Ризото със синьо сирене, бадеми и круша (по желание)

  • 1 732
  • 8
  •   1
Отговори
  • Мнения: 11
Описание
Ориз Карнароли (Carnaroli,) или така нареченият “Крал на ориза “.

Произход - Pavia, Novara и Verceli, северна Италия.

Това е най-уважаваният и търсен сорт ориз за ризото. За разлика от своя събрат Арборио (Arborio) той е много по-богат на оризово нишесте, по-твърд, с издължено зърно. Понася много по-добре бавната термична обработка при приготвянето на ризото, придава кремообразност и плътност.

Рецепта
Ризото със синьо сирене, бадеми и круша (по желание)

Рецептата е за четири порции

Необходими продукти:


-320гр  ориз карнароли

-60гр бадеми

-150 - 200гр синьо сирене

-400гр мляко

-1 глава лук

-50гр масло

-50гр бяло вино

-700 гр зеленчуков бульон

 Приготовление:

1 Затоплете бульона предварително

2 В дълбок тиган или тенджера разтопете маслото, добавете лука и го запържете само до омекване

3 Добавете ориза без да го миете предварително (нашият ориз е с гарантирано качество и чистота), защото рискувате да отмиете така нужното оризово нишесте. Бъркайте го 2- 3 мин.

4 Увеличете огъня и добавете бялото вино. Kогато алкохолът се изпари, започнете да добавяте бульона и да разбъквате от време на време

5 В отделен съд сипете млякото, а към него добавете синьото сирене, нарязано на кубчета, и го оставете да се разтопи на слаб огън

6 Почти към края на варенето на ориза (което е около 11 - 15мин.), добавете млякото и сиренето, както и нарязаната на кубчета твърда круша (по желание), разбъркайте добре, добавете сол, ако е необходимо, гарнирайте с едро нарязани бадеми и сервирайте веднага.

Добър апетит!

Последна редакция: пт, 08 дек 2017, 22:12 от AnMary

# 1
  • Мнения: X
Колко мило, че се регистрирахте, само за да ни споделите тази рецепта. Или не? Идеята Ви беше безплатна реклама на продуктите, които внасяте?

# 2
  • Мнения: X
О, сменихте си профилното име и редактирахте, като махнахте рекламата? Похвално, похвално. И все пак, при цялата ми любов към синьото сирене, комбинирано с круши, не бих препоръчала тази комбинация за ризото.

# 3
  • Мнения: 11
Тази рецепта ми хареса лично я пробвах и за това го споделих. Но не съм мислил да рекламирам когото и да е било. Ако искам да рекламирам бих рекламирал себе си Simple Smile любител съм на Италианската кухня и когато видя нещо интересно бих го публикувал без да се замисля дали е реклама или не Simple Smile

# 4
  • Мнения: X
Тази рецепта ми хареса лично я пробвах и за това го споделих. Но не съм мислил да рекламирам когото и да е било. Ако искам да рекламирам бих рекламирал себе си Simple Smile любител съм на Италианската кухня и когато видя нещо интересно бих го публикувал без да се замисля дали е реклама или не Simple Smile
Добавете ориза без да го миете предварително (нашият ориз е с гарантирано качество и чистота), защото
Кой е вашият ориз? Да не би да е този от картинката с рекламата, която изтрихте?

# 5
  • Мнения: 11
Aз лично копирах тази рецепта не съм я написал аз Simple Smile

# 6
  • Мнения: 13 786
Няма ли да стане с някой друг по- достъпен ориз? Някой да е опитвал?

# 7
  • Мнения: 22 036
Тъй като оризът за ризото не се мие, явно е, че САМО ТОЗИ е достатъчно чист Simple Smile.

Няма нужда да се пънете толкова с рекламата. Пуснете го като еко-био и все ще се намерят балъци да го купуват на тройна цена.

# 8
  • Мнения: 11
Има всякакви хора едни искат мити други не, едни могат да си позволят а други не, но е важно човек как се храни и с какво, продуктите как са произведени и в какви условия. Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт