Идеи за здравословен и засищащ обяд на работа

  • 17 370
  • 101
  •   1
Отговори
  • Мнения: 31 651
Здравейте,
Търсих, но не видях такава тема.
Търся повечко идеи как да приготвя за работа бърз, но здравословен и засищащ обяд. С малко въглехидрати разбира се. Може да да е по Зоната или пък по ВМ-НВХ режима.
За момента съм на сандвич. Малки филийки многозърнест хляб с извара, парче масло, печена чушка. Отделно едно парче краставица. От известно време и едно варено яйце си нося.
Ама търся и други идеи, че почва да ми писва.
Споделяйте вие какво си носите на работа. Давайте рецепти.
Ако може да ми дадете идея и без да има хляб, още по-добре.
Или пък да нещо готвено, но да става бързо.
Мислех да си правя омлет, но в последно време не ми понасят омлетите хич.

# 1
  • София
  • Мнения: 11 987
Омлет, но тънък като палачинка. Вътре слагаш месо, зеленчуци или каквото те влече.

Често си нося завити на руло резен кашкавал и резен шунка/бекон. Понякога слагам вътре пръчици чушка или морков, или краставица.

# 2
  • Мнения: X
Щом искаш без яйца, ето една бъркоч, която на мен и фемилито ни е много вкусна, а и много засища. Пилешко месо+майонеза от слънчоглед или други ядки+хранителна мая. Знам, че звучи шантаво, но е много вкусно, а хранителната мая мирише на пармезан и умирам за нея. Майонезата от ядки е от лесна по-лесна- накисваш във вода за няколко часа, после прецеждаш и изплакваш, добавяш олио или зехтин и сол, пускаш блендера докато стане на гладка паста и готово.

# 3
  • Козлодуй
  • Мнения: 5 263
ако имаш наблизо ресторант 2 шишчета и зелева салата Simple Smile Мен зелевата залата ме засища и все това ям Simple Smile

# 4
  • Мнения: 31 651
Нямам ресторант. Нищо няма. Има една лафка, правят принцеси, ама не благодаря. А и докато отида, ми отиде почивката.
Не знам защо, варени яйца мога да ям, но омлета нещо не ми понася. Може би от самото пържене.
Мерси Уиш. Месо не ям често, но може веднъж в седмицата и това да правя, но със зеленчуци обаче.

# 5
  • Мнения: 414
Аз си носех чушки, пълени със сирене (сурови). Ти може да си ги пълниш и с други неща-крема сирене, извара, домат на дребно, краставица, подправки. Доста засища и не отнема време в правене Simple Smile

# 6
  • Мнения: 31 651
Крема сиренето не беше ли вредно?
А колко яйца може да се яде на ден според вас?

# 7
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
салати си прави. Сега са на ред кореноплодните... мешай моркови, репи, цвекло, всякакво зеле, карфиол, кълнове, ядки... може нахут с разни зеленчуци, боб със зеленчуци, царевица ...
Но салата само от кореноплодни, много остъргва стомаха, трябва и още нещо вътре или в допълнение Simple Smile

# 8
  • София
  • Мнения: 11 987
Крема сиренето не беше ли вредно?
А колко яйца може да се яде на ден според вас?

Стигала съм до 8 яйца на ден, а яйца ям поне 5 дни седмично минимум по три.

Крема сиренето можеш и сала да си правиш.

# 9
  • Мнения: X
Да, стига да имаш хубаво мляко (не вода със сухо мляко и палмова мазнина), лесно можеш да си направиш крема сирене. Загряваш млякото до 37 градуса. Ако нямаш термометър, да е толкова топло, че като потопиш кутрето, да издържиш спокойно 10 секунди. Т.е. да е приятно топло. Добавяш 10-на капки мая за сирене (продава се в Кауфланд) и 2-3 супени лъжици кисело мляко. Това е дозата за 1 литър прясно мляко. Оставяш за 10-15 минути, прецеждаш през тензух за една нощ, оставяш в хладилника да стегне за няколко часа и после нападаш.

# 10
  • Мнения: 31 651
Мерси Уиш. Това ще се пробва скоро.
А като количество пак ли е 1 кг крема сиренето.
А 37 градуса как ги установяваш?  Mr. Green

Значи ако си купя прясно мляко от магазина сигурно няма да ми се получи?  newsm78
Какво мляко купуваш ти?

# 11
  • Мнения: X
А, не, по-малко е полученото сирене. Отделя се доста суроватка. Количеството много зависи от гъстотата на млякото. Между 200 и 300 грама е. Аз съм късметлийка, че майка ми пенсионерства на няма и 100 километра от София и аз веднъж на две седмици ходя да я видя, та там от години ми доставят домашно мляко, сирене и всякакви други ядивни благинки. Не зная коя марка мляко от магазина е добра, за да препоръчам.

37-те градуса се установяват или с кухненски термометър или като потопиш кутрето да му е топло, но да не пари. Нещо като да издържиш да е потопено вътре докато преброиш до 10.

# 12
  • Мнения: 31 651
Днес си взех на работа от снощната вечеря - зеленчуци на фурна с малко сирене и гъби. Много по-добре отколкото сандвич. Страхотно се чувствам.
Определено ще трябва да отделям време вечерно време и да приготвям нещо бързо.
Пърженето е вредно. Та си мисля, че просто ще слагам малко вода и по-скоро ще станат варени зеленчуци. Или ще слагам яйце или сирене, извара или моцарела.

# 13
  • Мнения: X
Ако обичаш авокадо, то е доста засищащо. Аз обожавам да си го ям натюрлих, дълбаейки го с лъжичка.

# 14
  • Мнения: 678
Има тема във форума за кутии за обяд на ученици. Мисля, че Морена я създава. Там има доста идеи за обяд на децата, но пишат и хора, които ползват идеите за обяд в офиса. Определено има голямо разнообразие от по-сухи неща, не миризливи, които да можеш да хапнеш на бюрото или в офисната кухничка, без да се налага да топлиш кастрони с манджа.

# 15
  • Козлодуй
  • Мнения: 5 263
А линк към тази тема? Simple Smile Аз дълго време обядвах в едно кафене до работа виенско кафе обаче нещо го развалиха вече станаха модерни и не бъркат сметаната с миксер а я пръскат от някакъв спрей а тази изкуствена сметана не ми харесва Simple Smile Та дълги години обеда ми беше виенско кафе и вода Simple Smile

Последна редакция: ср, 22 ное 2017, 15:23 от pvacheva

# 16
# 17
  • Мнения: 31 651
Мерси за темата. Ще я разгледам.

# 18
  • Мнения: X
Здравейте,
Търсих, но не видях такава тема.
Търся повечко идеи как да приготвя за работа бърз, но здравословен и засищащ обяд. С малко въглехидрати разбира се. Може да да е по Зоната или пък по ВМ-НВХ режима.
Скрит текст:
За момента съм на сандвич. Малки филийки многозърнест хляб с извара, парче масло, печена чушка. Отделно едно парче краставица. От известно време и едно варено яйце си нося.
Ама търся и други идеи, че почва да ми писва.
Споделяйте вие какво си носите на работа. Давайте рецепти.
Ако може да ми дадете идея и без да има хляб, още по-добре.
Или пък да нещо готвено, но да става бързо.
Мислех да си правя омлет, но в последно време не ми понасят омлетите хич.
1.Омлет със сирена, домат/краставица/зелева салата
2.Бъркани яйца със сланинка/зеленчук/бекон
3.Варени яйца-накълцани, разбъркани с лютеница/майонеза/горчица/печена чушка, подправки
4.Свински/телешки шницел на тиган+овкусено масло (аз обикновено го бъркам със зелени подправки и сол)
5.Кюфтета със салата
6.Маскарпоне/заквасена сметана+какао+кокосови стърготини+ядки натрошени (обикновено обядвам това, когато съм закусила стабилно и не съм особено гладна)
7.Кокосов омлет, пълнен със задушени гъби/месо/зеле, като дюнер
8.Наденица печена+домат/салата
9.Печена риба-филе, салата
10."Богата" салата-зелена или айсберг, домат, краставица, бекон, варени яйца, маслини, сирена
Ако се сетя още, ще пиша.

# 19
  • Мнения: X
Този омлет без яйца ли е? Може ли рецепта или поне насоки?

# 20
  • Мнения: X
Този омлет без яйца ли е? Може ли рецепта или поне насоки?
С яйца е.
Аз го правя с 2-3 яйца, 2-3 с л кокосови стърготини, сирене, подправки, в масло/кокосово масло.
Някои го наричат кокосова палачинка, аз му казвам омлет, защото става въздушен и пухкав, по-скоро като омлет, отколкото вместо палачинка.
Слагам и разни добавки според наличностите в момента:сланинка/бекон/печено месо наситнено/печена чушка/праз/тиквичка/магданоз....
Разбивам яйцата леко с вилица, добавям кокоса и сиренето.През това време в масло запържвам за кратко добавките, изливам яйчената смес, като покафенее отгоре и се отлепи, обръщам за още минута-две.В чинията обилно си наръсвам шарена сол.

# 21
  • Мнения: X
Мерси! Не ми беше дошло на ум да сложа кокосови стърготини в омлета, но задължително ще се пробва.

# 22
  • Мнения: 31 651
Мерси за идеите Амур  Hug

Днес пак сварих зеленчуци и малко моцарелка сложих. Мирише страхотно  Heart Eyes
Само да кажа нещо за кокосовите стърготини. Наскоро разбрах, че повечето по магазините са обезмаслени стърготини. Реално за нищо не стават. Така че търсете необезмаслени. Има по павилионите за ядки и малки магазинчета.

Омлет рядко ще правя. Не ми понася.

# 23
  • Мнения: X
Омлет рядко ще правя. Не ми понася.
Направи го на фурна. Може в тавичка, може върху хартия за печене или мини-омлетчета във формички за мъфини. Така няма да е пържен, а и е много по-мързеливо.

# 24
  • Мнения: 31 651
На фурна ще го чакам сто часа да стане  Laughing

# 25
  • Мнения: X
Защо сто часа? Да не ти е слаба фурната? Загрей я на макс, едва тогава приготви сместа за омллет и я мушни да се пече. Не повече от 10 минути отиват. Поне при моята фурна, де. Ама тя е най-обикновена.

Сега ми е влязла мухата за кокосовите омлети и само да стане събота, нападам едно магазинче за ядки на пазара.

# 26
  • Козлодуй
  • Мнения: 5 263
А с бадемово брашно какво да приготвя Simple Smile

# 27
  • София
  • Мнения: 11 987
А с бадемово брашно какво да приготвя Simple Smile

Аз го ползвам за панировки.

# 28
  • Мнения: 678
аз го ползвам за сладкиши.

# 29
  • София
  • Мнения: 5 714
има във фейсбук една страница Goodfool - там има чудесни идеи

# 30
  • Мнения: 31 651
Защо сто часа? Да не ти е слаба фурната? Загрей я на макс, едва тогава приготви сместа за омллет и я мушни да се пече. Не повече от 10 минути отиват. Поне при моята фурна, де. Ама тя е най-обикновена.

Сега ми е влязла мухата за кокосовите омлети и само да стане събота, нападам едно магазинче за ядки на пазара.

Не е слаба. Но не обичам да готвя на високи градуси.
Ох, това варени зеленчуци с моцарела е нещо велико  Heart Eyes
Ще си правя, ама си е играчка всяка вечер.
Но както викаш подобно нещо може и в малка тава да спретна с яйца и във фурната. Примерно яйца със повечко зеленчуци и малко масло. И няма да има нужда да бъркам и да го гледам.

Артемис, дай линк. Не намирам.

# 31
  • Мнения: 2 052
Аз зелечуците ги правя на пара, за по-щадящо. Мързелива работа - уреда, копчето и сервирам.
Кокосов омлет не съм правила, може тези дни да пробвам, звучи интересно.

# 32
  • Козлодуй
  • Мнения: 5 263
Бадемовото брашно може ли да го ползвам вместо брашно за сладкиши че ми се иска някакви сладки за Коледа да направя захарта ще заменя с течна Стевия но брашното не зная с кво ама въпроса ми очевидно не е за тази тема но ако имаш готови сладки може и за работа да си вземеш и дори ще изглеждат прилично за пред колеги Simple Smile

# 33
  • Мнения: X
Бадемовото брашно може ли да го ползвам вместо брашно за сладкиши
Не само можеш, но то е основна съставка на френските макарони. Имаше и едни италиански сладки с бадемово брашно, обаче им забравих името.

# 34
  • Мнения: 31 651
Аз зелечуците ги правя на пара, за по-щадящо. Мързелива работа - уреда, копчето и сервирам.
Кокосов омлет не съм правила, може тези дни да пробвам, звучи интересно.


Какъв точно уред имаш? А може ли в този уред да се сложат примерно със зеленчуците - яйца, сирене, моцарела, кашкавал?

# 35
  • Мнения: 2 052
Елора,

Скрит текст:
Имам ето този модел от миналия юни:
https://www.amazon.de/gp/product/B004LVPK90/ref=oh_aui_search_de … ie=UTF8&psc=1

Приготвям всякакви зеленчуци, яйца, риба, ориз, размразявам и притоплям ястия или правя разни супи - има си приставка за тях. Не мога обаче да запичам сирена/кашкавал в самия уред заради високия им процент мазнини - разтапят се и в комбинация с водата/парата не е препоръчително. Овкусявам със зехтин чак накрая или ако е необходимо - запичам или запържвам (картофи соте например нарязвам на желаната големина, минавам ги на пара и от уреда в тигана - доволна съм как се получава, защото картофите са равномерно приготвени без да омекват).  Ето едни пилешки гърди/риба със зеленчуци как става на пара: https://www.youtube.com/watch?v=rGT5lj0yr3o Джейми Оливър също има някои рецепти със съседен модел / 9132/ https://www.youtube.com/watch?v=2UPXHdsF-Qc
За мен главното улеснение е, че едновременно приготвям гарнитура (а понякога и самото месо) с нормални зеленчуци за мъжа ми и нисковъглехидратни зеленажи за мен, без да намесвам тенджери итн. или както казах - много мързеливи вечери ми е сготвил, за което улеснение съм много благодарна. На фона на различните модели уреди на пара се спрях на филипс просто защото имам и един техен кухненски робот и съм доволна от него, та заложих на познатото.
P.S. другият ми любим начин за приготвяне на зеленчуци е pisto manchego
https://www.youtube.com/watch?v=z6xxkLBFqco
Често още в тигана се чуква и яйце (без разбъркване), на мен също ми е най-вкусно така, особено ако е основно ястие, а не гарнитура към нещо друго.
 

Извинявам се за фермана не по темата, затова в скрит текст.


# 36
  • Мнения: 31 651
 Обич Синеока, гледам да съм на повече протеини и мазнини и ограничавам въглехидратите.
Затова кашкавал, яйца и сирена са ми в менюто. Само на зеленчуци не става. Но ги слагам почти на финала като приготвя зеленчуците.
Не съм фен на месото, ям го, но не толкова често.
Кюфтета на скара се сетих, че мога да си купя и със салата да си нося, като ме мързи да готвя. Laughing
Разгледах и мултикукърите. Може и да ми е удобен този уред. Да сложа всичко и да не се занимавам с гледане и бъркане.

# 37
  • София
  • Мнения: 5 714
Артемис, дай линк. Не намирам.

не намираш, защото не е goodfool, а goodful.

ето:
https://www.facebook.com/officialgoodful/?hc_ref=ARSVEOCxK4Fdzwa … 4XGlw&fref=nf

# 38
  • Мнения: 2 052
Елора,
р
Скрит текст:
азбирам напълно, и аз съм на такъв режим (вмнв), но готвя и нормална храна за мъжа ми.  Затова всяко улеснение ми е добре дошло - и откъм време, и откъм усилия.  
Едит: ако мога да съм ти полезна с инфо за някакъв уред - с удоволствие съм насреща. Имам какво ли не - от гофретник до машина за втасване кисело мляко. Страничен ефект на живота с инженер.

Kато заговорихте за бадемово брашно се сетих, че съм си отбелязала тази рецепта за кето-сладки за предстоящите празници, но още не съм я пробвала:
https://www.ibreatheimhungry.com/low-carb-almond-crescent-cookies-gluten-free/

За обяд - всякакви рецепти за омлет, но направени под формата на мъфини. Лесно е за порциониране и пасва добре по кутии за обяд итн.

Последна редакция: сб, 25 ное 2017, 15:34 от Обич Синеока

# 39
  • Мнения: 31 651
Благодаря Артемис.

Обич Синеока, щом разбираш и имаш много уреди, ми кажи тогава един мултикукинг дали ми би бил от полза. Не знам как се  работи с това. Идеята е да спестя време в приготвяне, а не да прекарвам много време в  кухнята. Може ли с този уред да пъхна всичко, да сложа подправките и почти накрая да прибавя кашкавал, сирене, яйце или там каквото имам като протеин.
Не знам дали е и полезно един протеин да бъде много обработван с топлина. Вярно, че се варят, но все пак...

# 40
  • Мнения: 2 052
Отговарям отново в скрит текст, че не е по темата:

Скрит текст:
Голямо значение има дали такъв уред отговаря на нуждите на домакинството ви - т.е. трябва да се вземе предвид какви ястия готвите обичайно, за колко души, колко пъти седмично итн. Филосфията на мултикуукърите е да предоставят all in one уред, заместващ много други уреди и в масимална степен домакина, моите лични предпочинания клонят към по-тясната специализация, а не слоу куукър, уред на пара и печене в едно. Но, както казах, това е само въпрос на лично виждане на нещата.
Мултикуукърът има смисъл, ако вкъщи се готви достатъчно често, че да оправдае известицията в качествен уред на съответната цена. Проблемът, който аз за себе си виждам, без да ангажирам никого, е че лесни ястия, тип - всичко в тенджерата или всичко в тавата, могат да си се приготвят безпроблемно точно в тенджера и тава, със съпоставими съпътстващи усилия по приготвяне на продуктите - миене, почистване, нарязване, овкусяване. Там, където уредите конкретно помагат, са в специфичните функции - оризоварката за ориза, уреда на пара за месо и зеленчуци, халогенната фурна на горещ въздух (свекърва ми има такава и редовно я ползва) за печене), а е много по-сложно да се съобрази необходимата вместимост на уреда, защото при отделните функции е различна - чаша ориз не набъбва колкото пиле, гриловано на топъл въздух със зеленчуци. Ако за дадена функция един all in one уред се окаже неудобен, човек по инерция продължава да си готви без него и добавената му стойност малко по малко спада. За мен важен момент е също, че нещата, които се готвят в такъв мултикукър, не се готвят по абсолютно същия начин, по който стават без уреда - има разлики в количеството течност, времето за приготвяне, степента на готовност итн, и реално при всяка рецепта има малки, но забележими разлики с това човек как е свикнал и като вкус, и като начин на приготовление. което може също да е причина човек по-рядко да ползва уреда - в един момент енусиазмът спада, обикновено по-бързо, отколкото човек очаква.
В заключение, не бих го купила без ясна стратегия какво ще бъде готвено вътре, колко редовно ще се ползва и с реалистични очаквания какви ще са резултатите и как ще се приемат от семейството, защото дори и най-вкусното не е точно "като на мама".
Ако все пак решиш да купиш, нека има хендс фрий функция за разбъркване, достатъчно голяма вариация на градусите (на Бош е този с близо 50те програми е от 40-160 примерно), дали вътрешният съд ще е керамичен е въпрос на вкус, аз лично предпочитам да е, и не на последно място - да има добра гаранция и възможност за сервиз - от толкова пластмаса и електроника дори и по скъпите уреди понякога се налага да се пипне нещо и тогава е важно да има към кого да се обърнеш.

С извинение отново към модераторите.

За идея за засищащ обяд добавям пиле капрезе с авокадо, защото е вкусно и студено.
https://cafedelites.com/chicken-avocado-caprese-salad/

# 41
# 42
  • Мнения: 31 651
Мерси много Обич Синеока  Hug
Ще обмислям тепърва. И ще чета още за тези кукъри.
Иначе готвим за трима принципно. И често също така. Предпочитаме домашна храна.

# 43
  • Мнения: X
Да докладвам за кокосовите омлети. Вече са ометени от фемилито. Мерси на Краси за идеята!

# 44
  • Мнения: 516
Аз на обяд си пиех това държеше ме 4 часа сита.Кисело мляко с 1ч.л. мака,спирилина сладко ,1с.л ленено натрошено семе.Когато излизам навън си го нося в шейкъра удобно е за чантата всичко се слага и се разклаща.

# 45
  • Мнения: X
Момичета,как носите варени яйца за обяд на работа,не миришат ли? Grinning Аз от това се притеснявам,иначе много обичам.

# 46
  • Мнения: 31 651
Има пластмасови кутии.

# 47
  • Мнения: X
Има пластмасови кутии.
А като се отвори...Grinning Май няма да миришат в сандвич,в салата съм опитвала да нося-същата ужасна миризма...

# 48
  • Мнения: X
Бадемовото брашно може ли да го ползвам вместо брашно за сладкиши
Не само можеш, но то е основна съставка на френските макарони. Имаше и едни италиански сладки с бадемово брашно, обаче им забравих името.
Благодаря за уточнението.
Не бяха ли Маделин бисквитите?

Имам бадемово брашно и го добавям към кексове и печива.

Може ли рецептата за френските макарони? Щерката ме моли от месеци да й направя, но не въм убедена, че са лесни и искам някоя изпитана рецепта.

# 49
  • Мнения: X
Аз никога не съм правила френски макарони, прекалено сладки са за моя вкус, а и прекалено пипкави ми се виждат и затова нямам идея коя от много бройните рецепти в нета е наистина добра.

За варените яйца, аз ги слагам нарязани в кутия и ги обърквам с много горчица. Миризмата на горчицата превзема всичко.

# 50
  • Мнения: 1 179
Аз си нося всеки ден предиобедна закуска, обяд и следобедна закуска. Предиобедната закуска е сурови ядки със сушени плодове, обядът е част от вечерята от предишната вечер, а следобедната закуска - плод според сезона.
Сутрин, преди да тръгна за работа, закусвам и пия кафе вкъщи.

# 51
  • Мнения: 6 622
Много полезна тема 😊
От мен закуска - кисело мляко с сушени червени боровинки и малко овесени ядки.
Обяд- пълнени чушки с смес от извара , сирене и яйца ( зелени подправки по избор) Пекът се в фурна, ако не искаш да са мазни , печи на кухненска хартия.

# 52
  • Мнения: 156
На тема ВМ-НВ обяд в кутия мога да напиша дисертация 😂 Шегата настрана, от доста време се храня така, а от миналата година разнасям и кутии в университета. Имаме кухничка с микровълнова, та съм улеснена, мога да притоплям. По същество:
-остатъци от вечерята ( най-лесно, бързо, не го мисля)
- скара всякаква с добавка- лютеница, горчица + салата
- печено месо със зеленчуци
-* сандвич ( консумиран много рядко и то с един хляб от зърна само) с масло, филе, някакво сирене
-яйчен салата ( варени яйца, филе и майонеза)
- омлет с плънка
- пържени яйца с бекон и задушени гъби
- "мусака" само с мляно месо и зеленчуци
- режимна ( фатхед) пица
- "дюнер" от солена палачинка и месо
- варени яйца, кашкавал и салата
- яйчени мъфини със зеленчуци, месо, сирена ( мини омлети във фурната във формички)
- ако съм на тренировка след това нося и гарнитура от варени/ печени картофи към месото или някакъв плод за следобедна закуска ( един вид въглехидрат само и то веднъж седмично)

...и още много други, които не се сещам в момента 😐
Това е групата с рецепти, може да харесаш като идея нещо😉
http://m.bg-mamma.com/?topic=675266

ПП. Като си притоплям храната мирише на храна 😐, но пък колегите свикнаха 😂 не им прави впечатление, щото и те си носят някакви неща, така че е по-скоро ти да не се притесняваш.

Последна редакция: нд, 26 ное 2017, 09:18 от madlen97

# 53
  • Бургас
  • Мнения: 6 314
Скоро открих кокосовия чипс.Мисля, че е идеален за междинна закуска.Нося си и нарязани зеленчуци+маслини.

Зеленчуци+комбинация от яйце, сирене, кашкавал, шунка, месо или пък елда, киноа.Ако е нещо готвено трябва да е нещо по-сухо,или бъркани яйца.

# 54
# 55
  • Мнения: X
Нещо за душата, което може да се носи на работа в сладко джиджанко бурканче, не се претопля и не мирише. В блендера натрошавате на парченца какаови зърна. Може и без тях, но точно те придават дълбокия шоколадов вкус и аромат. Добавяте авокадо и банан и блендирате, докато станат на пюре. Добавяте какао на прах и пак блендирате. Получената смес има консистенцията на мус и вкус на шоколад с 80% какао. Ако обичате по-сладко и режимът позволява, добавете мед на вкус. Можете да го направите и като баунти мус, редувайки в бурканчето мус и пълномаслени кокосови стърготини. Мням!

Ани, този пастет от авокадо е страшно вкусен!

# 56
  • Мнения: 31 651
Има пластмасови кутии.
А като се отвори...Grinning Май няма да миришат в сандвич,в салата съм опитвала да нося-същата ужасна миризма...

Ти пък прекаляваш. Не миришат чак така. Говориш така все едно носиш чесън на работа.

madlen97, много благодаря. Ще купувам и готово месо и ще нося салата. Че не винаги ще мога да готвя.
Запазила съм си две теми за ВМ-НВ. Четох малко, но от първия пост на едната имам много за четене и гледане.

Авокадо веднъж хапнах и беше ужасно. Но мисля, че като го разрязахме беше още зелен. Скоро ще взема едно авокадо и ще чакам да покафенее. Laughing

# 57
  • Мнения: X
Елора, няма нужда да покафенява. Трябва просто да е меко на пипане. Ако не е узряло, наистина е гадно. Зрялото има вкус на масло и се маже като масло.

# 58
  • Мнения: X
Е,не чесън,а все едно някой е пръднал Grinning Ама беззвучно...

# 59
  • Мнения: X
 
Е,не чесън,а все едно някой е пръднал Grinning Ама беззвучно...
Joy Точно така синът ми определя миризмата на варени яйца. Магаре.

# 60
  • Мнения: 1 565
Бяла риба в фолио едва ли до обяд ще се развали пък и повече на работата си имат хладилник

# 61
  • Мнения: 1 565
Нещо за душата, което може да се носи на работа в сладко джиджанко бурканче, не се претопля и не мирише. В блендера натрошавате на парченца какаови зърна. Може и без тях, но точно те придават дълбокия шоколадов вкус и аромат. Добавяте авокадо и банан и блендирате, докато станат на пюре. Добавяте какао на прах и пак блендирате. Получената смес има консистенцията на мус и вкус на шоколад с 80% какао. Ако обичате по-сладко и режимът позволява, добавете мед на вкус. Можете да го направите и като баунти мус, редувайки в бурканчето мус и пълномаслени кокосови стърготини. Мням!

Ани, този пастет от авокадо е страшно вкусен!
да правя на децата такъв пастет за закуска ,правила съм и от месо ,но си е голяма играчка.

# 62
  • Мнения: 31 651
Бяла риба в фолио едва ли до обяд ще се развали пък и повече на работата си имат хладилник

Ние пък нямаме хладилник.
И рибата мирише повече и от яйцата. Laughing

# 63
  • Мнения: 3 608
Бяла риба в фолио едва ли до обяд ще се развали пък и повече на работата си имат хладилник

Ние пък нямаме хладилник.
И рибата мирише повече и от яйцата. Laughing
Точно риба в фолио или хартия запечена не мирише повече от яйцето зависи и каква е рибата.

# 64
  • Мнения: 31 651
Аз ям само скумрия. Тя доста мирише  Mr. Green
И други съм пробвала, но не ми харесват.

# 65
  • Мнения: 156
И скумрия веднъж занесох 😂 Ами да , мирише на храна, обаче те като ми           
 заотварят  чипсове примерно ( или едно солети с кашкавал😣), все едно миризмата не е по-малко тежка... А от миризмата на варени яйца...съм излизала от стаята. Имах една съученичка, беше само на протеини са диета да сваля за бала, е като донесеше тия яйца в комбинация с риба тон...сама си оставаше в стаята. Хем на прозореца ядеше 😂

# 66
  • Мнения: 1 565
Има консерви с готов боб за ядене ,слагаш малко лютеница и ядеш .аз обичам консерва царевица и маюнеза и риба тон също от консерва .Царевицата е повече от засищаща за обяд и полезна . Може и без риба тон .  Печена тиква със захар от вкъщи същи е много полезна.  Тиквички на фурна за сандвич са чудесни също са полезни.

# 67
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
Eх, че полежна темичка. Аз съм от хората, които винаги си носят храна от вкъщи и всяка сутрин излизам от дома натоварена като магаре, особено ако съм цял ден на работа. Храната ми и тази на мм най-често е останалото от предната вечеря. Когато обаче нямам останала храна си приготвям следните неща:

- филийки пълнозърнест хляб + авокадо (+варени яйца)
- задушени зеленчуци на пара с масло.
- филийки хляб + крема сирене/лютеница/ пастет от извара и лютеница
- бобена салата (боб + праз/лук + магданоз + сол, оцет и олио)
- салата от червен боб + нахут + царевица+ червена чушка + праз/лук + сол, олио, оцет)
- салата айсберг с царевица, риба тон, слънчогледови семки + сол, зехтин, лимонов сок
- кутийка комбо - филийки хляб + по малко от всичко което има в хладилника - сирене, маслини, кашкавал, варено яйце, авокадо,  ако има някаква салата, зеленчуци, някакво месо или риба ако са останали случайно. В този случай увивам всеки компонент по отделно със среч фолио.

Не всичко е ниско въглехидратно, тъй като не се храня по този принцип, но всичко може да се промени и адаптира.

# 68
  • Мнения: 1 565
http://www.novobebe.com/jane-termo-kontejner-za-hrana-s-termoboks-550ml.html такъв термос си мисля ,че може да си носите супичка от вкъщи и да си остане топличко до обяд .

# 69
  • Мнения: 384
Привет,
Чудесна идея, но без фолиото хора пестете, избягвайте опаковки и пакетирани продукти.🌏

Чудесна Седмица от мен😻

# 70
  • Бургас
  • Мнения: 4 669
С бадемово брашно си правя хлебче в чаша:
- 30 г. брашно;
- 10 мл зехтин (или друга мазнина)
- 1 яйце
- щипка сол
- 1 ч.л. бакпулвер
- подправки по желание (аз слагам куркума)
Всичко се разбърква хубаво с вилица в дълбока чаша за кафе/чай. Слагам в микровълновата на макс за 2 минути и е готово. Вадя и охлаждам върху кухненска хартия.
След това може да се нареже на филийки, които да се запекат на сух тиган, така стават хрупкави. Аз ги сервирам наръсени с шарена сол. Добавката е по желание: кашкавал, яйца, луканка, филе, сирене, може и с масло да се намажат, въпрос на вкус.

Това, заедно с опалянките за момента ми е фаворит.

# 71
  • Мнения: 21
Една колежка си маже филийки с хумус и е много доволна

# 72
  • Мнения: X
Има ли друга марка Хумус в супермаркетите,защото този в Кауфланд е ужасен,има няколко вкуса и след всяка проба изхвърлям по цяла опаковка...

# 73
  • София
  • Мнения: 22 728
Домати, краставица, обезсолени маслини, кълнове, сварено яйце, хляб с ядки....

# 74
  • Мнения: 892
Една колежка си маже филийки с хумус и е много доволна

Във Фантастико има страхотен хумус, не се сещам за марката, но на мен много ми харесва, има няколко вкуса. В Кауфланд не съм ходила. Иначе за мен здравословен обяд определено изключва неща като краве масло и всякакъв вид сирена.

