BG-Mamma

Свободно време => На път в България => Темата е започната от: Zaharinka в сб, 05 яну 2019, 00:27Титла: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Zaharinka в сб, 05 яну 2019, 00:27
Здравейте, момичета!
Не намерих тема за този район и отварям нова.
Ако се сметне за неподходяща—да бъде преместена където трябва, моля.
По същество: искаме да си починем 5—6 дни в ранно лято( края на юни—началото на юли), като къпането ще е сведено до минимум(водата ще е студена), плажуване: 2—3 часа преди обяд и следобедни трипчета до някои забележителности в региона(културни и природни).
Моля за идеи къде да търся бюджетно отсядане, съобразно описаното. Какво да видим в региона? Всякакви идеи биха ми били полезни.
П.П. с автомобил сме и ни е удобно да изминаваме до 50—тина км/двупосочно на ден.
П.П.П.къде са приятните плажове в района?
Благодаря предварително на всички, които биха се включили с препоръки и мнения!


Титла: Re: На море 2019г. северно от Каварна
Публикувано от: Джулая в сб, 05 яну 2019, 02:29
Аз направих такова моренце преди 3г. Ситуирах се в Каварна и обикалях всичко чак до румънската граница. Каварна не е никак типичен морски град. Няма сергии, магазините затварят в нормално време, няма стъргало. Е, имат една главна, но е леееко призрачна. Плажът не струва и е далеч от центъра. За кола е. Там има работещи и недостроени хотели. Има 1-2 ресторанта. Няма алея за разходки. Плаж е много силно казано. Има 2 зони с нормално влизане в морето и между тях - бетонов борд със стълби в морето. И посред лято на плажа видях зимна ръкавичка. Толкова за чистотата. Иначе има доста хора и от тъмната раса също. Аз практикувах на обратно - по път за плаж гледам някоя забележителност и после цял ден бича айляк.

Аз спях в хотел на центъра. Поне до преди 3г. нямаше платено паркиране, места - бол. Като изхранване - няма много опции. Ние почти всяка вечер бяхме в "Corner" - учудващо добро меню и коктейли. Общо взето повечето населени места по Северното Черноморие са на принципа, че населеното място е по-навътре, а плажът е по-далеч или извън селото/града. Мнооого духаше. Не знам дали аз уцелих леко кофти време или винаги си е такова, предвид колко ветропаркове има. Иначе и по селата има доста читави места за настаняване, но вечер хептен няма какво да се прави.

Забележителности:
- Крепостта Калиакра - има и ресторант там. Менюто му е 1:1 с този на плажа на Каварна. Може за обяд или за романтична вечеря. Ама баш по обяд/следобяд не си е работа да обикаляте крепостта, ако е супер слънчево и горещо.
- Зелен образователен център - гр. Шабла - не успях да го посетя
- Фарът на Шабла - има и нещо като мини паркче с арт инсталация
- Исторически комплекс Онгъл - с.Българево - частен к-с, представяш виждането на собственика за историята. Не останах очарована. Някакъв сбирщайн. Но на деца може и да им е интересно.
- Каварна - рок "алеята" с няколко статуи. Вечер беше тъмно като в г*з в този парк. Има и някакви музеи, но не им хванах работното време. Защото вися по плажовете до 16-17ч.

Плажовете - не на всеки има опция за изхранване!!! Никъде не получих стомашни проблеми :blush: На някои места се губеше обхвата на мобилните оператори или тотално липсваше. Пиша ти ги в посока от Румъния към Каварна:
- Дуранкулак - северен и южен. По средата е къмпинг Космос и там можете да хапнете вкусно и евтино. От него пеша директно се слиза към южния. Има и пясъчен път, но е само за джипове, че се затъва. А и като цяло е забранено преминаването на коли. Там е Дуранкулашкото езеро. Може и да се види някоя друга интересна птица. Северният плаж е леко по-далеч. Чисти са и много слабо посещавани. Идеални.
- Крапец - южният Дуранкулашки прехожда в Крапецкия или обратното :joy: В началото от към селото беше малка платена зона със заведение. След нея, в посока Дурнакулак имаше една малка каравана, която предлагаше картофки, риба и кебапчета май. Спасява положението.
- Езерец - няма опции за изхранване
- Шабла - също дълъг плаж, условно разделен на няколко части. Централният има заведения и платени чадъри. Има езеро с луга. Внимание - няма чистене на банския и отива на боклука :joy: По на север се води плажът пред къмпинг Добруджа. Не знам баш кой къмпинг е там. Има работещи и неработещи. Има къде да се яде.
- Болата. Това е единственият плаж на завет с плитка и топла вода. Но е фрааааш. Игла няма къде да пуснеш и да паркираш. Поне до преди 3г се ходеше с кола, но се води резерват и уж щяха да го забраняват. Имаше заведение на центъра, но четох, че имало нещо незаконно и са го махнали. Как е сега - не знам.
- м. Иканталъка - между Каварна и Балчик. При къмпинг Св. Георги. Там ходих на един тесен плаж за има няма 1-2 реда чадъри. Зависи от морето. Водата е тепсия и чиста. Малко свободни места има за собствен чадър, има и платена зона и опции за изхранване.
- около голф игрищата и подобните тузарски места знам, че има и друго плажчета, но как е с достъпа за простолюдието - не съм имала мерак да пробвам. Там е друга губерния.
- Балчик - има централен плаж - нищо особено, малък, но става. Поне края на август водата беше кристална. Имат дълга крайморска алея с накацали ресторанти. Опция да си наемеш велосипед. Хотелите са нагоре от плажа. Стръмен е града. По-скоро за достъп с кола, отколкото за пеш трамбоване. Има и още един смешен и изкуствен плаж под Двореца. Тук може цял ден да убиете или поне половин да огледате Ботаническата градина и Двореца.
- Албена - не знам как е достъпът. Реално плажът е на една линия с Краневския плаж, където няма толкова претенции. Има и платени и безплатно зони.

Май написах каквото се сещам. Питай :grinning:


Титла: Re: На море 2019г. северно от Каварна
Публикувано от: Sarlita в сб, 05 яну 2019, 11:25
Джулая ти е написала наистина изчерпателен отговор,единствено да допълня като истинска кулинарна забележителност - Мидената ферма Дълбока /ако решите да посетите нос Калиакра е удобно на връщане да минете през нея./Любимо място за хапване ни е и за съзерцание на морето.Кухнята е много добра,а и гледката си струва.За посещение още три места,ако си падате по дивотия - Тюленово,Яйлата и Камен бряг.


Титла: Re: На море 2019г. северно от Каварна
Публикувано от: gigi-gagi в сб, 05 яну 2019, 11:29
Аз малко ще допълня. На острова на Дуранкулашкото езеро има праисторическо селище и пещера на Кибела. Има път през нивите със слънчогледи.  На пътя има един информационен център с кафе, там ще ви упътят. Пада се преди с. Дуранкулак. Ние бяхме втората половина на юли, но преди години и имаше достъп до острова. Информация можете да получите и в Зеления център в Шабла. Оттам може да гледате на живо езерото и птиците. В този период би трябвало да има много.
Ние сме ходили няколко пъти и от сядахме на различни места . Първият път в Каварна, един хотел Соленков. Нищо особено, но чисто. Беше евтино, имаше закуска, но като цяло не бихме повторили. В Каварна е много спокойно, няма хора и направо на моменти си мислиш, че не си на море, а в някое селце. Има музей, на мен ми беше интересен. Малък, но има какво да се научи. Имаше и музей на морето или нещо подобно. Разположен е в стар Хамам и самата сграда също е много интересна.  Там основно хапвахме в ресторант Какаду, много вкусно. Всеки път, когато сме били в този край сме се отбивали в него и си поддържат качеството на храната. За последно бяхме преди три години. Плажът и за мен беше голямо разочарование. Въпреки, че рано сутрин обграден от скали и там може да намериш някакво очарование.
Едни от най-прекрасните плажчета са между Тюленово и Фарът на Шабла, малки заливчета, чудно красиви. В едно от тях , точно до един паметник на загинали летци, направо се влюбихме. Там скалите правят естествен вълнолом и водата е плитка и топла. Идеална за малки деца. Гледката е невероятна. Там имал страхотно изживяване както си играехме с малката във водата, на скалата до нас кацна една огромна птица, аз не го познавам особено и не знам каква точно, беше висока около метър, аз направо се вцепених, ако вдигнех ръка можех и да я пипна. Птицата си вдигна едното крили сякаш ме поздрави постоя още малко и излетя.
Точно до Фара на Шабла имаше едно малко заведение, в което предлагат вкусна храна. И там ядохме страхотни добруджански мекици. Иначе до Фара е имало крепост и се виждаха и крепосните стени, свлечени към морето.
Отсядали сме и в комплекс Дивата патица до с. Езерец, но беше много занемарено, а комарите направо то отвовита, за да си хапят на спокойствие. В ресторанта храната не беше лоша, но доста скъпо и положението с комарите е нетърпимо. Плажът на Езерец е разкошен, но достъпа до него е труден, трябва ви джип или висока кола.
Сравнително доволни сме от комплекс Яница до Крапец. Стаите са добре с изглед към морето, има малък парк край морето, има басейни, ресторанти, в които е много вкусно. Но.... трябва постоянно да напомняш да ти изчистят стаята, да ти сменят чаршафите и пр. Накрая имахме проблем с колата и въпреки, че сме били в хотела им близо две седмици, отказаха да ни окажат помощ. Така, че, въпреки че бяхме сравнително доволни няма да повторим.
Определено не трябва да пропускате да видите Камен бряг - много е красиво. Яйлата също е интересно с многобройните си пещери, в някои е имало църкви.
Сега като пиша ми се приходи отново в тази посока. Много красиво и спокойно.
Ние се разходихме и до Румъния, до Констанца. Беше ни интересно, като за един ден.
Приятно изкарване!


Титла: Re: На море 2019г. северно от Каварна
Публикувано от: Zaharinka в сб, 05 яну 2019, 12:46
Джулая, Sarlita, gigi-gagi, ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ!
Ще разгледам съвместно с картата и цените на нощувките и вероятно отново ще имам въпроси.
П.П. Хем ми се иска да сме отседнали в по-цивилизовано място, та вечер да има къде да се поразходим и да вечеряме, хем да сме недалеч от някой хубав плаж с възможност да си сложим собствен чадър и да се топнем в плитко заливче(не плуваме).
Мисля,че като не сме в сезона и именно по на север, няма да е много гъчканица.
П.П.П. Навсякъде ли към плажовете е стръмно и се слиза по стълби? Иска ми се мястото,където ще оставим колата, да е близо до самия плаж. Сигурно много искам... :)

Благодаря ви отново!


Титла: Re: На море 2019г. северно от Каварна
Публикувано от: gigi-gagi в сб, 05 яну 2019, 13:32
До повечето плажове се стига с кола, няма стълби, просто са извън населено място. Просто е под наклон карането.


Титла: Re: На море 2019г. северно от Каварна
Публикувано от: Джулая в сб, 05 яну 2019, 13:45
Ние спахме в Каварна в х-л Какаду. Само 3 стаи бяха заети в края на юли. Става хотела за цената си и при условие, че само спяхме и се къпехме там. Централният климатик малко миришеше в началото.

Само плажът на Каварна има стълби и то не в зоната за чадъри. Иначе северните плажове все са дълбочки и водата е по-хладна, има вълни. Та не знам до колко е добре да се посещават края на юни. Иначе са много дълги и диви. Можеш да си боднеш и 5 чадъра където искаш. Калабалъкът е само на Болата. Ние като видяхме за какво иде реч и се изнесохме с 200. И на централния Шабленски с платената зона. Толкова е свободно на север, че има как да си оставиш колата на близо. В повечето случаи зад дюните или над плажа. Зависи как е релефа. А, бе, нищо общо с лудницата на Южното Черноморие. Ще го оцените, ако ви е писнало от арендатори, платени зони, сини зони, чалги.

Пропуснах...плаж Зеленка. Но не е баш плаж, защото е покрит с раздробени скални късчета и в морето има камъни. Но гледката е хубава.


Титла: Re: На море 2019г. северно от Каварна
Публикувано от: dussie в сб, 05 яну 2019, 18:56
Благодаря за хубавата тема !! Любимите ми места са точно на Северното черноморие 😊 Мисля обаче, че темата трябва да е на север от Балчик,  защото преди Каварна е невероятното село Топола , след него Божурец ...Има страхотни хотели и прекрасни гледки ❤


Титла: Re: На море 2019г. северно от Каварна
Публикувано от: bubalesa в сб, 05 яну 2019, 20:55
Любимо място и на нас- Северното черноморие 😊
Забележителностите вече са ги описали в предните постове доста подробно. Ще споделя нашите впечатления за настаняването ако ти е полезно. Преди две лета бяхме наели с приятели къща в с. Божурец. Селото е над морето, в района на голф хотелите, но реално няма излаз на плажа. Само гледка от къщата😊 Страхотно беше- тишина и шумът на морето. Приготвяхме си храната, като купувахме зеленчуци и яйца от съседите наоколо из селото. Самата къща беше голяма, а ние бяхме 5 човека, но собствениците ни направиха цена само за нас- т.е. не са ни искали да плащаме за всички легла в къщата. Самата къща беше много добра, а лозата в двора беше разкош 😊Ако това ви е вариант, още пазя телефонния им номер. Между другото някой спомена, че не знае как е достъпът до плажовете около тузарските голфхотели- като бяхме там даже ни свалиха с "маршрутката" до плажа- т.е. не са ни правили никакъв проблем. Но едно кафе в бара там е...🙄
Мин година през септември бяхме на къмпинг Св. Георги, за който се спомена- до Балчик. Там пък се почувствах като в къмпинг от детството ми. И там- тишина, море пред теб, люлки за децата, голям хубав басейн, много сме доволни, а цената хич не беше висока. Може да погледнете ако ви се струва ок.
Иначе според мен освен в Балчик, в другите градове/села по редицата няма какво да се прави особено вечер. Но за мен това си е част от чара- вечеря на тишина край морето, през деня широки, дълги и ненаселени плажове, особена атмосфера има.
Относно Мидената ферма- подкрепям с две ръце. Ходенето ни септември беше за рождения ми ден и главната причина да отидем в тоя край беше Дълбока😏😊


Титла: Re: На море 2019г. северно от Каварна
Публикувано от: Zaharinka в нд, 06 яну 2019, 19:20
Определих темата на север от Каварна, тъй като по на север от Калиакра де факто не сме ходили, а ми се иска да опознаем тази част от крайморието.
Може да помислим за почивка през по-топъл месец, но точно искахме да избягаме от натоварени периоди и райони, затова фиксирах м.юни/началото на юли, пък и на 1юли би било интересно на Камен бряг. Ако някой е посрещал изгрева там, моля да сподели каква е атмосферата.
Благодаря и на dussie и bubalesa за влючените мнения.
Джулая, снимките засилват желанието ми да отида на тези места. Благодаря!


Титла: Re: На море 2019г. северно от Каварна
Публикувано от: Джулая в нд, 06 яну 2019, 20:24
От Каварна нагоре няма натоварване.Пълен айляк.

Други хубави и спокойни Черноморски плажове са Шкорпиловци, Камчийски пясъци, Паша дере, Карадере донякъде.


Титла: Re: На море 2019г. северно от Каварна
Публикувано от: Qaki в вт, 08 яну 2019, 20:30
Ох, дами как ме върнахте към едни предишни години с едно неочаквано, но много романтично море. Аз не съм фен на почивката в България и последните 5-6 години не съм била на море в България, но имам само добри спомени от интересни места и приятни плажове в Крапец и околностите. Имам много добри отзиви от мои приятели от Вили Марина и Комплекс Света Марина в Крапец - те са с малки деца и доста претенциозни, но им харесаха условията. Препоръчвам и разходка в Тюленово към гореизброените места за посещение.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: peterky2002 в ср, 16 яну 2019, 10:41
с. Крапец също е култово място - има достатъчно и за настаняване и за хапване . В Шабла също има достатъчно и за настаняване и за хапване ,  шабленската Тузла също е хубаво място ако преживеете настаняване в бунгала от соц. време.В Тюленово има и 2-3 по нови хотелчета.В Камен Бряг е съвсем оскъдно , но може да се намери.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Mariq_G94 в ср, 16 яну 2019, 10:56
с. Крапец също е култово място - има достатъчно и за настаняване и за хапване . В Шабла също има достатъчно и за настаняване и за хапване ,  шабленската Тузла също е хубаво място ако преживеете настаняване в бунгала от соц. време.В Тюленово има и 2-3 по нови хотелчета.В Камен Бряг е съвсем оскъдно , но може да се намери.

за Крапец и аз подкрепям място е много тихо и спокойно до плажа се стига с кола не е твърде пренаселено няма шум.Ние бяхме тази година бяхме отседнали там в едно фамилни къщички. .. Казват се Крапец Холидей ...всичко беше много чисто ...персонала много отслужлив .. Хранехме се на кибела. (Дуранкулашкото езеро) както и на хотел Яница Като цяло тази годона пак сме там и ако има места ще сме в същите къщички.)


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: -veni- в ср, 16 яну 2019, 11:29
Плажовете на Дуранкулак,Крапец,Тюленово са едни от най-любимите ми места.Тихи,спокойни,няма много хора и все още не е застроено.
До Тюленово има два плажа.Единия е каменист ,има и скали и един хубав ресторант до брега на морето.От другата страна е малкия плаж ,където морето е много плитко,а водата е много чиста.Хора има много малко.
Посетете острова в Дуранкулашкото езеро.
От Дуранкулак може да се разходите и до Румъния.Първите две курортни селца са веднага след като минете границата .А след това е малкия град Мангалия.За разходка става.Може да отидете и Констанца и Мамая.

Препоръчвам Камен бряг,Яйлата-чудесно място за разходка.
Ако ходите до Балчик,минете през село Топола.Селото е разположено на уникално място ,има панорамен път и гледката е страхотна.Заведенията по крайбрежната алея в Балчик са добри.

Някой спомена Шкорпиловци-на юг.Ами там има разкошна плажна ивица ,през седмицата няма хора,има и удобно място за паркиране..Но в събота и неделя плажът се напълва с цигани от близките села.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: alethea в ср, 16 яну 2019, 11:38
Езерец


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Джулая в ср, 16 яну 2019, 11:52
Къде се намират тези малки плажове на/между Тюленово и фарът на Шабла? Лесно ли се стигат? Толкова съм ровила по сателитни карти и Уикимапия да намеря такива съкровища...и не съм ги откривала. Всяка година ли ги има тези плажове или зависи от морето? Може и на ЛС да ми пишете, ако не искате да ги разпространявате официално :grinning:

Признавам, че ня място нямах време и нерви да обходя пеша да ги търся, но съм виждала каравани на някои места, което ме навеждаше на мисълта, че под тях има плажчета.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: alethea в ср, 16 яну 2019, 11:57
За Езерец мога да дам насоки, пътя е проходим с кола, за колело и разходка е чудесно.
Няма дупки или разбити части.
Лятото има две барчета които предлагат студени напитки, сладолед и  леки храни.
Пътя стига до плажа, буквално слизаш от колата и си на пясъка.
Ако искате повече инфо, пишете ми .
Цялото лято прекарваме там.
не е като Крапец ( не ми харесва) , прекалено е населено и комерсиално.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: змия в ср, 16 яну 2019, 12:02
Никой не е споменал за култовия бай Пешо до фара на Шабла.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: dussie в ср, 16 яну 2019, 12:53
Никой не е споменал за култовия бай Пешо до фара на Шабла.
Точно щях да пиша за него...Миналото лято го посетихме :) Препоръчвам всеки ,който иде към Шабла да се докосне до него...


