или си е нормално смляно но просто дава различна консистенция.

# 207
  • Мнения: 9 105
Не съм правила нищо с брашно от твърда пшеница и не го знам даже и как изглежда, дали и то е по-едро или си е нормално смляно но просто дава различна консистенция.

Една_две идеи е по грубо от бялото.
Само със семола не можах да улуча дозата с яйцето аз, затова преди да купувам дуро-брашното, ползвах бяло със семола смесени

# 208
  • Мнения: 12 571
Благодаря, все съм си мислела че е също толкова фино смляно и че грис не би го заменил, значи като ми дойде муза за такова нещо ще  пробвам смело.

# 209
  • Мнения: 9 105
Да, точно -пробваш и сама ще разбереш. Но не започвай само с чиста семола. В Метро има на Дивела брашно от твърда пшеница DURO, 5 кг , но става и за пици

Общи условия

Активация на акаунт