Коледа 2017

  • 134 995
  • 956
  •   1
Отговори
# 210
  • София
  • Мнения: 454
Колко време могат да се съхраняват Забравените сладки? И колко дълго могат да се съхраняват белтъци в хладилника преди да се приготвят сладки от този тип?

Последна редакция: чт, 23 ное 2017, 13:37 от bibia

# 211
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Сладките могат и седмици наред, но белтъците - макс 4 дни според мен, толкова се изчаква за макарони, 3 или 4 дни, и след това вече печива според мен няма да станат идеални. Но виж суфлета.  eat

# 212
  • Мнения: 28 437
Девойки, има те ли хубава изпитана рецепта за френския макарон, опитах в Париж и останах меко казано очарована.....бих направила подходящ вариант за коледа! Но като се знам каква сладкарка съм??? newsm78 Един път купих от ЛИДЛ, нищо общо обаче! Confused

# 213
  • Мнения: 6 749
mimi.7299, има много рецепти за макарони. Давам няколко линка, а ти виж кои ще ти допаднат - 1 , 2 , 3. В някои има и видео по направата им.

# 214
  • Мнения: 28 437
mimi.7299, има много рецепти за макарони. Давам няколко линка, а ти виж кои ще ти допаднат - 1 , 2 , 3. В някои има и видео по направата им.
Благодаря! Знам, че няма да докарам незаменимия френски вкус, но ще се пробвам с някой от вариантите! Hug
Най любимимите ми са  с жасминов крем, ммммм! Heart Eyes

# 215
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 1 413
Хайде, момичета, време не остана! Аз да споделя малко опит, може да ви е полезен. Понеже декември ми е най-натоварения месец в работата и ми се налага всеки ден да съм на тръстиката по 10 часа, малко ми идва нанагорно с времето, както предполагам и на всички вас. Затова в началото на сладкарската офанзива слагам в една голяма пластмасова кутия всички сухи продукти за сладкоправенето - брашно, нишесте, захар, марципан, ядки и сушени плодове, кухненското кантарче. Така всичко е на едно място и когато имам време, просто донасям кутията до кухненския плот и си вадя оттам каквото ми трябва, без да трябва да тичам до килера за всяко нещо и да се чудя какво къде съм завряла.



В една по-малка кутийка слагам разни есенции, канела, ванилия, цветна захар  и всякакви други малки шишенца и бурканчета.



После пъхам и нея в голямата кутия и я държа на терасата. Това значително ми улеснява живота Hug

# 216
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 043
Харесва ми да гледам подредени кухни, шкафове и кутийки, но да са чужди.
Душата ми разрошена не би изтърпяла толкова подреденост. Simple Smile Simple Smile

# 217
  • София
  • Мнения: 11 700
Хайде, момичета, време не остана! Аз да споделя малко опит, може да ви е полезен. Понеже декември ми е най-натоварения месец в работата и ми се налага всеки ден да съм на тръстиката по 10 часа, малко ми идва нанагорно с времето, както предполагам и на всички вас. Затова в началото на сладкарската офанзива слагам в една голяма пластмасова кутия всички сухи продукти за сладкоправенето - брашно, нишесте, захар, марципан, ядки и сушени плодове, кухненското кантарче. Така всичко е на едно място и когато имам време, просто донасям кутията до кухненския плот и си вадя оттам каквото ми трябва, без да трябва да тичам до килера за всяко нещо и да се чудя какво къде съм завряла.
......................................

В една по-малка кутийка слагам разни есенции, канела, ванилия, цветна захар  и всякакви други малки шишенца и бурканчета.
............................

После пъхам и нея в голямата кутия и я държа на терасата. Това значително ми улеснява живота Hug
Чудесна идея,   bouquet но трябва да си разбутам подредените шкафове и кутии, а това ще ме извади от равновесие, и моята не е лесна... Joy Joy
[..........................
Благодаря! Знам, че няма да докарам незаменимия френски вкус, но ще се пробвам с някой от вариантите! Hug
Най любимимите ми са  с жасминов крем, ммммм! Heart Eyes

На седма страница съм пуснала как приготвям макарон. Нямам претенции, но е приличен. Ако искаш погледни.  Peace Жасминов крем не съм приготвяла, но ако споделиш как става ще взема и него да врътна.  Simple Smile

# 218
  • Мнения: 28 437
Марчева, ще погледна, благодаря! Hug
Жасминов крем нямам идея как се приготвя, яла съм френски от невероятна къща за бутикови сладкиши в Париж! Simple Smile

# 219
  • Мнения: 363
Марчева, ще погледна, благодаря! Hug
Жасминов крем нямам идея как се приготвя, яла съм френски от невероятна къща за бутикови сладкиши в Париж! Simple Smile
Заповядай  рецепти с жасминов крем . 1 , 2.....или 1.кремът е 180 гр. течна сметана ,160 гр. бял шоколад , 15.гр. чай от жасмин. Peace

# 220
  • Мнения: 6 749
За жасминов крем мисля, че може да се ползва някой от познатите кремове за макарони, но да му се добави жасминова вода за аромат. Въпросът е, дали може да се открие у нас. То можеш и сам да си направиш, но жасминовото масло е доста скъпо. Вероятно може да се направи нещо и с жасминов чай.

# 221
  • София
  • Мнения: 10 853
Показвам снимки на правеното през последните години, като започвам с едни чудесни Соленки с пармезан

Продължавам със Сладки с кедрови ядки и корнфлейкс

Това са едни неустоими Шоколадови кексчета с червено цвекло
 

От тази Торта с кестенов крем успях да снимам само едно малко парче:


Коледни скоунс с ябълка и захаросан джинджифил (поднасят се топли).


Пикантни соленки с чедър


Мъфини с чери доматчета


Баклавата на мама


Сиропиран сладкиш с шам фъстък


Старовремски коледни сладки


Тарт с кестеново-шоколадова плънка


Тиквеник с дърпани кори


Виенски коледни сладки с орехи


Линцер полумесеци


Коледни сладки със стафиди


Нежни портокалови мъфини с шоколад


Лешникови линцер сладки


Соленки със синьо сирене и черна сол


Традиционен английски коледен пудинг


Мъфини с пушена сьомга


Мъфини с песто


Тиквени мъфини с плънка и хрупкава поръска


Коледни сладки с джинджифил


Виенски ванилени сладки


Слънчеви сладки


# 222
  • У дома
  • Мнения: 4 203
Ваня....останаха ми очите на тези снимки....може ли рецептата за мъфините със сьомга и пикантните соленки с чедар😊

# 223
  • Мнения: 28 437
Марчева, ще погледна, благодаря! Hug
Жасминов крем нямам идея как се приготвя, яла съм френски от невероятна къща за бутикови сладкиши в Париж! Simple Smile
Заповядай  рецепти с жасминов крем . 1 , 2.....или 1.кремът е 180 гр. течна сметана ,160 гр. бял шоколад , 15.гр. чай от жасмин. Peace
ОООО благодаря! Аууууу, те на френски! Flutter
2в1  и на теб благодаря!

# 224
  • Мнения: 1 556
Момичета, откъде се сдобихте с марципан. Миналите години пускаха в Лидл, заедно с подправките, захаросаните плодове и т.н. Тази година, обаче го няма в брошурата, дали в Била, Кауфланд или Т-маркет има(само тези вериги има в нашия град?

Общи условия

Активация на акаунт