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: -veni- в ср, 16 яну 2019, 12:57
Плажчето на Тюленово ще го намерите лесно.Има само един път покрай морето.Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Liashka в ср, 16 яну 2019, 13:15
Плажчето между Фара и Тюленово е т.нар. ''Малкото моренце'' , ''Паметника'' .Вижда се от пътя, има паметник на загиналите съветски летци. Преди имаше повече пясък, вече не. http://www.videoclip.bg/watch/386740_tulenovo-bulgariq-tyulenovo-bulgaria-malkoto-moren


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Параход в ср, 16 яну 2019, 15:21
Доста готина тема! Не ходя на плажна почивка в България от много години, а на север и водата е студена за моя вкус, но в този район има изключително красиви места за гледане и снимане и дай боже тоя май да успея да стигна, когато цъфтят дивите божури на Яйлата.
Мидените ресторанти на "Дълбока" бяха два и с различно качество на храната и обслужването преди няколко години, сега как е?

И от любопитство да попитам почиващите там, още ли е такъв ад през август от буболечките "жетварки"?


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Mariq_G94 в ср, 16 яну 2019, 15:23
Тази година нямаше само водата беше малко студена но като свикнеш нямаше проблем...


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Джулая в ср, 16 яну 2019, 15:34
Аз съм си зиморничава и не можах да свикна с по-хладното време. Вечер в Каварна едвам устисквах по къс ръкав. А култовата ми случва беше на южния плаж на Дуранкулак. Така брулеше вятъра, че се бях завила през глава с 2 хавлии и пак ми беше студено...края на юли месец, 3ч. следобяд, слънцето пече :joy:  Не, че това лято не беше гадно и духливо по цялото Черноморие :grinn:

Винаги ли лятото духа по Каварненско и има вълни? С удоволствие бих се върнала по тези плажове, но....не ми се бере студ и на 1 метър навътре водата да ми е до главата и да се чудя как да заходя спрямо вълните :joy:


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Mariq_G94 в ср, 16 яну 2019, 16:17
На мен хората от селото ми обясниха че си подухва те следели времето в синоптик и така се ореантирали :D


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: perunika в ср, 16 яну 2019, 17:02
На север от Каварна плаж да искаш. От Шабла нагоре все е плаж.
Толкова ни хареса преди 7 години там, когато ходихме за първи път, че си купихме място и ще строим бунгало. Мечтаех за Юг, но е ясно какво е дереджето там. А и на Север с всяка година става все по-топло, с това глобално затопляне... Местните споделят, че преди сезонът е бил 2 месеца само, а сега вече не е така.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: perunika в ср, 16 яну 2019, 17:05
Никой не е споменал за култовия бай Пешо до фара на Шабла.
Бях се подвела по писанията за бара. Един пиян рибар в едно много неприветливо и скъпо кръчме. Има много по-хубаво заведения в района.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: -veni- в ср, 16 яну 2019, 17:19
През месец юли е достатъчно топла водата, а вечер е много приятно.Подухва морския бриз..Тишина и спокойствие.
Колко е дълбоко край брега-зависи....
След една по-сериозна буря и голямо вълнение,релефът на морското дъно може да се промени.
През август започва мъртвото вълнение и цъфтежа на водораслите.

Между другото на тези диви плажове няма много хора,но имайте предвид ,че няма и спасители.И ако не дай си Боже стане нещо,няма кой да ви помогне.
Случвало се е да сме съвсем сами на плажа или да има още едно-две семейства.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: geny_geny в ср, 16 яну 2019, 18:01
Здравейте, и аз преоткрих красотата на Северното черноморие от миналата година. Та в тази връзка да препоръчате къщички/бунгала на някой от плажовете на север. Видях такъв комплекс на Шабленска тузла, но не откривам никаква информация в него.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: -veni- в ср, 16 яну 2019, 18:07
Тези бунгала?
http://shabla.be/bungala/panorama/


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: geny_geny в ср, 16 яну 2019, 18:23
Онези бяха едноетажни къщи в заграден двор, на гърба на едно заведение, зад едни възвишения/дюни на плажа.Благодаря за предложението.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: dussie в ср, 16 яну 2019, 21:14


Винаги ли лятото духа по Каварненско и има вълни? С удоволствие бих се върнала по тези плажове, но....не ми се бере студ и на 1 метър навътре водата да ми е до главата и да се чудя как да заходя спрямо вълните :joy:
Винаги подухава... да, но с вълните не е така. Явно сте случили на такъв период.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: perunika в ср, 16 яну 2019, 21:26
Много обичаме вълните, когато не е черно знамето. Чувстваме се като на СПА. Ако не става пък за влизане в Шабла, където ходим, прескачаме до Каварна, там е залив на изкуствения плаж и е като басейн спокойно.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Nоnаmе в ср, 16 яну 2019, 22:09
:no_mouth:


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: змия в ср, 16 яну 2019, 22:17
На Баневи няма да им дам пари за нищо. Това е по въпроса за Русалка.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Herzen в ср, 16 яну 2019, 22:53
Голям ветрилник, но и страшен кеф да си почти сам на плажа
Не в Шабла, но до фара има готин хотел, бунгалата са от ‘много зле’ до ‘бива’
Снимката е от Крапец, през юли :)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/TEVl/twucN.jpg)


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Джулая в ср, 16 яну 2019, 23:45
На никой изедник няма да му плащам, за дето е ограничил/заградил/направил платен достъпа до държавен плаж и безплатната зона е в царевичака (ако има такава). Анатема.

Друго си е да тръгнеш с 2 чадърчета и 1 хладилна чанта и да си постелеш кърпата където ти е кеф :sunglasses: Няма на гъсто набучени чадъри и шезлонги. Не дъни чалга. Липсва мутрафонския "чар". Няма синя зона, която да ти ограничава придвижването и престоя по градчетата и плажовете.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: dussie в чт, 17 яну 2019, 07:36
На Баневи няма да им дам пари за нищо. Това е по въпроса за Русалка.
Говореше се, че от 2019 Русалка ще е с нов собственик. Дано !!


