Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 9

  • 125 916
  • 722
  •   1
Отговори
# 510
  • София
  • Мнения: 3 477
Като гледам какви ги творите и ме е срам да покажа моите мижави снимки на съвсем прости нещица...
Еми срам не срам- все пак съм снимала...
Тази вечер за разядка пържен сафрид



Основното- шницели



# 511
  • иска ми се Варна през лятото
  • Мнения: 223
Айде пак риба...
Чакайте да ви покажа един много лесен и вкусен начин на приготвяне цаца
като палачинка. Гледах го в нета и оттогава така ги пържа бързо, нареждаш и обръщаш наведнъж.

# 512
  • Мнения: 9 107
Марчева, ще чакам да споделиш рецептата, че приятелката ми ходи в Португалия и се уби да хвали този сладкиш и каза ,че никъде не бил с един и същ вкус там Simple Smile . То аз сладките не съм направила още, че се наложи едни сочни десерти да правя напоследък, но тези почивни дни ще ходя в южните съседи на пазар и ще си взема хубаво масло поне с него да е.
denyil, радвам се, че сте харесали  бутчетата Simple Smile Там има още едно много сочни, с бира са, но погледни и крилцата и ребрата с пепси кола. Но бих могла да дойда и за дегустация, да не съм само виртуално с вас на масата IllStuck Out Tongue
AnyHr, какъв ти срам при такава добре изпържена рибка Simple Smile
Лабрекс Simple Smile и у нас беше зеленце,  веднъж да не съблазни манджата ти Simple Smile днес си го взех последното на работа във вариант боб със зеле Simple Smile

печено зеле с ребра, прилежно завити в още зелеви листа - тази година си отяждаме ей така на печено зеле с месото  http://pep-4o.blogspot.bg/2018/02/blog-post_20.html

и едн и  кремчета от поредицата бързи млечни десерти - с плодове, ядки, бисквити (в случая меденки)

# 513
  • Мнения: 22 867
Скрит текст:
......................У нас свинско с кисело зеле
за края на седмицата ще си купя кис. зелце, и свинина, кой яде ще яде, който не ще... негов си проблем. Не мога повече да трая!!

и мързелив десерт - пияна мелба /шоколадов сладолед с бейлис и квот ми попадна под ръка/, чак се засрамих, като гледам marchеva14 какви вкусотии прави. Heart Eyes Embarassed
....................

Да ти кажа , че и аз се засрамих `щото изядох три  Mr. Green но го препоръчвам на всяка от вас, няма такъв удивително вкусен оригинален сладкиш. До момента никъде няма да го намериш, не се предлага, като сладкарница, не се прави у нас, а защо не го спретват, не знам,  освен  това се прави толкова лесно, нищо работа е. Ще взема да го предложа за производство.. мда.
Но да си кажа мислата,  Wink  за която дойдох, тази мелба как я сътвори, с готов ли шоколад или го направи набързо.  Правила си го... дай рецептата.

marchеva14, правила съм.......грънци, готов кауфландски, щото ми се прияде, като го мернах. Обичам сладолед, по всяко време мога да го ям и все ми е малко. Иначе едно време, хич не беше скоро, все бърках разни сладоледени смеси, ама нещо ми мина меракът май, отдавна не съм. Въпреки че поне знаеш какво слагаш в домашния. Сега с пеп-4о съвсем ми ги вкарахте в главата португалските изкушения. Ще записвам рецептата, пък ти виж та ги пусни в производство, поне да има човек откъде да си купи. Simple Smile bouquet
AnyHr, ти пък, кой ти гледа снимките какви са, важно е какво има на тях. И рибка обичам, що сафрид съм унищожила на морето...... Embarassed bouquet
ark, показвай, показвай! Сега ме затрудняваш да си представям. Simple Smile Кексът в машинката добре ли стана? А рибката така е много красотна! bouquet
пеп-4о, ако почерпи едно кремче, няма да ходя пак за сладолед! Simple Smile bouquet

# 514
  • София
  • Мнения: 11 701
Като гледам какви ги творите и ме е срам да покажа моите мижави снимки на съвсем прости нещица...

