Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
420-434 от 771 отговора

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 12 593
Ася, за лекарите вегетарианството, а за някои дори и веганството, са прекрасни - здравословни, полезни, чак да не повярваш.

не и в Германия... тук се яде много месо. има някакво залитане по веганство напоследък, но по-скоро е маркетингов hype.
толкова време не можаха да хванат глутеновата интолерантност Whistling - права си, че малко ги обучават в тази насока.


Цитирай


Мнения: 3 585
Гърне, би могла да редуваш 81.25/87.5 и така ще получиш точно 3.125 увеличение без да режеш повече отколкото към момента Smile

Да, вярно. Smile Не се бях сетила за този вариант. Дотолкова съм свикнала да реже хапове. Smile Мерси, че го спомена като алтернатива, мисля точно така да направя. Единственият проблем вероятно би бил дали ще успея да запомня в кой ден трябва да пия едната доза и в кой ден - другата.
Цитирай

София

Мнения: 917
И аз съм вегетарианец, от 25+ г. Затова винаги на преглед го споменавам. Реакция никаква. Мислят си, че се правя на интересна. След хиляди намеци накрая директно си поисках изследване на вит. Д и Б12. Оказах се голяяям дефицит, който вече година не мога да корегирам. Усети се той и ми пусна и калций, магнезий и желязо - там също под нормата. Междудругото и аз съм с главоболие - редуват се тензионно и мигрена + менструално. Има няма 2-3 дни в месеца не пия аналгин!
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 12 593
И аз съм вегетарианец, от 25+ г.

и аз съм над 20г. веге.
отчитат го, но толкова. рядко поради тази причина ми пускат допълнително изследвания. щом съм ядяла млечни и яйца, нямало проблем.

Скрит текст :
всъщност всичките ми проблеми се появиха след раждането.
или дори малко преди да забременея...
тогава бях хронично уморена, много отслабнах, имах 2 припадъка по време на МЦ (линейка викаха  Whistling). после забременях, нещата се оправиха много, но след раждането тази умора, изнервеност и т.н. се върнаха и не си тръгнаха.
омайваха ме години наред, че било нормално. с бебе било така Twisted Evil
Цитирай


Мнения: 2 024
Здравейте момичета! Аз успях да си направя ехограф на жлезата и е доста добре според лекаря, но определено съм предозирана. Сега тъй като никой не иска да ми изпише нова доза (тсх беше 0,00) започнах сама да редувам 25 и 50. Не знам дали си въобразявам, но май съм по-добре. Пак има дни в които се чувствам отпаднала, но има дни в които съм напълно ок. Сега имам направление обаче само за тсх, до понеделник бях на антибиотик. Кога най рано мога да пусна изследването?
Ще пускам и пкк, сетих се че миналата година mchc беше малко под долната граница и се зачудих дали може да е паднал още и на това да се дължи умората и отпадналостта. Кърмя от 2 години, дали това може да оказва влияние по някакъв начин?.
Цитирай

София

Мнения: 9 862
При мен пак се появи косопад, точно когато хормоните ми са Ок, чувствам се добре и сънливостта я преодолях и хоп ново 20.
Цитирай


Мнения: 59
жгмъц, и аз имах силен косопад дълго време. Правих си маска с тривитаминол и рициново масло един месец и паралелно с това си купих един шампоан за косопад от аптеката (не му пиша името, че да не стане като реклама, не знам дали имам право). Ефекта го усетих в края на втория месец чак, но съм доволна. Косопада ми спря. Само няколко косъмчета при сресване. А иначе като се къпя само имах чувството че половината коса ми остава в ръцете ми.
Цитирай

някъде

Мнения: 4 771
При мен косопада намаля /преди при къпане падаше цяла шепа коса, сега са няколко косъма/. Но много ми е оредяла отгоре косата Worried. Чудех се дали да си купя ампулите/лосиони за косопад на Дюкре и да направя един курс от 2-3 месеца Thinking Преди няколко месеца правих маски, но при измиването им се задръстваше банята с паднала коса Confused.
Цитирай


Мнения: 556
жгмъц, и аз имах силен косопад дълго време. Правих си маска с тривитаминол и рициново масло един месец и паралелно с това си купих един шампоан за косопад от аптеката (не му пиша името, че да не стане като реклама, не знам дали имам право). Ефекта го усетих в края на втория месец чак, но съм доволна. Косопада ми спря. Само няколко косъмчета при сресване. А иначе като се къпя само имах чувството че половината коса ми остава в ръцете ми.
Би ли споделила как точно прави маските и кой е шампоана?
Цитирай


Мнения: 51
[video][/video]
Здравейте момичета, слек като докторката ми определи хипер дункция на щитовидната жлеза ми каза да направя още около 9 изследвания. Днес пак бях при нея и се оказа, че имам базедова болест. Нещото, което пак ме мъчи са тези 10 кг незнайно откъде появили се, защото когато я попитах как ми е кръвната захар тя каза нормално. Възможно ли е да имам диабет при нормална кръвна захар или не ето и снимки на изследванията ми
Цитирай


Мнения: 51
Цитирай

Варна

Мнения: 944
Здравейте, надявам се на малко помощот вас. Реших да пиша тук за съвет понеже от около година започнах рязко да качвам килограми а не съм променила значително хранитените си навици. Юли месец ни правиха профилактични прегледи от работа и при ехография на щитовидна жлеза доктора ми каза, че ми е увеличена без възли тогава не обърнах внимание, но вече започвам да мисля, че нещо не е наред. Днес си пуснах изследване на TSH - 1.33 ref(0.27-22.00) и FT4 - 15.32 ref(12.00-22.00) е резулата. Как мислите има ли отклонения ? И бихте ли ми препоръчали добър ендокринолог във Варна? Благодаря предварително.
Цитирай


Мнения: 5 091
Ели, диабет най-вероятно нямаш, но е напълно възможно да имаш инсулинова резистентност (ИР). За да си сигурна, можеш да направиш обременяване с глюкоза, но тогава е задължително да се изследва и инсулинът, не само глюкозата. И преди това няколко дни трябва да се храниш високовъглехидратно. Обаче предполагам, че и без изследване може да се разбере - щом имаш повишен глад за сладко и тестено, както мисля, че писа, нещата вероятно са ясни. Разбира се, не е изключено всичко да е само от хиперфункцията - повишен апетит, който да довежда до напълняването. Започни си лечението, но имай предвид и това, което ти казах вече - глада ще го овладееш най-добре, като ограничиш сладко и тестено, ядеш повече месо, яйца, месо, сирене, зеленчуци (с масло/зехтин). За момента остави спорта, изчакай да ти се стабилизира щитовидната функция. Ходи на разходки, но не прави интензивни тренировки. Напълно те разбирам, че се притесняваш от тези рязко качени килограми, дано по-нататък да се подобри положението. Но за момента единственото, което можеш да направиш, е това.

Лоренка, трябват ти още изследвания - на ФТ3, за да се придобие пълна представа за хормоните, но също и на ТАТ и МАТ (антителата). Възможно е щитовидната ти функция да не е оптимална (така предполагам), но дори да имаш Хашимото, вероятно при това положение няма да ти предпишат лечение. За напълняването трябва да търсиш може би друга причина - или същото, което важи за Ели (инсулинова резистентност), или повишен стрес. Забелязала ли си да имаш силен глад за сладко и тестено или да при се доспива повечето дни към 15 - 16 ч. и да ти се прияжда сладко точно тогава? Или да се изнервяш, когато 2-3 часа не си яла?
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 12 593
мили хора, зле съм  Rolling Eyes
вчера започнах с 25мгр.
беше ми лош ден, колата ми се развали, студувах, наложи се и да вървя после, та се прибрах вкочанена  ooooh!
прибрах се пребита, в 18ч. ни приемах, ни предавах. в 21ч. се довлачих до леглото и в 8.00 тази сутрин едвам станах да направя закуска на детето. взех си хапчето и реших да полегна само за 20 мин.
след час и половина се събудих. невероятни усилия положих, за да се измъкна от леглото.
само да поседна или да се поспра и мога да заспя и права Shocked
половината ми мозък спи, очите ми се затварят!

не ми се яде, но ми е гадно на стомаха.

кога ще отмине моля това? Sick
Цитирай

София

Мнения: 797
Ася, звучи като да си се преуморила много и може дори да се разболяваш.. но и двете са по-скоро в следствие от вчерашните ти неприятни изживявания. Според мен е рано за ефект от хормона. Дано се възстановиш бързо!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
420-434 от 771 отговора