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: peterky2002 в чт, 17 яну 2019, 08:57
Северното Черноморие си е различно , има и вятър по често и вълни , но пък много по малко хора :)


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: tralala i az в чт, 17 яну 2019, 09:41
На Баневи няма да им дам пари за нищо. Това е по въпроса за Русалка.
Говореше се, че от 2019 Русалка ще е с нов собственик. Дано !!

От трън та на глог.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: perunika в чт, 17 яну 2019, 10:33
Северното Черноморие си е различно , има и вятър по често и вълни , но пък много по малко хора :)
Оказа се, че с негативите лесно се свиква, особено като плюсовете са доминиращи.
За моето семейство се оказа, че няма как да се планират дълги почивки и не можем да отсъства е повече от 3 дни. Така мечтите ни за Гърция и др. ще си останат. Но гледаме да компенсираме с изживяванията на Север. Които не са никак за пренебрегване. В Шабла винаги си купуваме риба от рибарите, в кръчмите мидите са по 6-7 лв. голяма порция, рибената чорба със саламуриката е уникална ... За безлюдните плажове не говорим. А в Шабла сега, като сме с две малки деца, ходим на плажа под бар "Лаваца". Има 5-6 общински (безплатни) чадъра и спасители. И пак не е претъпкано, ама никак. Само събота и неделя има повечко хора, от Добрич та до брега всички идват на плаж. Но през седмицата няма джан-джун.
Много може да се говори и пише за този район. Миналата година се наложи на връщане да минем през Албена да видим наши познати, които бяха на плажа. В сравнение с нагоре, плажът на Албена ни се стори лудница, с подредените като за пилци шезлонги, с народа в морето - човек до човек. За по-населените курорти не коментирам. От години не съм се вясвала.
На къмпинга в Шабла има един ресторант "Ловна среща" с малко соц.визия.  Но е голям и евтино, а и хубаво готвят. Няма изглед към морето, но вечер си е хубаво на закътано.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: +-123 в чт, 17 яну 2019, 10:41
На север има чудесен плаж в курорта 'Русалка',даже са няколко.Има паркинг-платен,но беше достъпен и също така вход за възрастни,но също на добра цена,като вътре шезлонг и чадъри не се плащат,само консумацията от заведенията.Плажовете си заслужават,за мен са по-хубави от Болата.На Шабленското езеро пък има чудесно заведение.
Тарикатлъци на дребно, а после ни питат що ходим в Гърция. Не бях ходила северно от Варна до миналото лято. Приятно бях изненадана от безплатния паркинг на централния плаж в Кранево. Да не отплесвам, че е южно от Каварна.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: dussie в чт, 17 яну 2019, 11:05
На Баневи няма да им дам пари за нищо. Това е по въпроса за Русалка.
Говореше се, че от 2019 Русалка ще е с нов собственик. Дано !!

От трън та на глог.

Така е, но ако се стопанисва по-добре ми е все едно кой е новия...Базата има нужда от спешен ремонт !!


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Feeling в сб, 04 май 2019, 12:35
Голям ветрилник, но и страшен кеф да си почти сам на плажа
Не в Шабла, но до фара има готин хотел, бунгалата са от ‘много зле’ до ‘бива’
Снимката е от Крапец, през юли :)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/TEVl/twucN.jpg)
Херцен,водата изглежда уникално синя и чиста...направо очи не мога да откъсна :hushed:
Сподели къде сте отсядали в Крапец,моля :relaxed:

В дилема съм дали Шабла или Крапец.От мин.век/да се счита ученическите лагерни години :smiley:/не съм била там и тази година сме решили все по на север да е морето.Бягам от музика,тълпи хора и прочие.Търся тишина и спокойствие.Единственото ми условие е да близо до пясъчната ивица/е, да се подразбира и вижда де/и да ни приемат с  кучо :smiles:
Разглеждам бунгала Регина ,Фиеста ,както и семеен хотел Лазур в Шабла.Има ли някой ,който ги е посещавал да сподели впечатления!
За Крапец доколкото успях да видя единствено хотел Яница е най-близко до плажа,ама пък цената ми е доста височка..:rolling_eyes:
Миналогодишното лято бяхме в Шкорпиловци  на бунгала Огоста.Не беше никак зле като изключим пътя до плажа/стръмно баирче по стълби/
Иначе това което търсих,там го открих на макс!
Снимката е от края на юли, Северния плаж от естакадата.На около 20м.имаше боцнат по някой чадър,а четириногия беше необезпокояван от никого!
Скрит текст :
 (//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/5rhl/SXQPy.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/5rhl/xXnkr.jpg)

Оставам с надежда да открия нещо подобно и в този район....


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: gigi-gagi в сб, 04 май 2019, 12:48
Яница не е до плажа на Крапец, а разположена покрай морето и можеш да се наслаждаваш на синята гледка. Плажът на Крапец е извън селото и си трябва кола. Южно от Яница също има плаж, но до него се ходи през едни ниви поне 20 минути или с по-висока кола. След това по една пътека се слиза до този плаж. Много е красиво и пусто. Само вие и евентуално още някой в далечината.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: perunika в сб, 04 май 2019, 13:16
Яница не е до плажа на Крапец, а разположена покрай морето и можеш да се наслаждаваш на синята гледка. Плажът на Крапец е извън селото и си трябва кола. Южно от Яница също има плаж, но до него се ходи през едни ниви поне 20 минути или с по-висока кола. След това по една пътека се слиза до този плаж. Много е красиво и пусто. Само вие и евентуално още някой в далечината.
Да не би да е Езерец?


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Herzen в сб, 04 май 2019, 17:33
Не сме спали в Крапец, пътувахме до там
Бяхме в един хотел, който е до фара на Шабла и бунгалата. Не сесещам за името, но тогава беше само той. Изключително приятен и чист.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: gigi-gagi в сб, 04 май 2019, 18:38
Яница не е до плажа на Крапец, а разположена покрай морето и можеш да се наслаждаваш на синята гледка. Плажът на Крапец е извън селото и си трябва кола. Южно от Яница също има плаж, но до него се ходи през едни ниви поне 20 минути или с по-висока кола. След това по една пътека се слиза до този плаж. Много е красиво и пусто. Само вие и евентуално още някой в далечината.
Да не би да е Езерец?
Не не е Езерец.
Това е един много див плаж, местните ни го показаха. Тръгва се от Яница по един черен път. Стига се до една горичка и той е долу в ниското.
За плажа на Езерец пак е през нивите, но доколкото помня там се стига до самия плаж, не трябва да слизаш надолу. Иначе и там трябва висока кола.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: alethea в сб, 04 май 2019, 22:09
В грешка сте , за Езерец  изобщо не трябва висока кола .
Става с гарантирано  всякаква марка автомобил  , пътят е съвсем Ок ,  няма дупки или кратери .


