Веганството - да споделим опит - тема 19

  • 59 736
  • 600
  •   2
Отговори
# 210
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
danilu, това не е ли зелената част на резенето? (fenocchio?)

# 211
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 731
danilu, това не е ли зелената част на резенето? (fenocchio?)
Не. Приличат си,но дивото е много ароматно и няма грудката.
Направих фалшивите яйца. Срахотни.

# 212
  • Мнения: 2 641
danilu, това не е ли зелената част на резенето? (fenocchio?)
Не. Приличат си,но дивото е много ароматно и няма грудката.
Направих фалшивите яйца. Срахотни.

Danilu, какви са тези фалшиви яйца?

# 213
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
фалшиви бъркани яйца става и с нахутено брашно.
брашното се разбърква с вода и сол до палачинково тесто и се пържи като бъркани яйца. също става много вкусно. Peace

# 214
  • Мнения: 9 991
Тези фалшиви яйца ще ги пробвам. С какво ги гарнираш?

# 215
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 731
Не, тези бяха с тофу. Но не намирам рецептата. Кейл,тофу, подправки,червена чушки на лентички и не помня още какво.

# 216
  • Мнения: 1 076
Ето ги фалшивите яйца. Ние снощи пак ги ядохме 🙂

https://minimalistbaker.com/southwest-tofu-scramble/

На всякакви рецепти за фалшиви яйца много отива и черна сол (Кала намак). Дава много “яйчен” вкус

Вчера:
Закуска: овес, лен, канела, горски плодове, банан, соево мляко, детето филия с тахан
Обяд: Индийски ресторант 😬
Вечеря: Тофу бърканите яйца
Междинно райски ябълки, мандарини и орехи

Днес:
Закуска: като вчера плюс малко какао и тахан
Закуска детето - палачинки от овес, лен, банан, канела плюс боровинки
Обяд: крем супа от броколи, леко повяхнала рукола, лук, пащърнак и бобчета черно око, хумус за дояждане
Вечеря: салата в боб, рукола, домати, лук, пресни гъби с дресинг от тахан, фурми, горчица, ябълков оцет, куркума и пипер
Детето яде за вечеря соеви вурстове, домати и портокал.  Родителски срам 🙈
Междинно орехи, райски ябълки

# 217
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 731
https://minimalistbaker.com/southwest-tofu-scramble/ ето линка за тофу бъркани яйца
Wednesday вече е публикувала,ама потвърждавам колко са вкусни.
Вчера си купих още тофу.

Последна редакция: сб, 01 дек 2018, 18:46 от danilu

# 218
  • In the land of Never Never
  • Мнения: 1 795
С тофуто винаги съм имала проблеми. Обикновено хапна малко и остатъка като поседи, го изхвърлям, защото нямам желание да повторя. Овкусявах го, но ми стои безвкусно. Купувах и овкусено, същото.
В рецептата за бърканите яйца пише да се обезводни, това не съм го правила, може би да стане по-приятно след овкусяване. Как точно се обезводнява?
Моето меню тези дни - две -три чаши вода при ставане, традиционната закуска - по лъжица овесени ядки, млян сусам, пшеничени трици, чия, мед, малко какао, соево мляко, накиснати от вечерта, и на сутринта добавям и лъжица мляно ленено семе, по лъжица слънчогледово и тиквено семе. Като допълнение, накисната шепа бадеми и 3-4 кайсиеви ядки - витамин В 17. Райска ябълка и мандарини.
Преди три дни сварих кафяв и черен ориз, и бяла елда - отделно.  Може да се добави, като са готови, малко зехтин. Слагам ги в хладилника, и после могат да се сервират в различни варианти - с праз задушен с едно морковче, разбърквам всичко, това беше едната манджа. Другия вариант беше с гъбки - задушени. Преди няколко дни правих пак същото, ориз с едла, със задушен микс от зеленчуци - чушки, морков, домати, пащърнак, каквото имаше из хладилника. С всякакви подправки.
Може към тази основа от кафяв ориз и елда да се добави още и варена киноа. Трябва да се варят отделно, всяко си има своя начин на варене, после да се смесват в различни пропорции и комбинации. Може да се ядат и с тиква и мед, сладък вариант. Или смесени със салата.
Салати, които правих тези дни - с настъргани червено цвекло, морков, зеле, магданоз, изкиснат слънчоглед и тиквено семе, друг вариант - салата дъбово листо, нарязани маслинки, рукола, магданоз и копър. Друг вариант, който направих, с добавени доматче и краставици, останали от преди, за разнообразие.

# 219
  • София
  • Мнения: 5 188
Триците са отпадък при добиването на брашно. За да не го изхвърлят ни го пакетират и ни го продават. Но ти защо го ядеш? Ние залудо ли пишем тук?

# 220
  • In the land of Never Never
  • Мнения: 1 795
Триците са отпадък при добиването на брашно. За да не го изхвърлят ни го пакетират и ни го продават. Но ти защо го ядеш? Ние залудо ли пишем тук?
По-горе го дискутирахме, триците са неразтворими фибри, усилват перисталтиката, ако имаш нужда от това, а освен това според някои изследвания, както и според д-р Грегър, вероятно имат роля при усвояването на калция, заради фитатите в тях.  Имам остеопороза, и е важно за мен да усвоявам максимално калция. По-подробно писах в поста: http://bg-mam.ma/p/1006642/37747823

# 221
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 731


Този път снимка!

# 222
  • Мнения: 11
Привет на всички,

При нас смутита за закуска: ананас, райска ябълка, банан, ленено семе и домашно бадемово мляко. Детето поиска филия домашен хляб с тахан и ябълка.

Обяд: гъби с ориз и салата зеле с моркови  с мнооооого лимон Simple Smile
Вечеря: грах с жълти и сладки картофи, зелена салата с много зеленчуци

За междинно пресни фурми, орехи, мандарини

Наближава Коледа...почнах да подготвям списъка за готвене Grinning

# 223
  • София
  • Мнения: 5 188
За междинно похапване "открихме" прясно белен слънчоглед ( натурално отгледан).
В порцеланова купичка, в дървена купичка, в стъклена купичка Simple Smile
Всички разнасят купички, много съм доволна! Трябва бързо да го изядем, че да си поръчам прясно белен.

Много се забавлявам с вицовете за вегани. А вие?

# 224
  • In the land of Never Never
  • Мнения: 1 795

Много се забавлявам с вицовете за вегани. А вие?
Къде ги четете? Дайте линк.

Общи условия

Активация на акаунт