Храните, които не ям

  • 58 916
  • 568
  •   1
Отговори
# 555
  • Мнения: 35 960
в колбасите, шунките и подобните често има глюкоза

# 556
  • Мнения: 1 961
Не ям маргарин, риба тон много рядко, като цяло я избягвам, чушка, готвено със сливи вътре, сладко и солено смесени мразя, заешко има и още сигурно. Проядох страшно много храни след пубертета- боб, леща, ориз, мусака всъщност повечето готвени неща. До преди няколко години на готвено с месо вътре хапвах само соса. Не обичам печена тиква и тиквеник, но супа от тиква, а и като цяло всякакви супи обожавам.
Най-любимо ми е сутрин с чаша кафе да хапна и  шоколад Yum

# 557
  • Мнения: 28 435
Аз пък въпреки, че мразя сладки неща,харесвам тиквеник.......печена тиквата не ми допада....а на крем супа я обожавам, луда работа! Crazy
Маргарин дори не съм опитвала, никога през живота си......а от шест седем години не съм яла никакви колбаси.....освен инцидентно парче луканка или парче шунка!

# 558
  • Мнения: 892
Аз наскоро се сетих колко злояда бях като малка - мразех всякакви сладки неща и шоколади, колекционирах си такива в хладилника и ако ми подаряха нещо такова се мусех. Не че сега ям торти, де ... Вече не мога да понасям вкуса на масовите шоколади от рода на Милка и всички пълни с какво ли не, само не и шоколад...

# 559
  • Пловдив
  • Мнения: 52
В кои меса има бяла захар? Честно, не мога да се сетя.
Глюкозата се съдържа в много голяма част от храните като подобрител за да имат те по - дълъг срок на годност, бяла захар слагат в някои домашни колбаси, луканки или сушеници хората които си ги правят сами по селата примерно, за балансиране на вкуса.

# 560
  • Мнения: 1 961
такива колбаси и яз не бях яла години наред, но последните месеци си хапвам веднъж в месеца от тънките шайби на сандвич.
Шоколад ям само и единствено два вида млечни и био. Страхотен вкус

# 561
  • Мнения: 353
такива колбаси и яз не бях яла години наред, но последните месеци си хапвам веднъж в месеца от тънките шайби на сандвич.
Шоколад ям само и единствено два вида млечни и био. Страхотен вкус

Наистина ли, Лино ? Имам предвид за вкуса на шоколада. От къде го купуваш био шоколада ? От наличните в търговската мрежа съм си харесала само един единствен шоколад, гръцкият с бадеми ION. Нищо друго. И в чужбина имам възможност да опитвам, но там изобщо нищо не ми е харесало до момента, освен 1-2 вида шок. бонбони.

# 562
  • София
  • Мнения: 3 951
Не ям зелех фасул, под никаква форма, мразя го. Шкембе, дреболии, кремвирши и пр. Палачинки, бухти, мекици не обичам, както и повечето тестени неща. /това като го кажа на хората и ме гледат много странно Grinning/
 Маргарин не си спомням откога не съм яла.

# 563
  • Мнения: 28 435
Не ям зелех фасул, под никаква форма, мразя го. Шкембе, дреболии, кремвирши и пр. Палачинки, бухти, мекици не обичам, както и повечето тестени неща. /това като го кажа на хората и ме гледат много странно Grinning/
 Маргарин не си спомням откога не съм яла.
Все едно слушам мен си.......най омразното нещо ми е зеления фасул, тестяците също!

# 564
  • Мнения: 1 961
такива колбаси и яз не бях яла години наред, но последните месеци си хапвам веднъж в месеца от тънките шайби на сандвич.
Шоколад ям само и единствено два вида млечни и био. Страхотен вкус

Наистина ли, Лино ? Имам предвид за вкуса на шоколада. От къде го купуваш био шоколада ? От наличните в търговската мрежа съм си харесала само един единствен шоколад, гръцкият с бадеми ION. Нищо друго. И в чужбина имам възможност да опитвам, но там изобщо нищо не ми е харесало до момента, освен 1-2 вида шок. бонбони.
когато за първи път опитах био шоколод имаше много голяма разлика. Между самите био шоколади също намирам разлика. Сега купувам един от био магазин, другия от супера Реве, тяхна марка, тънък и хрупкав.
Обожавам зелен боб сготвен с агнешко.

# 565
  • Мнения: 892
Според мен веган шоколадите с кокосово мляко или масло имат 2 основни предимства 1. на мен на вкус не ми харесват особено и съответно не ям много от тях 2. Предполага се, че като цяло са по-полезни.

Иначе харесвам 75% -овия шоколад на Линд, но не съм сигурна какво точно съдържа, бих опитала и какаови зърна

# 566
  • MI
  • Мнения: 11 803
Странно ми е като видя веган натурален шоколад. Нали ако наистина е натурален няма как да не е веган. А за вкуса на шоколада има значение качеството на вложените продукти и в частност на какаото, а не толкова дали е био.

# 567
  • Мнения: 353
Благодаря за отговора, Лино ! "Реве" имаш предвид супермаркетите в DE, защото в Бг не съм виждала да ги има ? Те наскоро купиха и Кайзерс-а ...Ще огледам там за био шоколад. Честно, досега дори не се бях замисляла, че има такъв...

И аз като Смайл и Мими, не ям същите неща. Не обичам пържено тесто и наистина получавам същото недоумение, Смайл...Мекици, бухти, палачинки, пирожки, понички, тиганици и всякакви такива производни...
Но мноооого пък обичам печено тесто...хубав хляб, баница със сирене, пица, понякога и катми на сач...Не мога да ги откажа, и не мога...А всички знаем как коварно увеличават обиколките...Просто се старая максимално да ги огранича и по-рядко да ги хапвам.

# 568
  • Мнения: 1 961
Да тези Реве, той е млечен, марката е Реве био, има и натурален, него не съм го опитвала.
Веган шоколадите не са ли без мляко? Не съм яла. Иначе в био шоколадите захарта е по-качествена, но всякак и вкуса е друг. Една приятелка още преди години ми беше споменала, че само био шоколади яде вече, тогава не и обърнах внимание докато не опитах.

Общи условия

Активация на акаунт