Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 8

  • 139 763
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Донро утро от слънчев Мюнхен!
Ех, че вкусноооо!

Марчева, прекрасни хлебчета!
Туна, да ме вземеш малко у вас, м? Хем е топличко...
Лабрекс, такаква салатка ми се яде и на мен, ама с български зеленчуци. И воденички много обичам, но сама си ги ям у нас и не правя...
Сем, то това КФС като истинско  Mr. Green. Дояде ми се.
Мереленда, аз бях останала с впечатление, че си на нисковъглехидратната диета, но за доброто на всички, които четем блога, се радвам, че (вече) не си. Wink

Ух, изпускам много от вас май, извинявайте, но не ми се отварят всички снимки оттук.

От мен скромно, че не съм готвила много напоследък.
Имахме капама без снимка.
В понеделник пък имахме годишнина и решихме да сме набързо само с мезета, те пък бяха бая засищащи.



За десерт имаше ягоди, шампанско и шоколадов сос. При повече време, търпи и по-подходяща аранжировка.  Laughing



Празнуването ще е в събота, че през седмицата нямам време за големи подготовки, ще се отчета  Laughing.

Снощи вечеряхме най-най-любимата ми пържола - Т боун стейк.
Салата - айсберг, радичио, краставица, авокадо. Дрецинг със сок от нар и олио от тиквени семки
Вино: бленд мерло и каберне совиньон от любимото Бордо



И разрез:




Любимата нова функционалност на сайта доскоро режеше снимките, сега пък ги разпъва непропорционално...  #Cussing out Пак трябва да се минава през Прикачи.ком...  #2gunfire

Последна редакция: чт, 23 ное 2017, 10:56 от chrissy

# 151
  • Мнения: 11 726
chrissy,
Скрит текст:
бях преди години, като 1,5 г бях по-стриктна, и още толкова на по-либерален режим. От над 2 г-близо 3, не съм, сега пак се опитвам да се върна, вече повече от седмица, но това по никакъв начин не се отразява на готвенето, както тогава, така и сега. Готвя за мен отделно. Пускам и рецепти с тесто и такива по режим. Аз може да не ям, ама има кой да яде нережимно, а и тестото ми е слабост, дори и в периоди, когато не хапвам, обичам да приготвям без да се изкушавам. Просто ми доставя удоволствие.
Пържолата изглежда страхотно! Purple Heart

tunata, чийзкейкът е убиец! Open Mouth

Лабрекс, страхотно е рулото! И с олио ще е станало чудесно. Убедена съм Simple Smile

Аз само кексчета ще покажа. С царевично и ленено брашно.

Кексчета с царевично и ленено брашно


# 152
  • Русе
  • Мнения: 1 841
Извинявам се, че отговарям с толкова голямо закъснение, но отсъствах известно време!

*све*, може ли рецептата за сладките с тахан? точно гледах у дома някакъв буркан с тахан Simple Smile
st. Dobri, заповядай!
http://cooks-and-bakes.com/%D0%B2%D0%B8%D0%B4-%D1%8F%D1%81%D1%82 … D0%B5%D0%BC%D0%B8

*sve* - тази "бомба" с какво я напълни?
sem22, с този крем
        500 гр.маскарпоне
        400 гр. заквасена сметана
        3-4 с.л. пудра захар
        1 ванилия течна 
        1 желатин
Това е торта купол с рула. Нямам разрез на тази точно, но така изглежда по принцип
Скрит текст:

# 153
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 019
Simple Smile Благодаря Simple Smile

не знам кога ще е, но ще оползотворя тахана и ще зарадвам домочадието Simple Smile 2 в 1 Simple Smile

# 154
  • Мнения: 7 704
Пържени агнешко/телешки  кюфтета + пържени картофи със сирене
Класически милфьой


# 155
  • Мнения: 1 265
Sem моля и за двете последни рецепти и рулото изглежда невероятно вкусно.
Момичета свалям ви шапка за всичко ,което правите.Удивявам се на ентусиазма ви .
mamichon, amia_a - получавате рецептата за любимото НИ пиле у дома
Скрит текст:
Пиле KFC по почти оригиналната рецепта
Пилето - (аз почти винаги използвам горната част от крилцата - малките кълки) се измива и за 12 часа се накисва в смес от захар, сол и вода. Съотношението е 2лт вода, 3 сл сол и 2 сл захар + малко табаско ако искате пикантно пиле - ТОВА се прави с цел да се обезкръви месото и да омекне. Защото при пърженето му панировката става готова, а месото може да остане сурово. След 12-14 часа изваждаме в цедка и когато се отцеди хубаво слагаме в марината: олио+соев сос+млян черен и бял пипер+ сушен кромид лук - на прах или на люспи+сушен чесън+сладка паприка+ риган+гарам масала+куркума+червен пипер кайен (той е мнооого лют)+сол. Всичко това се обърква и се овалват в него парчетата месо.** не давам пропорции защото всичко зависи от к-вото месо!!!!! НО за 1.200 -толкова е пакета при нас - от подправките слагам Х 1чл, а соевия сос и олиото толкова, че да стане по-гъста кашичка! В тази марината оставям поне за 2 часа. След което следва най-приятната час. В купа смесвам 2части бяло брашно+1 части нишесте + 1 част суха панировъчна смес (***!!! нямам идея в коя държава живеете и дали там има НО не е "ПАНКО" .......а може И БЕЗ НЕЯ). Разбивам 1-2 яйца с 2-3 сл прясно мляко+сол; приготвила съм си и натрошен НЕсладък корнфлейкс - нито едро/нито дребно. Панирането става в следния ред: първо овалвам в сухата смес всичкото месо и оставям за 5 мин да попие; след което едно по едно топвам в яйце и веднага в корнфлейса. Като направя 4-5-6 парчета редя в кошницата на фритюрника. **** Аз използвам фритюрник с въздух, НО ако е в този с мазнина - на 170* за около 12-13 мин; ако е в тиган - следете изпичането!!!!
 Докато се пържи едната порция, приготвям втората. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не приготвяйте с яйцата и корнфлейкса всичкото месо - к-са омеква ииии.....няма да е хрупкаво. Отцеждате на хартия - ако пържите с мазнина и се наслаждавате на най-вкусното пиле! ** Искам да уточня, че в ИТ има безкрайно много рецепти. Аз бях в търсене на тази ПОЧТИ две години (тук в Норвегия няма тази верига , а ние умираме за това пиле!!). Опитах безкрайно много рецепти и тази я сътворих сама - не се хваля, но у дома всички сме доволни.                                            
ЗА РУЛОТО - направо давам линк, защото не е моя рецептата (ако не се отваря, ще я напиша, но е елементарна
https://www.facebook.com/ChefClub.tv/videos/1773005069390765/    

*sve* - благодаря за рецептата на крема.
Криси - винаги се възхищавам на аранжировката на трапезата ти.
Момичета - всички сте направо вълшебни. Но няма да изреждам, че.......Sparkling Heart  Flowers Bouquet

Аз днес готвих постен зелен фасул и супа с месо от свински джолан. Нямам още снимки, че фотографа липсва.  

# 156
  • София
  • Мнения: 11 688
French Apple crepes  a thin apple pancake, демек, Френски палачинки с карамелизирани ябълки, Wink

# 157
  • plovdiv
  • Мнения: 519
Sem ,благодаря за подробното обяснение и за времето ,което си отделила да го опишеш.Мисля,че каза,че си правила рулото с тесто за пица,а във видеото май е бутертесто.Ще стане ли и с тесто за пица?

П.П.Редактирам се ,прочетох,че си го правила с тесто за пица.

# 158
  • София
  • Мнения: 15 453
Пилешки филенца, кой с какъвто иска сос.

# 159
  • Мнения: 2 721
Тайна, би ли споделила с какво е панировката ? : )

# 160
  • Мнения: 9 107
e вярно новата версия така форматира снимките, че остават огромни
Сем и Тайна, чудесни хрупкави пилешки нещица при вас!

Печена ципура за вечеря http://pep-4o.blogspot.bg/2015/11/blog-post_16.html и пържени калмари за мезе Simple Smile


# 161
  • София
  • Мнения: 15 453
Тайна, би ли споделила с какво е панировката ? : )
Нарязвам пилешки гърди на лентички и мариновам в смес от яйце, малко лимонов сок, малко олио и сол и прибирам в хладилника.Преди пържене добавям в сместа и една супена лъжица брашно и разбърквам добре.После с щипка взимам парченце, овалвам в галета и пържа.Галетата аз си я правя, от стар хляб, суша нарязан на кубчета и когато ми потрябва си ги счуквам в хаванче.

# 162
  • Мнения: 22 867
Да ви нагледам какво сте измайсторили, че инак няма да заспя! Simple Smile
tunata, хич не ги мисля килцата, т.е. после ще ги мисля! Simple Smile Ябълковият чийзкейк дали си го писала някъде?bouquet
chrissy, ама много "скромно" представяне! Heart Eyes chef bouquet
Merelenda, да, наистина стана рулото, мекичко, че и с конци! Simple Smile Прекрасно кексче! bouquet chef
 marchеva14 и Тайна ме довършиха с тез палачинки и пилешките филенца! Heart Eyes bouquet chef
пеп-4о и тя с ципурата и калмарите. И един милфьой........ Heart Eyes Ще наобиколя кухнята за последно преди лягане! Simple Smile

От мен само тиквено кремче


# 163
  • Мнения: 8 163
Домашен пълнозърнест селски хляб с авокадова размазня (авокадо, зелен лук, лимонов сок, счукани сушени люти чушки, черен пипер, сол) и два вида апартаментски магданоз



Басмати, доматена салата, хрупкаво тофу и аспержи



Обедна почивка с книга, леко ферментирало червено зеле + едамаме + царевица и музика.



Чери домати, църнати брюкселски зелки и карфиол, пълнозърнест кускус

# 164
  • Мнения: 14 064
Лабрекс, може ли рецептата на тиквеното кремче? Много обичам тиква, а то изглежда толкова апетитно...

Общи условия

Активация на акаунт