Ми... не е за срам, чудесна риба като палачинка, лесно се приготвя, шницЪл с прекрасен цвят, к`во му трябва на човек, една ракийка.. Wink

Пепи, не мога да не ви я кажа, няма само аз да си я имам... Вярно е това, че в Португалия, била съм в Лисабон, Синтра, Белем, то е квартал на Лисабон, защото не може това да не се види, а и да се хапнат Пастейши  има на всеки ъгъл почти и са с различни вкусове, разкош е, но е много сладко, но там така си обичат десертите, да са сладки, захарта е на количество. Двете дами, аз и още една красавица ги оценихме подобаващо, и то точно в най-известната сладкарница Antiga Confeiteira  de Belem, но мъжката страна наблегна на месата, и онова уникално вино, точната дума е "уникално",  такова чудо от фантастично месо и вина не съм срещала никъде из Европа,  заслужава си да се види и като страна и като храна и като красота. Ако питаш Марчев къде иска да живее - това е само Португалия, аз съм скромна , добре си се чувства и в съседна Гърция, не мърдам оттам.
Пепи, вероятно няма да се получи онзи фантастичен вкус на оригинална Пастейша, тя, рецептата се пази в дълбока тайна,  работих ги с готово бутер тесто, нямах сила да приготвям оригиналното бутер тесто, много време ще ми отнеме, едва ли не цяла нощ ще си играя,  което знаеш как ухае на масло,  но и тези пак са хубави, дъхави, меки, кремообразни, хрупкаво тесто, нещо като крем-карамел , ама не съвсем, а е толкова елементарно кремче, нищо работа. Направи ги, а и съветвам всяка една от вас ... И, Пепи,  не на последно място купувай масло на количество, а и не само това, но ти си знаеш още какво да вземеш, а ако не се сещаш ще ти кажа.. Simple Smile
Спирам, че взема ли думата и ...край!  Mr. Green

Лабрекс, този сладолед толкова ми хареса, че затова те попитах, а като разбрах че  има и бейлис, пък как да не попитам, обичам. Кауфланд.. далеко ми е, само веднъж отидох до там и се приключи, но сигурно го има и във "Фантастико", основно оттам пазарувам и от време на време от Лидл за нещо вносно като продукти.

Последна редакция: чт, 22 фев 2018, 00:30 от marchеva14

# 515
  • Мнения: 1 265
Мааалеееей, какви красоти и вкуснотии показвате. После защо съм дебела ?! Но е радостно - темата "набира скорост" - я колко нови момичета имаме ? ДОБРЕ ДОШЛИ и да ни радвате със своите ежедневни специалитети Flowers Bouquet  Smiley

ark - би ли написала малко по-подробно за рибката (цаца) моля. Че пържих една, тя стана на каша; питах в друга тема (фритюрник с въздух) - и там отзивите са НЕ..?! А имам два кг. че сина ми поиска и ти показваш точно навреме. Flowers Hibiscus
Марчева - време ти е да се ПРЕОРИЕНТИРАШ в бизнеса Sparkling Heart А рецепКата я давай за тези сладости, че тъкмо вчера от Швеция си купих бутер тесто Smiley
 Че и обикновени кори за баница, така че няма да подмина и предложението на ilrai78 за баница. Но ще си направя две - едната със сиренце, а другата с праз и кисело зеле - ей така, за разнообразие.
пеп-4о - нарамвам пушката и идвам за глиганско Wine Glass
Лабрекс - Gift Heart  Flowers Cherry Blossom
AnyHr - Ха, кой ти гледа дали снимките са супер?! Важното е какво има в чинийката, а тя е МММ - от мен биричка за рибката :beer

Момичета, в момента готвя, та снимките по-късно през деня Smiley
Ето и менюто за днес - печени малки пилета; риба от семейство на шарана (ако мога така да го кажа) - еее, най-после да ми мине мерака за тази рибка; ориз със зеленчуци и салата









