Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
660-674 от 771 отговора

Бургас

Мнения: 6 159
Aз се будя в 3-4 часа всяка нощ, когато дозата ми не е точна. Имам и сърцебиене през деня. В момента, в който я уцеля и за 1-2 седмици тези проблеми изчезват.
Иначе точно това, което казва  Cioccolata съм чела и аз по въпроса.
Цитирай


Мнения: 327
И аз съм така от две-три седмици - към 10 ми се спи неистово, а после към 3-4 съм кукуряк, въртя се в леглото, а към 6.30-7 не мога да стана. Думите на Мон ме накараха да се замисля - аз вдигнах дозата на Т4, че ми беше малко ниска според последните изследвания, но може би сега със затоплянето на времето пак трябва промяна. Така или иначе, в края на седмицата ще пускам пак хормони, да видя как се отразява приема на Т3 на хормоните, така че ще стане ясно дали това е проблема. Във всеки случай, така и не се научих през годините как да уцелвам дозата...
Цитирай

София

Мнения: 9 858
Жгмъц, доколкото съм чела, това е свързано с нивата на кортизола и май говори по-скоро за нисък кортизол в някои части на деня, отколкото за висок, т.е. неоптимален ритъм. Може да пробваш някой адаптоген (ашваганда, родиола, тулси - него го наричат още свещен босилек), но с тях е малко лотария кой ще ти подейства и дали въобще.

Но освен това нищо не пречи да подпомогнеш надбъбречните жлези с витамин С и повече сол в храната.

Много ти благодаря, ще пробвам с Тулси, много добре звучи. Ще взема и вит. Ц. Сол избягвам, защото спазвам режим за отслабване. Иначе аз имам и други оплаквания, но се чудя дали са свързани с ЩЖ, защото съм на 40+ и е възможно да е свързано с други хормони - топли вълни, изпотяване.
Цитирай


Мнения: 5 085
Избягването на солта е една от най-големите грешки в храненето на съвременния човек. Ето тук (http://foodforthoughtbg.blogspot.bg/2017/11/normal-0-false-false … -en-us-zh-cn.html) резюме на книгата на Джеймс Диниколантонио за солта, която е написана след задълбочено проучване на темата и на всички налични данни от публикации.
Цитирай

София

Мнения: 9 858
Аз всъщност гледам да не прекалявам със солта, не ям изцяло безсолно. Много вода задържам и понякога не мога да си обуя обувките.

Това мисля да си поръчам: https://www.zoya.bg/%D0%A7%D0%B0%D0%B9-%D0%A2%D1%83%D0%BB%D1%81% … %D1%8A%D0%BD.5804
Цитирай


Мнения: 3 390
Момичета, трябва ли да ме притеснява стойността?  Rolling Eyes Виждам че е в граница но тъй като е по-близо до долната не знам какво да си мисля. ТАТ и МАТ все още не съм ги направила.
И всъщност винаги ли ТСХ трябва да се пуска с тат и мат?

Благодаря ви!

TSH    Serum  0.66  µIU/ml 0.27 - 4.20 ECLIA
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 12 570
и аз имам проблем със съня, но го отдавах на това, че съм си сменила мястото за спане.
дозата не е променяна, като се прибера трябва пак да ми пуснат изследвания.

вечер си заспивам нормално, през нощта будувам, сутрин едвам отлепвам.
вчера взех вит.Д, от него спя като пън, но уви не помогна този път.
през деня съм ок, светлината много ми влияе, т.е. светло или слънчево определено е по-добре за мен.

