Какво повече НЯМА да купя - тема 12

  • 160 711
  • 725
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 36 472
Не харесвам топлите витрини на Била и Лайф (там пък само някакви пържени и засъхнали неща), но харесвам на Фантазията (плевенска верига). Нещата се разпродават бързо - ако нещо го има на обяд, до вечерта го няма; и има огромно разнообразие. Не виждам как една лазаня със спанак може да е от застояли продукти. Ясно, че не е био и са използвани по-евтини суровини, но е прясна и вкусна.

# 16
  • Мнения: 5 324
Чушки бюрек от топлата витрина на Фантастико..отвратителни.

# 17
  • Мнения: 156
В Била пилетата на грил НЕ се мият/ чистят преди печене. Нямат време...Angry

# 18
  • Мнения: 807
Аз и дуг път съм го писала. Всички продукти  /особено месото/ като им изтече срока - отиват в кухнята. Мариноват се страшно много и после се 'готвят' и каквото успеят да пробутат за деня - ок, другото си го разпределят хората от кухнята. Хигиената в кухнята  е кошмарна, готвачите са озлобении и се гаврят с храната....абе гадна история...Дори им е забранено и ги глобяват ако ползват в продукти в срок...

# 19
  • Велико Търново
  • Мнения: 7 704
Сега се сещам и за още един продукт който наистина няма да повторя Sad - пастет от Лидл Пикок. Вярно е че като цяло нямам очаквания от който и да е пастет да има нещо безвредно в него, но този просто ме стъписа когато го отворих имаше си жълтеникава коричка а беше в началото на срока си на годност Sad

# 20
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 763
Аз пък съм забелязала голяма разликата между топлите витрини на различните Билла Simple Smile

# 21
  • Мнения: 5 249
Аз и дуг път съм го писала. Всички продукти  /особено месото/ като им изтече срока - отиват в кухнята. Мариноват се страшно много и после се 'готвят' и каквото успеят да пробутат за деня - ок, другото си го разпределят хората от кухнята. Хигиената в кухнята  е кошмарна, готвачите са озлобении и се гаврят с храната....абе гадна история...Дори им е забранено и ги глобяват ако ползват в продукти в срок...
Много пъти съм виждал служителите на BILLA да си купуват нещо за обяд от топлата витрина. Едва ли знаят по-малко от теб за качеството на храната там.
В Carrefour също съм виждал.

# 22
  • Сф
  • Мнения: 10 660
Моята приятелка работи на топлата преди време.Съхранението и хигиената , която зависи и от самите работещи зависи- са много, много зле. Тя дори и на аванта( полага им се по- точно) НЕ Е яла от там.
Аз също не я харесвам храната оттам.Само в краен случай взимам и стократно съжалявам.( най- близо ми е). Гадна, гадна ми е тая топла точка и това е.Който иска да си взима- личен избор!

# 23
  • Мнения: 5 249
Моята приятелка работи на топлата преди време.Съхранението и хигиената , която зависи и от самите работещи зависи- са много, много зле. Тя дори и на аванта( полага им се по- точно) НЕ Е яла от там.
Аз също не я харесвам храната оттам.Само в краен случай взимам и стократно съжалявам.( най- близо ми е). Гадна, гадна ми е тая топла точка и това е.Който иска да си взима- личен избор!
Тук е разковничето.
И все пак въпросът(темата) беше за качеството на храната, че се ползва с изтекъл срок на годност.

# 24
  • Мнения: 807
crossfade, всеки си прави избора какво да яде. топлата витрина не е по-лоша от Аладин примерно. Служителите рядко имат избор какво да ядат,или кроасани или топлата витрина.

# 25
  • Мнения: 10 598
Как въобще може да пазарувате от топлите витрини на големите вериги! Те са създадени именно с цел старите продукти да бъдат пробутвани. Мъжът на най-добрата ми приятелка работеше 7 години в кухнята на билла...бедна ви е фантазията на какво съм се наслушала...

На мен ми е най-близкото "заведение за топла храна" до работата, като изключим една квартална закусвалня. Ми, в сравнение със закусвалнята, билленската топла витрина си е доста добре. Simple Smile Аз редовно обядвам крилца или бутчета или зелеви сърмички, или дробчета, рибата също не е зле (ципура на скара е идеална, пастървата и скумрията - не толкова), едни агнешки кюфтета/кебапчета също ми харесаха. Какво не взимам от топлата витрина никога? Картофите и разните там буламачи (миксове с ориз, зеленчуци и късчета месо)! Ужасни са... От студената витрина - сърмите и снежанка с цедено мляко (другата снежанка е зле), а не взимам никога панирани разни неща - те са като подметка с гаден вкус. Салатите не съм ги пробвала, не знам стават ли... Simple Smile

# 26
  • София
  • Мнения: 714
Аз и дуг път съм го писала. Всички продукти  /особено месото/ като им изтече срока - отиват в кухнята. Мариноват се страшно много и после се 'готвят' и каквото успеят да пробутат за деня - ок, другото си го разпределят хората от кухнята. Хигиената в кухнята  е кошмарна, готвачите са озлобении и се гаврят с храната....абе гадна история...Дори им е забранено и ги глобяват ако ползват в продукти в срок...
Много пъти съм виждал служителите на BILLA да си купуват нещо за обяд от топлата витрина. Едва ли знаят по-малко от теб за качеството на храната там.
В Carrefour също съм виждал.

Аз работих 3 години в супермаркет ,въпреки ,че знам за какво става въпрос съм си взимала неща от там . Но предварително разпитвам какво им е прясно и какво не . Стоката с изтекъл срок ,която влиза в кухнята ,престоява цяла нощ в марина ,за да "изчезне" миризмата на мърша . Може би не на всякъде процедират по този начин (което ме съмнява) .

# 27
  • Мнения: 29 324
Никога повече нищо от сайта: http://www.teniski.eu/

Поръчах чаша за подарък с мои снимки. Получих потвърждение на поръчката, че са ОК. Чашата, която ми доставиха е с отвратително качество, изобщо не става за подарък, а на мейла, който им пуснах ми казаха, че проблемът си е мой, такива ми били снимките.
Заканила съм се да пусна жалба в КЗП, понеже се държаха супер арогантно.

# 28
  • Мнения: 18
Здравейте всички!
Във пчелния мед Родна стряха, който се продава във Лидъл са открити отровно количество антибиотици.
В различни партиди има почти от всичко : Сулфатиазол, Стрептомицин, Тетрациклин, Флумекин и какво ли още не ! Това се отразява на здравето на нашите деца, защото със настъпването на зимата респективно се увеличава консумацията. Органите от Агенцията по безопасност на храните, които трябва да контролират качеството на меда във търговската мрежа си затварят очите със опрадванието, че липсват средства за изпращането на проби във специализирани лаборатории. Централната лаборатория във София, която посетих се оправдаха, че тяхната апаратура и методики са остарели и не могат да докажат наличието на антибиотици съгласно Европейските норми.
Апелирам към Търговската верига Лидъл да вземе мерки и незабавно да осъществи контрол, като направи съответните изследвания във специализирани немски лаборатории като QSI или Intertek.

# 29
  • Мнения: 47 981
А ти как ги откри?

Общи условия

Активация на акаунт