# 75
  • Sofia
  • Мнения: 21 618
Цитат
... Иначе за мен здравословен обяд определено изключва неща като краве масло и всякакъв вид сирена.
Мдааа... "здравословно" се оказа разтегливо понятие. Wink  Има някакви максими и оттам насетне нюанси колкото щеш.  Simple Smile
Вече ви писаха, че има аналогична тема с доста идеи, често дори със снимки...  А моите кутии/идеи събирам в блога си - http://morrennaa.blogspot.bg/search/label/%D0%94%D0%BE%D0%BC%D0% … e%20Lunch%20Ideas

# 76
  • Мнения: X
Да докладвам за кокосовите омлети. Вече са ометени от фемилито. Мерси на Краси за идеята!
Вкусно, нали?!     Grinning
А най-хубавото им е, че могат да им се добавят всякакви "добавки" , и зеленчуци, и месо, и риба, също стават и за З., и за О., и за В.

А защо маслото и сирената да Не са здравословни?    newsm78
Айде, за сиренето разбирам, има хора (като съпруга ми), които не преработват лактозата.Но има сирена с 0% въглехидрати, което значи, че лактозата е тотално "изядена".....А маслото си е супер полезно дори.


Последна редакция: пн, 27 ное 2017, 09:44 от Анонимен

# 77
  • Мнения: X
Много вкусно, Краси. Аз ги предпочитам натюрлих, без добавки, само с кокос и масло (краве или кокосово). Не искам добавките да размиват кокосовия вкус. Мням!

# 78
  • Мнения: 3 480

Много хубави идеи!

Ползвам контейнери на Система и за супи, и за смутита, за мд за училище (имам малко термосче за течна храна и кутийка с разделения, като тези в блога и другата тема). Нося си, ако има остатъци от сготвеното от предния ден от вкъщи, супи, риба на фурна, взимам си зеленчуци и си правя салати.
често си взимам от салатените барове, когато нямам време да се занимавам.
Много неща не ям, но мисля, че всяка храна в разумни граници може да се консумира. Бяло сирене наръсено на салата (шопска или овчарска) не виждам защо да не е здравословно и аз.

# 79
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Обикновено и аз гледам вечер да сготвя реално 3 порции, за да ми остане за обяд са следващия ден.

Днес; пил. долни бутчета, мус от сладък картоф, малко сирене, домат - всички в съвсем малки количества
Утре ще е леберкез (това, което се раззбира в Германия, не саламът Wink ), защото за тази вечер съм купила за вечеря.
Ако съвсем нямам нищо: кисело мляко - една голяма кофичка, тук са по 500г
Често нося салати.
Също панирано сиренце или кашкавал не мирише.
Пържола или месо с някакъв задушен зеленчук. Като го стопля сутринта, се запазва леко хладко до обед. Има и термокутии, разбира се.
Много рядко сандвич, защото хляб почти нямаме вкъщи.
Също ако няма нищо: нарязан домат, малко зехтин и сирене.
Кутията комбо на Силвърдрийм при мен би била: пръчки краставица, шунка, кашкавал / сирене, маслини...
Държа едно пакетче Хрус Хрус тук за зор за ман.

Не нося риба и кисело зеле. Другите неща не са така миризливи или нетърпими, си мисля.

# 80
  • Мнения: 892
Да докладвам за кокосовите омлети. Вече са ометени от фемилито. Мерси на Краси за идеята!
Вкусно, нали?!     Grinning
А най-хубавото им е, че могат да им се добавят всякакви "добавки" , и зеленчуци, и месо, и риба, също стават и за З., и за О., и за В.

А защо маслото и сирената да Не са здравословни?    newsm78
Айде, за сиренето разбирам, има хора (като съпруга ми), които не преработват лактозата.Но има сирена с 0% въглехидрати, което значи, че лактозата е тотално "изядена".....А маслото си е супер полезно дори.




Аз сега съм на вълна без млечни продукти и избягвам всякакви млечни. Има много теории за краве маслото, и аз доскоро го считах за полезно, но вече не мисля така. Млечните продукти като цяло според мен не са полезни.

# 81
  • Мнения: 3 480
Аз също избягвам хляба и сандвичите.
При нас има много заведения за щастие, където се предлага японска храна (имат страхотни огромни салати), и въобще здравословна интернационална, взимам си понякога мисо супа и сашими.
Иначе хумус имам винаги в хладилника, ям го с моркови, червено цвекло или стръкчета целина и малко сол.
Нормално е през зимата да ни се хапва по-"солидна" храна и точно тогава нося сготвено като мусака, пълнени чушки или печено на фурна месо, винаги имам салата в хладилника (марули, моркови, рукола, репички).
Ако съм на обяд служебно или на закуска си взимам антипасти, нещо с яица; непържено или плодове.
Много обичам тартар от риба тон, но така и не се научих да го правя като хората и го поръчвам.

# 82
  • София
  • Мнения: 1 047
А с бадемово брашно какво да приготвя Simple Smile
Кето хляб https://www.fatforweightloss.com.au/recipe/keto-bread/

# 83
  • Мнения: X
Страхотна идея и изглежда лесно. Но къде да намеря ксантанова гума?

# 84
  • Мнения: 31 651
Уиш, вчера спретнах един омлет  на фурна с моцарела, две яйца и чушки. Не съм го опитала, довечера ще кажа как е и дали ми понася  Grinning
Но стана много бързо. Загрях на фурната като каза, на 250 и го метнах. Даже май и не го намалих.
Дано ми понесе стомаха.
Варени яйца нямам проблем да ям. Миш маш също, ама като ям омлет и ми се гади нещо.

# 85
  • Мнения: 678
Аз напоследък си нося в голяма термо чаша или термос по-редичка крем супа, за да става за пиене. Правя си и една богата салата в голяма пластмасова кутия-зелен микс + сурови семки + кашкавал+шунка+ крутони+ варено яйце + сушени домати или каквото се сещам друго. Подправям точно преди да я хапна с лимон и зехтин, които си нося от вкъщи. Затварям добре кутията и раздрусвам силно на всички страни, така че да се вкуси добре (много мразя да разбърквам салата в малък съд, защото всичко излиза извън купата и пада ...)
Така хем е засищащо, хем здравословно, а и не мирише.

# 86
  • Мнения: 3 313
Много полезна тема. Аз най-често си правя сандвич с авокадо + различни добавки към него ( краставица, домат, варено яйце, шунка, кашкавал,сирене, маслини ...)

# 87
  • Пловдив
  • Мнения: 5 021
И аз си нося кутия с храна на работа - когато съм готвила нещо "на тава" Wink за вечеря, обикновено си сипвам и за обяд на следващия ден - кисело зеле с ориз, пълнени тиквички, гъби с масло, гъби с ориз, спанак/лапад с ориз, домати с ориз, огретен, баница, пица, сарми, прясно зеле с домати, спагети, ризото, гювечета, пълнени чушки...
Ако пък нямам нищо подходящо, сутринта преди работа си приготвям нещо само за мен за обяд. Идеи от последните десетина дни - намачкано авокадо със сирене, варени яйца, салата от киноа и зеленчуци, салата от домати, краставици, сирене, кашкавал, маслини и малко слънчогледови семки, сезонна салата от цвекло, ряпа и моркови, яйца с домати, миш-маш, омлет със зеленчуци, хумус, печени чушки, гуакамоле...
Не обичам сандвичи, ям много малко хляб и то рядко.
Винаги имам в офиса и някакви сурови ядки и мюсли, а в хладилника- кофичка кисело мляко и кутия със сирене.

Последна редакция: вт, 28 ное 2017, 15:40 от *Бенджи*

# 88
  • София
  • Мнения: 3 020
Цитат на: the wishmaster link=topic=
[/quote
Страхотна идея и изглежда лесно. Но къде да намеря ксантанова гума?

Ако си от София в магазин ХИТ има.

# 89
  • Мнения: X
Много благодаря! Ще изпратя Уишмастъров до ХИТ.

# 90
  • Козлодуй
  • Мнения: 5 263
Как пък не ще слагам гума в хляба хи хи Simple Smile

# 91
  • Мнения: X
Как пък не ще слагам гума в хляба хи хи Simple Smile
Споко, няма да е от гумите на колата.

# 92
  • Козлодуй
  • Мнения: 5 263
Гума и здравословен обяд си противоречи Simple Smile Според мен за да е здравословно едно меню трябва да е минимално преработена храната и с минимум е-та без сол и захар Simple Smile Солта и захарта задържат вода а когато на работа се подуе човек не може да е достатъчно гъвкав и адекватен затова аз се стремя да не се отпускам и да ям на работа но понякога има нервни ситуации и ям а и почерпки на колеги - ужас

# 93
  • София
  • Мнения: 3 020
Много благодаря! Ще изпратя Уишмастъров до ХИТ.

Сетих се ,че и в Балев био съм мяркала ксантанова гума(ако ти е по-близо)

# 94
  • Козлодуй
  • Мнения: 5 263
и е-тата като гума подуват тялото

# 95
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Какво й има на ксантановата гума? Тя е като хуска - баластно в-во в по-голямата си част. Кое точно й е вредното?

# 96
  • Мнения: X
Какво й има на ксантановата гума? Тя е като хуска - баластно в-во в по-голямата си част. Кое точно й е вредното?
Нишо ѝ няма. Просто съфорумката не знае, че това е полизахарид, а не гума.

# 97
  • Козлодуй
  • Мнения: 5 263
Да наистина не зная просто знам че всяко нещо което не го знам няма място в тялото ми пък било то и полизахарид Simple Smile Старя се да ги избягвам такива неща особено захариди - ужас звучат ужасно Simple Smile За съжаление в днешния свят има захар дори в луканката колкото и да се стараеш да я избягваш Simple Smile

# 98
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Ама захариди ≠ захар, нали знаете...

# 99
  • Мнения: X
Ох, сега за получаването на полизахариди като резултат от естествената ферментация ли трябва да обяснявам?

# 100
  • София
  • Мнения: 1 047
Цитат на: the wishmaster link=topic=
[/quote
Страхотна идея и изглежда лесно. Но къде да намеря ксантанова гума?

Ако си от София в магазин ХИТ има.
Как изглежда? На кой щанд да търся?

# 101
  • София
  • Мнения: 3 020
в ето такива "кутийки" се продава http://spirala.bg/shop/bio-foods/grains-nuts-seeds/flour-yeast/k … a-guma-bez-gluten
след зеленчуците втора или трета редица вляво(ако не са правили разместване)

Общи условия

Активация на акаунт