Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
465-479 от 771 отговора


Мнения: 1 203
Изчакайте ден-два, да прочетат повече момичета.Ако се  случило при някое..със сигурност ще сподели.
Цитирай


Мнения: 286
 Момичета, във вторник ще правя изследвания. Какво бихте ме посъветвали - да пия или не утре (понеделник) сутрин хормона? Трябва ли да има 24 часа поне без хормон?

Някой питаше за връзката с мц. Според мен и там нещата са навързани. При мен преди цикъл симптомите се появяват и обострят рязко за 2 дена, докато тръгне и след това изчезват пак така изведнъж. В този период забелязвам, че зле ми влияе кафето (1 на ден -не повече) и всякакви кофеинови напитки. Ако има недостиг на желязо, е още по-неприятно и тежко откъм сиптоми през мц.
По повод припадането. Вероятно не е пряко свързано с хашито. Но, когато в началото ми го откриха, рязко ми падаше кръвното, завиваше ми се свят, разтрепервах се и краката не ме държаха. Всеки е с различен праг на търпимост към такива моменти, та не е изключено и да припаднеш.
Цитирай

София

Мнения: 797
Bongobongo, в понеделник си пий нормално хормона, а във вторник го изпий след като ти вземат кръв. От едната сутрин до другата ще е минало достатъчно време. Wink
Цитирай


Мнения: 2 024
Момичета,  какво ще кажете за тези резултати? Тсх е още ниско и още не се чувствам много добре, но се качва бавно.
Всъщност май не се е качило изобщо тъй като гледам референтните стойности на тази лаборатория са други.
« Последна редакция: пн, 05 фев 2018, 16:56 от Yakamoz »
Цитирай

София

Мнения: 331
Ето ме и мен с контролните изследвания. За моя огромна изненада ТСХ е паднал още повече:
ТСХ - 0.257 (0.3-4.2), ФТ3 - 4.95 (3.2-6.80), ФТ4 - 19.87 (12-22). Това е при доза 103.125 (редувам 100/ 106.25).
Ноември месец при доза 106.25 (100/ 112.5) - ТСХ - 0.281, ФТ3 - 5.30, ФТ4 - 21.6.  Чудя се сега на колко дни да редувам, абсурдно ми е да мина само на 100 мкг, защото при 100 ТСХ ми скача в интервал от 3 до 8 и пак ще се завъртя в омагьосан кръг Open Mouth
Идеи? Cocktail
Пп: май съм поредното доказателство, как с толкова малка разлика в дозата, резултатите са на лице...
Цитирай


Мнения: 1 203
Другите момичета ще кажат..те са по–знаещи..но аз мисля че може и да не скочи толкова много ТСХто. Аз бих пробвала–през седмицата по 100 а събота и неделя по 106.25.Не е много рязка промяната..но все пак е промяна.
« Последна редакция: пн, 05 фев 2018, 21:31 от Ваня Харбалиева »
Цитирай


Мнения: 772
Здравейте! Макар да нямам Хашимото, следя темата с цел успешна бременност.
Пия достинекс 2х1/2 т. седмично за микроаденом на хипофизата и витамини за дефицит на В12 и Д.
ТСХ винаги е бил под 2 без лекарства. След забременяване чрез ИКСИ в 4-5 г.с. ТСХ беше 3,4 поради което започнах прием на 12,5 мг еутирокс. Завърших с мисед в 8 г.с. като 3 дни по-късно ТСХ 1,69 и Т4 16,14 (октомври 2017).Казаха ми да спра еутирокса.
Сега се подготвям за ЗЕТ като TSH е 2,72 (0,3-4) и FT4 16,47 (10,5-17,6) и ми назначиха 25 мг еутирокс/дневно.
Какво мислите за терапията?
Също така, имам въпрос относно Т3 - никога не ми е тестван, веднъж д-р спомена, че не се изследвал той, но четох статии колко е важно да се знае стойността му.
Цитирай


Мнения: 6 267
Преди бременност ТСХ е хубаво да бъде под 2.
Цитирай

Русе, България

Мнения: 1 348
Здравейте! Макар да нямам Хашимото, следя темата с цел успешна бременност. [...]
Малага, терапията с Еутирокс изглежда логична от гледна точка на стойностите на ТСХ. Правилно са съобразили да изследват хормона сега, защото действително за забременяване се цели ниво до 2. Друг е въпросът защо твоят лекар не се интересува от нивата на FT3. Неговото изследване обаче така или иначе не се поема от здравната каса. Следващия път, когато даваш кръвна проба, можеш сама да доплатиш, за да бъде пуснат и този хормон заедно с останалите.
Не съм запозната с посочените техники за асистирана репродукция, но личното ми предположение е, че докторът явно цели минимизиране на всички странични фактори и рискове, за да бъде в крайна сметка терапията и бременността, в резултат от нея, успешна.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 12 573
Преди бременност ТСХ е хубаво да бъде под 2.

на мен даже ми казват под 1,8  Peace

бях много зле тези дни... Rolling Eyes
ще пиша скоро пак...
Цитирай


Мнения: 2 024
Момичета, мислите ли че е разумно да спра да пия еутирокса за седмица, две? Тъй като в момента тсх не се качва с тази доза, която пия и се чувствам зле поне да видя дали ще има промяна ако не го пия.
Цитирай

София

Мнения: 797
Момичета, мислите ли че е разумно да спра да пия еутирокса за седмица, две? Тъй като в момента тсх не се качва с тази доза, която пия и се чувствам зле поне да видя дали ще има промяна ако не го пия.
Може би наистина е удачно да спреш за малко хормона, т.е. да направиш рестарт. Доста е потиснат TSH, но пък FT4 не е чак толкова висок, даже изобщо - около 24% е (а FT3 е съвсем нисък - 15.8%). Може би ниският TSH държи временно ниски нивата и на щитовидните хормони. След като спреш хормона би трябвало да се качи TSH и да го започнеш пак, обаче на по-ниска доза евентуално. Колко пиеше сега?

Фрезия, харесва ми предложението на Ваня. Hug Само бих допълнила, ако искаш да си избереш два непоследователни дни, в които да пиеш 106.25 мгр. Например, вторник и събота. А в останалите дни по 100 мгр. Така от 103.125 ще намалиш на 101.71. Но, ако продължава да стои все толкова ниско TSH, по-добре да я намалиш още. Confused

Малага, струва ми се, че и 12.5 мгр ще са ти достатъчни. Не мисля, че имаш нужда от повече. А FT3 би могла да си го следиш и сама, стойността му е показателна за това дали до организма ти достига достатъчно от активния хормон, каквато е целта всъщност на хормоналната терапия. По принцип хормонът доставя Т4, който се конвертира в FT3. Но не винаги конвертирането е адекватно. Понякога се блокира от прекалено висока доза и потиснат TSH, друг път няма достатъчно "материал" за преобразуване в FT3, тоест когато дозата е ниска и FT4 е недостатъчен. За да се прецени по-добре ситуацията е желателно да се вземат предвид и трите показателя (TSH, FT4, FT3).
« Последна редакция: ср, 07 фев 2018, 00:31 от veseto5775 »
Цитирай


Мнения: 772
veseto5775, благодаря ти за съветите. И аз се притеснявам да пия хормон при положение, че съм в референтните. Наясно съм за препоръчителната стойност преди бременност, още повече видях как при мен нарасна около 2 пъти още в началото. В момента съм с прием на 12,5 за две седмици, след което продължавам с доза от 25 за следващите две седмици и ще направя контролни изследвания. Smile
Цитирай


Мнения: 2 024
Весето, първо пиех 75 но бях зле, почнах 50 никаква промяна, попнах да редувам 25 и 50 и имах чувството, че в дните когато пиех 50 бях по - зле, но може и да си внушавам. Почнах по 25 няколко дни, но пак няма промяна. Може би трябва да мине повече време наистина, но пък цял месец и не е мръднал малко нагоре. Сега ще пробвам да не го пия седмица, две и ще видя дали ще отшумят симптомите и после ще почна с 25.
Цитирай

София

Мнения: 205
   Sam Lam понеже аз съм един от хората, които пият йод и следя като цяло темата, кажи какво имаш предвид под втърдяване, как го разбра? По колко йод на ден си пила(виж шишенцето и прецени горе долу) за да видим много ли е, малко ли е? Но по симптомите според мен ти е дошло в повече. От пиенето на йод и/или консумацията на продукти с много йод мога ти кажа, че съм имала стягане и напрежение в жлезата, но и без йода пак, че и болки! Аз съм от хората, които отказват да пият хормон и 2 години много старателно се наблюдавам- вече дисертация за себе си и жлезата мога да напиша Laughing #Crazy Но смятам, че напълно здрава жлеза успяваща да поддържа добри ФТ3 и ФТ4, дори с малко по-височко тсх няма нужда от хормон(това е моето решение на този етап Smile).
     Но да се върна на йода- това, което със сигурност мога да кажа, а и Cioccolata e писала, че ако не почнеш с малки дози най-вероятно качваш ударно тсх-то, което води до стягане и напрежение в самата жлеза! Това от личен опит ти казвам- ако искаш да пробваш с йода- 75мг, после 150мг и качваш нагоре ако искаш. Всеки път, в който ударно кача дозата, особено съчетано с богато йодно меню ме удря в гушата, но след време свикваш и се чувстваш добре Smile Незнам защо е така, защото аз самата пия ниски дози, но го усещам. Хората пият къде, къде по-високи и до започват директно с тях, но при мен плавния подход е добрия такъв Smile Но е добре да напишеш какви са ти стойностите на ТСХ, ФТ3 и ФТ4, защото по това най-вече се ориентираш къде се намираш.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
465-479 от 771 отговора