жгмъц, аз събирам вода в краката, ако ям глутен.
и други симптоми имам, но го хващам по краката, целите стават като целулитени и не си влизам в панталоните.
чай от коприва или мента обезводняват, но само стриктен безглутенов режим ми оправя работата.
тулси обожавам  Crazy пиех преди чай с три вида босилек - уникален е лятото като студен чай.
Цитирай


Мнения: 5 085
За задържането на вода в краката може да има различни причини - може да е от хипофункция, т.е. неоптимални щитовидни хормони; може да е от бъбречен проблем; може и от висок инсулин. Не знам този чай дали върши работа, но пробвай, тези неща са много индивидуални.
Цитирай


Мнения: 1 203
По какъв повод сте пуснали ТСХ?Имате ли оплаквания?Имате ли терапия или за първи път пускате изследвания.Дайте малко инфо.
Момичета, трябва ли да ме притеснява стойността?  Rolling Eyes Виждам че е в граница но тъй като е по-близо до долната не знам какво да си мисля. ТАТ и МАТ все още не съм ги направила.
И всъщност винаги ли ТСХ трябва да се пуска с тат и мат?

Благодаря ви!

TSH    Serum  0.66  µIU/ml 0.27 - 4.20 ECLIA
Цитирай


Мнения: 3 390
Миналата година ми откриха хашимото но в много начална фаза. Казаха ми че иска просто следене и да не приемам нищо, защото всичко ми беше в норма и нямало смисъл. Сега ми ги назначи гинеколог заедно с тат и мат, но за момента пуснах само него, тъй като имах направление а и правя още 3456 неща и чисто финансово не смогвам с всичко  Confused

Сега ми го искат във връзка с това че желаното бебе много се бави  Sad
Цитирай


Мнения: 4 606
Само TSH нищо не показва, трябва заедно с FT4, FT3, TAT и MAT... Иначе е ниско, но като няма картинката...
Цитирай


Мнения: 1 203
За да сложат диагнозата Хашимото са гледали жлезата на ехограф,нали?Би трябвало преди година да са ви пуснали ТАТ и МАТ.Ако е така ендоринолозите не ги следят повече,но репродуктивните смятат,че ТАТ и МАТ пречат на имплантацията и ако са високи понякога назначават Медрол или др. или вливки за намаляването им.
По отношение на резултатите..нисичко е ТСХто,важно е как са Т4 и Т3 също.Мисля,че ендокринолога ще предложи да наблюдавате няколко месеца,за да прецени как да действа.Ако имате оплаквания обаче-сърцебиене,безсъние...може да назначи лечение по-скоро.
От друга страна,ако ви предстои инвитро,това ТСХ е добро,защото винаги се повишава при стимулация.
Цитирай


Мнения: 30
Здравейте!
При мен проблемите със съня продължават. Вечер едва устисквам до 22ч. да остана будна, заспивам като пън и после в 3ч. всяка вечер се събуждам и няма заспиване, въртя се поне час. После сутрин едва ставам. Хормони не съм изследвала, но намалих минимално дозата преди няколко дни, засега няма никаква промяна. Помрънках...
 Wink
Същата работа, вечер след 20ч едва гледам, а в 2 ч задължително се будя! Единствено е било различно ако през деня съм излизала извън града и съм имала физическо натоварване, но това се случва само през уикенда.
Цитирай

София

Мнения: 9 858
Здравейте!
При мен проблемите със съня продължават. Вечер едва устисквам до 22ч. да остана будна, заспивам като пън и после в 3ч. всяка вечер се събуждам и няма заспиване, въртя се поне час. После сутрин едва ставам. Хормони не съм изследвала, но намалих минимално дозата преди няколко дни, засега няма никаква промяна. Помрънках...
 Wink
Същата работа, вечер след 20ч едва гледам, а в 2 ч задължително се будя! Единствено е било различно ако през деня съм излизала извън града и съм имала физическо натоварване, но това се случва само през уикенда.

Аз се натоварвам почти всеки ден с упражнения или плуване, разходки, но няма никакво значение все заспивам и после се будя.

Задържането на водата го имам от много години. Понякога не мога да си обуя обувките, а на следващия ден всичко е наред. Пия различни неща, вода с лимон, чайове, пила съм и билки.

Ще прочета за солта.  Hug
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 12 570


Задържането на водата го имам от много години. Понякога не мога да си обуя обувките, а на следващия ден всичко е наред.

аз задържам на прасците, зад колената и на бедрата. понякога не мога да стоя клекнала.
долу около глезените и стъпалата нямам...

при мен физическото натоварване също няма отношение към нощното будуване.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
660-674 от 771 отговора