Последна редакция: чт, 22 фев 2018, 13:37 от sem22

# 516
  • София
  • Мнения: 11 701
Давам  Simple Smile

http://recepti.gotvach.bg/r-90530-Паштеис_де_Ната_(Portuguese_Custard_Tarts)

# 517
  • Мнения: 7 279
Десертите за днес са готови-банички с тиква и със сирене и нещо като чийз в купички

# 518
  • Мнения: 11 735
Имам малко снимки за отчет.

Катми - сладки, солени, пълнени.
Пълнени катми





Улични рогчета Много ми харесаха Simple Smile



Вулкан
В случая го подредих като мусака


Калцоне в случая с шунка и кашкавал



Едни хлебчета правих снощи... да има, да не заслабнем.





Хлебчета с лимец по тази рецепта е тестото: Багети с лимец
Малко по-едро смлян беше лимеца и не се получиха както трябва.


Паниран свински бут в коричка от хлебни трохи, брашно и сусам. ЧУДЕН!


Хляб по метод тангзонг - Хлебчето


И последно от снощи - печени пуешки маншони в сос от кисело мляко, горчица, соев сос, мащерка, масло, черен пипер. Много вкусни.


Край, отчетох се. Благодаря на хората, които ще ме изтърпят Kissing

# 519
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 043
пуешкото не го давам!
много добре изглежда Simple Smile Simple Smile Simple Smile рецептичка?
и къде е млякото?

# 520
  • София
  • Мнения: 11 701
Имам малко снимки за отчет
...........................

Едни хлебчета правих снощи... да има, да не заслабнем.

......................................

Край, отчетох се. Благодаря на хората, които ще ме изтърпят Kissing
Това, последното не трябваше да го пишеш, винаги , поне аз,  разглеждам с удоволствие.   Simple Smile
Така,
тези прекрасни хлебчета не успях да стопля как се завиват, така че да е в тази прекрасна форма по средата. Ще ходя да те гледам на другото място и да чета.

Не видях и рецепта на този паниран свински бут в хлебните трохи, ще ходя да чета на другото място. Имам го месото, но няма ли да стане твърдо и добре ли ще се приготви.? Ако може, моля ти се, пусни един линк към рецептата за да я прочета подробно, начукваш ли го, топиш ли го... всичко. Благодаря!!

Този хляб с онова наименование  тангзонг , което нищо не ми говореше веднага го прегледах и ще го запиша, много интересно е това с поставянето на котлон и после разбъркването на тестото. Ще се прави
Всичко ми харесва!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Simple Smile

# 521
  • Русе
  • Мнения: 8 801
Мереленда, и аз обожавам постовете ти!  Heart Eyes  Heart Eyes
Както и на Марчева.... абе на всички... Heart Heart

# 522
  • София
  • Мнения: 11 701
Мереленда, и аз обожавам постовете ти!  Heart Eyes  Heart Eyes
Както и на Марчева.... абе на всички... Heart Heart
На всички , на всички, тук няма нито една която да не е добра!!  Hug  Да вземем и да отворим я гостилничка, я сладкарничкоа..  Joy Joy

# 523
  • Montana, Bulgaria
  • Мнения: 564
В процес на действие съм за утрешния голям ден, но не мога да се стърпя да не покажа.

Мъфините си чакат крема. А тепърва има да правя и солени и крекери, и формички от 3 вида шоколад. Май се надцених. Joy

# 524
  • Мнения: 11 735
Темата ми е любима и макар много години само да я четях, без да пиша, пак си ми беше любима. Simple Smile
Препоръчително е само, да не се чете ако човек е гладен.

