Коледа 2017

  • 135 073
  • 956
  •   1
Отговори
# 405
  • София
  • Мнения: 11 728
Учениците от моя 12 клас купиха вчера като подарък за учебна кухня в училище миксера от Лидл (нали са от професия "Готвач" Simple Smile). 1300 вата за 215 лв, струва си. 3 год. гаранция.
.............................
Какъвто е да е като марка ще върши прекрасна работа.!! Чудесно за децата! Ще им бъде в пъти по-улеснено. Знаеш, че имам и въпреки че не е от най-усилените ми върши чудесна работа, до момента не ме е предал, работи та пушек се вдига. Повече от доволна съм , а и толкова много си го харесвам, че направо не искам да го сменям с по нов модел. Достатъчен ми е за момента. Много гледах по коледните намаления с мисълта да го сменя, имаше чудесни цени, но не си го давам.  Мой си е.  Simple Smile

# 406
  • Мнения: 580
Честито придобивки на момичета.
Хубави сладкиши показвате, действа много слюноотделящо. Започвам и аз тази вечер с щолен.

# 407
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 426
Аз купих показания миксер и го върнах след първото пускане. Да, каната е много голяма, 6 литра е, и нормална доза за сладки много трудно хващат бъркалките. Аз правих тесто за кифли, с 5-600 г брашно- много трака, мърда( а е тежък, с хубави вакумни крачета, сложен на мраморен плот) и е ужасно шумен. Представих си, ако правя козунаци, например, как ще ми се разхожда по плота...Прецених, че само ще ми заема място и едва ли ще го ползвам толкова често и го върнах.

# 408
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Първите две дози линцер сладки бяха ометени.


Сега иде реда на джинджифиловите сладки и щолена Simple Smile Надявам се да остане нещо до Коледа все пак Simple Smile

# 409
  • Мнения: 6 769
Джемма, браво на децата! Да ви е честита придобивката!  bouquet
И аз си мислех да купя този робот, но в крайна сметка избрах друг. Peace
Днес пробвах новата машинка и направих мини щолените на Лабрекс. Наистина сместа в началото му идваше малко и му беше трудно, но после като добавих всички продукти и сместа се омеси добре. Доволна съм, не е много шумен, вярно мърда, но и хлебопекарната мърда докато меси, така че нищо необичайно. Peace
Мини щолените ги направих със сушени бели череши и сливи, като вкус добре, но при сушенето на сливите съм се престарала и дори след печенето се усещаха по-твърди парчета, а хем ги нарязах на много ситно. И си мисля, дали е удачно да ги накисна предварително или ще се разводни тестото?  newsm78
И накрая: Марчева, благодаря за подсказката как да се смелят орехи в чопър и да останат пухкави, без да им излезе мазнината.  Hug

# 410
  • Мнения: 2 687
Меденките на Джули как стават с робот, не си го представям това сухо рохкаво в началото тесто да се омеси. Или може би слагате с яйце в повече... знам ли и аз, не пробвах. Иначе сигурно е с онази бъркалка като спираловидна кука,нали?!

# 411
  • Велико Търново
  • Мнения: 1 288
Да с бъркалката за тесто, сложих яйца, както са по рецептата, не съм слагала допълнително.

# 412
  • У дома
  • Мнения: 4 203
Меденките на Джули, мажете ли ги отгоре с сурово яйце, вода и какао? Може ли без да ги мажа????

# 413
  • София
  • Мнения: 974
И аз не ги мажа, не е задължително.

# 414
  • Велико Търново
  • Мнения: 1 288
Не ги мажа и аз, така или иначе после ги украсявам.

# 415
  • У дома
  • Мнения: 4 203
Мерси дами Hug ще направя една доза с фъстъчка тази седмица😉

# 416
  • Sofia
  • Мнения: 4 588
Момичета, сещате ли се за едни мечета, прегърнали бадем?
С тесто за меденки ли бяха?

# 417
  • У дома
  • Мнения: 4 203
Момичета, сещате ли се за едни мечета, прегърнали бадем?
С тесто за меденки ли бяха?

http://m.az-jenata.bg/a/3-gotvarstvo/25127-sladki-mecheta-s-iadki/

Не са с медено, но според мен ще са по-вкусни с медено тесто😉чудна идея за оформяне на меденките....

# 418
  • Русе
  • Мнения: 5 219
Изпекох ги, намазах ги, остана като изстинат да ги напудря и консервирам до 24 -ти.

# 419
  • Мнения: 6 031
Мили дами, имам въпрос, за който моля за помощ.
Преди два дни в Германия ядох сладкиш, който много ми хареса, но за съжаление беше на улична сергия и нямаше надпис какво купувам, а да се разбера на немски с дамите, които го продаваха е извън моята компетенция. Simple Smile
Ще опиша накратко какво представлява - предполагам го приготвят в голяма тава, а в готов вид го разделят на квадрати и после на триъгълници. Формата, предполагам, не е много важна.
Самия сладкиш има основа като маслено тесто - твърд тънък блат, върху него имаше сладко и накрая ... оприличих го като ореховка последния слой, но не беше твърд.
Съжалявам, че обясненията ми са съвсем лаишки, но ...
Прилагам и една снимка на нагризания вече от мен сладкиш:



Ако някой се сеща за рецепта, моля да я сподели.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт