За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 64 359
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 6 734
Захарта активира дрожите в маята.

# 481
  • София
  • Мнения: 11 688
И сложи една щипка захар в маята.
[/quote
Защо?
Винаги се слага и захар, задължително е. Така се подхранва мая и съответно шупва.

# 482
  • Sofia
  • Мнения: 26 340
Колко време се пече свински джолан?
От 2часа пека в йена 1,600кг джолан и още не е готов...

# 483
  • София
  • Мнения: 11 688
Колко време се пече свински джолан?
От 2часа пека в йена 1,600кг джолан и още не е готов...
Ако с дървено шишче го промушиш трябва да излиза светъл, бистър сок. Ако не излиза ще печеш още, може и до 2ч и половина. На колко го печеш, вероятно е покрит с фолио или капак, нали.

# 484
  • Sofia
  • Мнения: 26 340
Беше за час с фолио под капака,махнах го,за да се зачерви кожичката,като пробивам с нож излиза сок,но ми се струва не много крехко,може би з-то е голямо.Предният път месото падаше от кокъла и много бързо се опече,но беше около 1кг

# 485
  • София
  • Мнения: 4 707
Захарта активира дрожите в маята.
Т.е. бухва още повече 😇

# 486
  • Sofia
  • Мнения: 26 340
Дали да не сложа малко вино на джолана?
Водата почти е извряла,а той не е готов,а виното може да го омекоти малко...уффф,добре че не чакам гости...май няма да се яде скоро...
Но да не се спука йената... да го затопля ли малко виното?

# 487
  • Мнения: 4 808
Дали да не сложа малко вино на джолана?
Водата почти е извряла,а той не е готов,а виното може да го омекоти малко...уффф,добре че не чакам гости...май няма да се яде скоро...
Но да не се спука йената... да го затопля ли малко виното?

Аз знам за чашка ракия, когато нещо не ще да се свари.

# 488
# 489
  • Пловдив
  • Мнения: 412
Скрит текст:
Дрождите в маята се хранят със захар, по-бързо се кативира и по-бързо бухва. Солта е обратното, затова тя се добавя към брашното и маята я добавяш чак като е шупнала.

# 490
  • София
  • Мнения: 11 688
Дали да не сложа малко вино на джолана?
Водата почти е извряла,а той не е готов,а виното може да го омекоти малко...уффф,добре че не чакам гости...май няма да се яде скоро...
Но да не се спука йената... да го затопля ли малко виното?
Не, вино вече не. Топла вода можеш да добавиш, а защо до сега не го направи..

# 491
  • Sofia
  • Мнения: 26 340
Изпече се,добре е,благодаря за съветите

# 492
  • Мнения: 9 107
Изпече се,добре е,благодаря за съветите
Доли, друг път печи под фолио, което завиеш много добре под ръбовете на тавата така, че да ен излиза въздух. При йената няма плътно уплътняване на капака . И като ти е купено месото, зависи колко старо е било.

# 493
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Уф, пак аз, извинявайте.

някой има ли опит с агнешки т боун стейкове? Правили сме само телешки досега, таже не бях виждала агнешки. Правила съм котлети и корона, но в констелация т боун нямам никакъв опит с агнешко.

Ще съм благодарна за температури и обработка за медиум месо.

# 494
  • Sofia
  • Мнения: 26 340
Моля за съвет...силно загоря една тенджера,варих мляко,и въпреки че сложих вода много загоря.Пет дни вече се кисне със сода,търках с едра тел и изобщо не поддава на почистване...какво да правя?

Общи условия

Активация на акаунт