И обикновено така става, че нещо ако няма рецепта, обикновено е от семплите и най-вкусни ястия.

st. Dobri, всичко е в соса. Млякото също. Не се вижда, защото маншоните са печени с него.
Общо взето - 6 маншона пуешки = 1 кг.
3 пълни супени лъжици кисело мляко + 1 пълна с.л. горчица, 3 с.л. соев сос, 1 ч.л. мащерка, 1/2 ч.л. черен пипер, около 30 г разтопено масло + 2-3 с.л. олио, сол на вкус. Сместа я разбърквам в купичка, маншоните редя в малка тавичка, плътно един до друг. Добавям соса, завъртам от всички страни, хубаво да омазни. И някъде около 50 мл водичка, сипвам леко встрани, просто да не са на сухо. Фолиото отгоре и 2 часа бяха във фурната под фолио на 180-190 градуса. Все едно кекс пекох. Ама така се случи, защото преди това пекох хлебчетата и съм забравила да увелича градусите и само пуснах бутон горно и долно печене.
Като видях че се отделят от кокал, вече махнах фолиото, включих грила и за около 3-4 минути бяха готови.
Мислех да си ги сервирам сухи, но сосчето вкусно, досвидя ми. И макар да иска хляб, сложих и него в чинийката. А картофките пекох отделно. Това е.

Марчева, бутът не е удостоен с рецепта, затова диктувам, а ти вади химикалката Smiley
За 3 порции по 2 филета - 500 бут, хубаво парче, да може да се реже на пържоли. Каквото белее като жила, мазнотийка отгоре - изрежи. Ама не се заигравай много. Режеш на 6 пържолки, всяка една изтъни в сгъната хартия за печене.
2 яйца, 2 филийки хляб (моят не беше сух, от хлебопекарната), сусам - на око, но да кажем 6-8 с.л., колкото повече, толкова повече Simple Smile, 2 с.л. брашно пълни.
В една купа разбих яйцата, във втора смесих сусам, брашно и хлебни трохи.  Хляба го смлях в чопъра,. По-едри са трохите, но всичко е точно.
Изтънените филенца поръсих само с малко черен пипер. Топнах в яйце, след това в сухата смес овалях и подредих в поднос покрит с хартия за печене.
Пържат се по около 3-4 минути от страна, в повече олио. Не чак маслена баня, но да кажем 2 пръста олио. Бодвам с вилица да обръщам и така следя. Ако се бодат лесно, сочни ще останат. Satisfied Но общо взето, това е времето на пържене + - минута. Зависи силата на огъня. Аз пържих на газ. Не трябва да прегаря панировката. Може и по по-малко минути пържене от страна.
Изваждам и веднага посолявам. Умишлено бутът не соля преди това. Солта като че ли го стяга и свива. После докато са топли си поема солта и всичко е точно.
Филенцата може да се каже, че почти не се свиха.

За хлебчетата е сложно обяснението, защото едно правех, друго стана.
Давам ти линк към идеята, като вместо съдържанието в хлебчето, съм сложила просто топка тесто.
След като се опитах да завия по посочения начин и да подгъна тестото, отгоре се показа вътрешното тесто и реших, че така ще е по-ефектно и направих всички така.
Ето клипчето:



Тестото, което аз ползвах замесих в хлебопекарна и е от:
* 125 мл вода
* 125 мл прясно мляко
* 10 г прясна мая
* 1 белтък
* 1 с.л. захар
* 1 ч.л. сол
* 3 с.л. олио
* 500 г брашно
Готовото втасало тесто разделих на 2 части, а всяка една на 6 части. От едните 6 части оформих топчета, а другите 6 части разточих на кръгчета. Оттам - нататък се вижда какво следва.

Отгоре намазани с жълтък и поръсени с маково семе.

А за хляба с тангзонг, правя го от много години. Препоръчвам ти първо да пробваш на Катето рецептата. Тя е основната. След това търпи импровизации и като цяло, правила съм всякакви печива с тангзонг и стават с пухкава и бяла вътрешност, много въздушни и с хубава коричка.
На Катето рецептата: http://katterinar.blogspot.bg/2012/01/blog-post_20.html

Juls Two Hearts

Последна редакция: чт, 22 фев 2018, 16:50 от Merelenda

Общи условия

Активация на акаунт