Коледа 2017

  • 133 667
  • 956
  •   1
Отговори
# 225
  • София
  • Мнения: 10 829
Ваня....останаха ми очите на тези снимки....може ли рецептата за мъфините със сьомга и пикантните соленки с чедар😊

С удоволствие! Заповядай:

Мъфини с пушена сьомга

Пикантни соленки с чедър

# 226
  • Мнения: 28 337
Ваня и аз ще правя мъфините с пушена сьомга, чудни неща си приготвила! Simple Smile

# 227
  • Мнения: 95
Момичета, откъде се сдобихте с марципан. Миналите години пускаха в Лидл, заедно с подправките, захаросаните плодове и т.н. Тази година, обаче го няма в брошурата, дали в Била, Кауфланд или Т-маркет има(само тези вериги има в нашия град?
От понеделник в Лидл

# 228
  • София
  • Мнения: 11 687
Цитат на: Vanja77 ......................

[/quote
Чудесни неща видях, Ваня!  bouquet

# 229
  • София
  • Мнения: 10 829
Ваня и аз ще правя мъфините с пушена сьомга, чудни неща си приготвила! Simple Smile
Благодаря, Мими! След като направих за първи път тези мъфини, бях очарована от резултата!  Heart Eyes Надявам се и на другите да се харесат.

# 230
  • Мнения: 28 337
Ваня и аз ще правя мъфините с пушена сьомга, чудни неща си приготвила! Simple Smile
Благодаря, Мими! След като направих за първи път тези мъфини, бях очарована от резултата!  Heart Eyes Надявам се и на другите да се харесат.
bouquet bouquet bouquet

# 231
  • София
  • Мнения: 10 829
Цитат на: Vanja77 ......................

[/quote
Чудесни неща видях, Ваня!  bouquet

Марчева, много мило да го чуя от теб! Благодаря!  Hug

# 232
  • Мнения: 1 555
Момичета, откъде се сдобихте с марципан. Миналите години пускаха в Лидл, заедно с подправките, захаросаните плодове и т.н. Тази година, обаче го няма в брошурата, дали в Била, Кауфланд или Т-маркет има(само тези вериги има в нашия град?
От понеделник в Лидл
Такъв има от няколко седмици, аз питам за чист марципан, подходящ за слепяне на капучиновите звезди.
Миналите години имаше такъв, но тази година явно няма да го пускат, та търся дали има подобен в другите вериги.

# 233
  • Мнения: 3 355
Една уникална и много различна баклава поствам директно източника, моята никога не дочаква снимки http://lussisworldofartcraft.blogspot.bg/2015/10/baklava-eastern-tale.html

# 234
  • София
  • Мнения: 11 687
....................Марчева, много мило да го чуя от теб! Благодаря!  Hug
Е, хубава работа, толкова неща си откраднах от теб!  bouquet Но все още не съм направила онзи уникален шоколадов кейк с многото..... нещо много имаше, масло ли беше.. но го имам записан.  Ще се прави, но не сега.

Този марципан е повече от добър, точно него го ползвам, какво не му харесвате..хм. Марципан на голям блок се продава в Метро, 1 кг е.

Една уникална и много различна баклава поствам директно източника, моята никога не дочаква снимки .........

Интересно предложение, определено!

# 235
  • Мнения: 1 953
Здравейте,
Много съм невежа в цялата кулинария и имам много глупави въпроси. Прегледах доста рецепти за меденки и повечето са с олио, но има и с масло. Ако ги направя с масло пак ли ще имат вкус на меденки, или ще имат повече вкус на повечето бисквити с масло? Има ли значение дали се използва само мед, или и мед, и захар? Мога ли да заменя содата, с бакпулвер, не харесвам нищо със сода?
П.С. Правите много красиви неща.

# 236
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 38 996
нали знаеш, че бакпулвера е равни части сода и лимонена киселина?
Simple Smile само питам Simple Smile
правила съм и двата вида - и с масло и с олио. няма да приличат на бисквитки, освен ако не ги разточиш съвсем тънко и не ги печеш до тотално изсъхване.
но и тогава са хубави Simple Smile за топкане в кафето.

# 237
  • Мнения: 1 953
st. Dobri, Благодаря!
За бакпулвера знам, но всичко със сода ми мирише неприятно, а с бакпулвер - не.

# 238
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852

Тарт с кестеново-шоколадова плънка


Ваня, за поръсването с пудра захар отгоре, откъде е купена формичката и за еднократна употреба ли е (хартиена)?

Ровару, ако прекалиш с бакпулвера, ще ти мирише и той на сода, както и Добри ти е казала. Wink

Заредих масло вчера. Щях и още да купя, но взех последното, направо с кашончето.  Grinning



Общо 3,25кг.  Crazy

# 239
  • Мнения: 579
Здравейте,
Много съм невежа в цялата кулинария и имам много глупави въпроси. Прегледах доста рецепти за меденки и повечето са с олио, но има и с масло. Ако ги направя с масло пак ли ще имат вкус на меденки, или ще имат повече вкус на повечето бисквити с масло? Има ли значение дали се използва само мед, или и мед, и захар? Мога ли да заменя содата, с бакпулвер, не харесвам нищо със сода?
П.С. Правите много красиви неща.
Като цяло, сладкарството е прецизна работа. Добре е да се мери точно и спазва рецептата. Има рецепти за меденки с олио, и с олио и краве масло, но и при двете има мед и захар.
А относно содата, моето лично мнение е, че тя се усеща само ако ги ядеш след изпичане. Аз ги правя около 2-3 седмици преди Коледа и никога не съм усещала вкус на сода и след  3-4 дена  пак не личи. Те имат толкова ароматни подправки-канела, кардамон, анасон или каквито сложиш, че напразно се тревожиш за вкуса на сода. Моят съвет към теб като към "невежа в цялата кулинария" спази точно рецептата, за отлични резултати, само внимавай с брашното, никога не слагай цялото наведнъж, защото може да се окаже повече. А може да се окаже недостатъчно-това зависи от влажността на брашното, от големината на яйцата и други. Просто на края на месенето внимавай с него.

Общи условия

Активация на акаунт