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: gigi-gagi в сб, 04 май 2019, 22:35
Аз съм ходила преди около четири години или пет и спомените са ми за доста кофти път и за една огромна и дълбока локва, която трябваше да преминем. Определено тогава решихме да не повтаряме този плаж, въпреки че там много ни хареса.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: nikolaeva в нд, 05 май 2019, 12:40
Здравейте. Кога е най- подходящо да се ходи на море по тези места, имам предвид най- топла вода и без вълни.
Ние обикновено ходим на юг в началото на септември и е супер, на север от Албена никога не съм била.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Feeling в нд, 05 май 2019, 13:00
Здравейте. Кога е най- подходящо да се ходи на море по тези места, имам предвид най- топла вода и без вълни.
Ние обикновено ходим на юг в началото на септември и е супер, на север от Албена никога не съм била.
Зависи....
Може да уцелиш слънчев и топъл ден,а на следващия буря и  огромно вълнение.По принцип водата на север е малко по студена,но то си е до предпочитание.
Няма как да предвидиш какво ще бъде лятото.Мин.година например целият юли беше дъждовен и хладен почти.
Принципно ние ходим на море в периода на 'юлските горещници' :след 15.07
На юг обаче сме били и в началото на септември.Там определено е една идея по топла водата.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: perunika в нд, 05 май 2019, 16:28
Ние пък сме уцелвали хубаво време, а същевременно на юг е валяло.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: bilqna_69 в нд, 05 май 2019, 16:49
Миналата година бях юни по този край и беше страхотно и спокойно. Юли започнаха дъждовете. Там по принцип си е духливо. Bubalesa, в Божурец опитах мед от слънчоглед,дотогава не знаех, че има и такъв. (//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/at3l/zyx8S.jpg)Дуранкулак - ние и кормораните с още един приятел. В далечината е Мангалия.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: dussie в нд, 05 май 2019, 18:07
Лятото на северното Черноморие е по-късо. Подходящо е да се ходи средата на юли до средата на август.  След средата на август често се случва да вали няколко дни и тогава температурите може да паднат с 10 градуса за ден.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Джулая в нд, 05 май 2019, 18:51
Времето вече въобще не може да се предвиди. Миналото лято се сцепи да духа по Цялото Черноморие. Много куцо лято. Втората седмица на август бях по Обзорско...2 от 7 дни не стъпихме на плажа. Кьорав чадър не можеш да забодеш, във водата абсурд да се влезе.  Първите дни на септември бях към Приморско за бързо моренце...2 дни райско, на 3тият стана облачно и задуха чак до края на 4тия ден...

По Каварненско все си духа стабилно. Все има вълни и е невъзможно да се киснеш айляшки както по Южното Черноморие. Само на Болата е по-спокойно, за това и всички хора се изсипват там.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Feeling в нд, 05 май 2019, 19:07
Миналата година бях юни по този край и беше страхотно и спокойно. Юли започнаха дъждовете. Там по принцип си е духливо. Bubalesa, в Божурец опитах мед от слънчоглед,дотогава не знаех, че има и такъв. (//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/at3l/zyx8S.jpg)Дуранкулак - ние и кормораните с още един приятел. В далечината е Мангалия.
Красив приятел,Биляна :love:
Втора снимка от Северното черноморие в темата с такъв тюркоазен  цвят на водата....хич не е съвпадение!

Уникално!

Жадувам да го видя това лято този плаж.
По моя въпрос никой ли няма да се включи с предложение  :whistle:
В дилема съм дали Шабла или Крапец.От мин.век/да се счита ученическите лагерни години :smiley:/не съм била там и тази година сме решили все по на север да е морето.Бягам от музика,тълпи хора и прочие.Търся тишина и спокойствие.Единственото ми условие е да близо до пясъчната ивица/е, да се подразбира и вижда де/и да ни приемат с  кучо :smiles:
Разглеждам бунгала Регина ,Фиеста ,както и семеен хотел Лазур в Шабла.Има ли някой ,който ги е посещавал да сподели впечатления!
За Крапец доколкото успях да видя единствено хотел Яница е най-близко до плажа,ама пък цената ми е доста височка..:rolling_eyes:

Оставам с надежда да открия нещо подобно и в този район....


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: bilqna_69 в нд, 05 май 2019, 19:20
Не мога да дам предложение, защото сме на стационар около Божурец. Сега ще ти пусна още малко от Крапец - 22 септември миналата година. (//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/at3l/MkPvd.jpg)


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: nikolaeva в нд, 05 май 2019, 22:10
Благодаря на всички за мненията. Миналата година наистина лятото беше ужасно. Бяхме в края на юни в Китен и само 2 дни бяхме на плаж, а 7-13 септември в Черноморец беше топло и приятно. Ще ви следя, защото не сме идвали в този район.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Блю в вт, 07 май 2019, 15:06
За Шабла и региона (http://shabla.be/)

По принцип най-близо до плажа са разположени къмпингите.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Zaharinka в вт, 07 май 2019, 19:10
Чвтох, четох и се обърках съвсем :)
Нямаме проблем всеки ден да пътуваме от Шабла, примерно, до някой плаж, дори да ги сменяме всеки ден. Но колата ни е ниска и искам да стигаме макс.близко до хубав пясъчен плаж по асфалтов/бетонов път, но не по изкопан и изровен такъв. Та кои ще са с подобен достъп такива плажове? Дори да няма места за хранене, не ни е проблем. На плажа ще сме по 2-3 часа макс.на ден.
Благодаря!


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: dussie в вт, 07 май 2019, 19:25
И нашата кола е ниска...често срещан проблем са ни черните пътища.За съжаление до хубавите плажове няма асфалтов път !!


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: gigi-gagi в вт, 07 май 2019, 20:40
Има много плажове, до които се стига по асфалта.
Олажът на село Крапец, той е извън селото и е хубав и пясъчен.
Плажа до Дуранкулак, до къпминга, разкошен. Пътят е асфалтов, а плажът безкраен. Дори може да се стигне до Дуранкулашкото езеро, разхождайки се по пясъка.
Болата.
До Шабла, мисля, че там беше къмпинг Дружба.
От носа на Шабла в посока Тюленово има малки заливчета, скалисти и невероятно красиви.
Според мен по-труднодостъпни, но не невъзможни са плажа на юг от Крапец и този до Езерец.
Там е прекрасно и ще останете доволни.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: perunika в вт, 07 май 2019, 21:03
Плажът на Шабла е огромен. Почти по асфалтов път се стига. Само накрая не е асфалт. С ниска кола сме ходили години.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Herzen в вт, 07 май 2019, 23:05
Ние обикаляхме с алфата, а за по- ниска кола не се сещам :lol:
Два спукани картера имаме от синеморските плажове
Други работи й се счупиха, сега сме с форд


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Блю в ср, 08 май 2019, 10:46
.....За съжаление до хубавите плажове няма асфалтов път !!

Но от друга страна по-добре :wink:


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: polij в ср, 08 май 2019, 16:55
Едно кратко питане - коментар за хотел Нави до Щабла, - планирам няколко дни там, държа на чисто и не скъпо, близо до плаж, естествено, че сме с три малчугана. Благодаря предварително и съм отворена и за други предложения при същите условия - за края на юни иде реч.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Herzen в ср, 08 май 2019, 17:09
ние бяхме в него, много е чисто и приятно
не е точно на плажа, но е близо
резервирай по-рано, ходят групи по йога :)
нямаше ресторант, ядяхме на заведенията до плажа


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: polij в чт, 09 май 2019, 08:45
ние бяхме в него, много е чисто и приятно
не е точно на плажа, но е близо
резервирай по-рано, ходят групи по йога :)
нямаше ресторант, ядяхме на заведенията до плажа

Благодаря много, да резервирам, ама от един месец пиша мейли, звънях на някакви телефони от сайта - никой, днес пак ще пробвам, ще търся по-голямо помещение като двуспален апартамент, че няма побираме в двойна стая. А препоръка за изпробвана храна в района, ако стигне до там?


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: gigi-gagi в чт, 09 май 2019, 09:05
Моето мнение е от преди няколко години и не знам колко е меродавно.
На първо място Яница, храната наистина беше вкусна. Собственикът е и земеделски производител, така че продуктите бяха качествени и добре сготвени.

На нас много ни хареса едно ресторантче на Фара на Шабла. Там сме закусвали - страхотни добруджански мекици, на обяд рибена чорба, попчета, абе хареса ни.
Имаше едно малко ресторантче на къмпинг Дружба, което също ни хареса.

В Каварна имаше пицария Какаду, мидената ферма.....
Съветвам ви да попитате от местните, те знаят по-малки местенца, ни наистина качествени.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: polij в чт, 09 май 2019, 10:02
Моето мнение е от преди няколко години и не знам колко е меродавно.
На първо място Яница, храната наистина беше вкусна. Собственикът е и земеделски производител, така че продуктите бяха качествени и добре сготвени.

На нас много ни хареса едно ресторантче на Фара на Шабла. Там сме закусвали - страхотни добруджански мекици, на обяд рибена чорба, попчета, абе хареса ни.
Имаше едно малко ресторантче на къмпинг Дружба, което също ни хареса.

В Каварна имаше пицария Какаду, мидената ферма.....
Съветвам ви да попитате от местните, те знаят по-малки местенца, ни наистина качествени.

Мноого благодаря, ще се ходи, стига да ги открия в Нави и да има места...


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Джулая в чт, 09 май 2019, 11:24
В Каварна препоръчвам Corner bar-a, ако все още работи. Има и хубаво и модерно меню....и коктейлчета :heart_eyes:


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: perunika в чт, 09 май 2019, 14:40
В Шабла, на плажа Лавацата е супер (ресторантче).
Аз не бих си причинила хотел, но всеки с вкуса си. Обикаляме само къщите за гости, приготвяме си риба и миди от рибарите.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: polij в пт, 10 май 2019, 08:39
В Шабла, на плажа Лавацата е супер (ресторантче).
Аз не бих си причинила хотел, но всеки с вкуса си. Обикаляме само къщите за гости, приготвяме си риба и миди от рибарите.
Посочи една къща за двама възрастни с три деца - чисто, евтино, близо до плаж. А за приготвянето по време на ваканция - дълга тема...


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: peterky2002 в пт, 10 май 2019, 09:32
Посочи една къща за двама възрастни с три деца - чисто, евтино, близо до плаж. А за приготвянето по време на ваканция - дълга тема...

НЯМА къщи за гости на плажа !
Има хубави в Крапец , Шабла , Дуранкулак , Каварна и още няколко села , но от всички се ходи на плаж с кола.На плажа има само бунгала : Шабла , Дуранкулак .......


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: veroniquek в пт, 10 май 2019, 09:53
Има бюджетни къщи за гости в Крапец, плажът е на около 2 км. от селото, но имайте предвид, че в този район много духа и почти никога не е подходящо за плуване и влизане в морето, въпреки че съм чувала от местни жители, че началото и края на лятото морето е спокойно.
Може да се отиде до Румъния единият ден, например Констанца не е лош град за разходка и обяд. Около Дуранкулашкото езеро има един комплекс, който е разкошен и има хубав ресторант за хапване и страхотна градина.
Посока Дуранкулак в дясно има табела за къмпинг "Космос" и там има бунгала, ресторант и хубав плаж без застрояване и чадъри, но пак доста духа.
Мидената ферма, нос Калиакра, Тюленово, Камен бряг са също задължителна дестинация.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: bella_ciao в пт, 10 май 2019, 10:42
Давайте си сметка за комарите. Т.е. не тръгвайте натам без боеприпаси. Но ... ни се случвало да бягаме от заведение дори с 4 запалени спирали на и под масата . Опасна работа са комарите.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: dussie в пт, 10 май 2019, 12:15
Къщи за гости и хотели има и в село Българево, близо до Болата !!


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: *Камея в пт, 10 май 2019, 12:37
Много полезна информация. Имаме къща в едно от тези градчета, но не съм ходила по къмпинги и по екзотични местенца.  На Бола, Шкорпиловци, Крапец, Русалка, Шабл.Фар не съм ходила мн.отдавна - върнахте ме в детството направо...., но ще се поправя, още повече че има къде да нощуваме.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: bella_ciao в пт, 10 май 2019, 12:42
в детството ги нямаше колите паркирани досами плажа с кънтящи чалги, боклуци и непрестанното плюскане по плажа носейки каквито им падне боклуци от багажниците  ...
много ми липсва чистотата и спокойствието на и край плажовете от детството .


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: DENICA3 в пт, 10 май 2019, 13:31
Здравейте ,миналото лято открихме Болата ,страхотно  място но наистина много боклуци имаше ,дори и изпражнения по скалите .ходихме събота и имаше страшно много хора ,,,може би е по добре да се стопанисва и почиства .
Следя темата защото не съм решила къде ще почиваме ,нещо бюджетно и не пренаселено ,ако е близо и до плаж…....


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: perunika в пт, 10 май 2019, 16:29
Разбира се, че къщите за гости не са до плажа, защото населените места не са до морето. Е няма как къща извън регулация. В Шабла къщи бол - чисти и евтини. И в Крапец сме отсядали, общо взето - където има места. Но през последните една - две години много от рано се резервира всичко. До преди 5-6 г. решавахме и тръгвахме в последния момент, винаги имаше къде да се отседне. Уви, много хора се изучиха и започнаха да ходят на Север. То и затова си купихме там място и ще си правим къщичка.
Сега ще запазваме къща с три спални, хол и кухня за 120лв.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: The_Third в пт, 10 май 2019, 18:47
Първо прочетох Канада, а то Каварна било.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: НеПоКоРнА в пт, 10 май 2019, 19:11
Това е точната тема за мен! :D Резервирах пет дни в Крапец за началото на юли и вече нямам търпение да идва лятото. Никога не съм стъпвала в този район и се надявам да ми стигнат тези дни за обстойна разходка в околностите + един ден в Румъния. Преди това сме решили да прекараме 5-6 дни на Иракли на палатка, та там ще е основното лежане на плаж.  :lol:


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: LittleCactus🌵 в пт, 10 май 2019, 19:19
А някой да е отсядал в къща под наем около Крапец? Преди 2 године резервирахме една в Божурец, ами оказа се по-скоро бунгало. Пък парите не й бяха като за такова 😃 с 2 кучета и бебе ми е много трудно да открия нещо подходящо 🙁


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Джулая в пт, 10 май 2019, 19:21
Преди това сме решили да прекараме 5-6 дни на Иракли на палатка, та там ще е основното лежане на плаж.  :lol:
Да споделиш как е на Иракли, че нещо се говореше за отрязване на достъпа с автомобил след зоната на новите строежи. Демек подстъпите към плажа от пътя към с.Емона.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: perunika в пт, 10 май 2019, 21:47
А някой да е отсядал в къща под наем около Крапец? Преди 2 године резервирахме една в Божурец, ами оказа се по-скоро бунгало. Пък парите не й бяха като за такова 😃 с 2 кучета и бебе ми е много трудно да открия нещо подходящо 🙁
В Шабла къща Албена приема домашни любимци. На нас пък това не ни хареса. Бяхме с 3-месечно бебе. Имат голяма къща с отделни стаи и самостоятелна къща с две спални и голяма холо-кухня за 100-тина лева.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Priqtelka в сб, 11 май 2019, 02:26
Много интересна тема. Мога да напиша много пресен отзив от Мидената ферма Дълбока - дясната, когато си с лице към морето, т.е. най-първата по поява. Винаги съм обожавала това място, ходим от много години, лявата съм посещавала веднъж, но не ме впечатли нито като меню, нито като обстановка. Та оригиналната винаги ме е омайвала с гледките си, особено при залез, много диво, чаровно с дървените си маси и бели накъсани покривки, цветя, вкусна храна. Уви, с всяка година цените се повишават, качеството се занижава. Миналата седмица просто вече бях потресена, в момента е тотална строителна площадка, строят платформа от бетон над скалите, буквално над морето, не бяха опънали докрай мрежи край масите и се оказа, че са ни резервирали маса ей така висяща над водата, с разбиващи се буквално в нея вълни и силен вятър. Бяхме с детето на почти година и половина, ужасно. :) Настаниха ни до мрежа, покрито е всичко с някакви бели камъни, които пускат много гаден бял прах, особено във ветровито време, детето побеля до кръста. Но това да кажем е временно, вярвам, че ще ги поправят повечето неща, идеята ми беше, че в близкия месец не бих ходила. Зидат се огради, повечето маси ги няма. Храната... Всичко  беше ужасно студено и гадно, все едно бяха събирали останки от чинии. Мидите, заради които ходихме преди от години са ситни, сухи, с пясък, нищо общо с вкусните миди, които обожавах. Цените надскачат тези в добрите ресторанти във Варна. Този път не опитах любимата ми мидена супа, дано поне нея не са развалили. Безвкусни, студени и скъпи за това никакво качество(пример трицона 1 шепа 10 лева, зарган 20 лева, менюто им го има на сайта). За съжаление с увеличаване на обема на работа в България, качеството пада. Преди пак качеството беше не много високо на всичко, но някои неща си бяха много вкусни и за тази гледка, обстановка всичко преглъщах. Дано се поправят. Но когато седнете поръчайте пробно малко неща и така решете. Така или иначе винаги носят всичко много бързо. Качвам 2 снимки от предни години, за да придобиете представа къде е платформата сега: над камъните до птиците.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/9yvl/YREwK.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/9yvl/aDsFO.jpg)
Заслужава си да се види като място иначе, дано не прекалят със застрояването, но натам вървят.
Много обичаме да посещаваме Калиакра, Яйлата( в момента цъфтят божурите), Камен бряг за разходки, много, много красиви места. Болата е впечатляваща като природа с червените си скали, но ужасно много боклуци по тях, много. На плаж не сме ходили наоколо. Балчик и градините към Двореца са моето най-любимо място, дразнят ме с тази цена и за българи от 15 лева на човек, понеже няма как да разделят Ботаническата градина от Двореца, цената е обща, ние в Двореца не влизаме всеки път. Често ходим на разходки из района. БМ Корона е точно пред Двореца край морето, хубава гледка и ресторантите от верига БМ държат на качеството си, персоналът е с доста по-ниско ниво от този във Варна(във Варна са перфектни), но пак е добра идея за хапване. Имам една книга за тайните плажове на Северното Черноморие, ако я намеря, ще снимам страници за идеи. В Румъния Мамая е интересна да се види от лифта - да видиш ивицата земя между морето и езерото, църквата Св. Мина е на красиво място и самата тя е много интересна.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: НеПоКоРнА в сб, 11 май 2019, 06:36
Каква е цената за лифта?

Дано не е вярна информацията за Иракли, иначе не знам как ще се доберем до плажа с целия катун.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: bilqna_69 в сб, 11 май 2019, 07:51
Фермата за охлюви някой посещавал ли е? Не съм сигурна, че бих опитала, но ми е любопитно.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: perunika в сб, 11 май 2019, 07:55
Цаца за 10 лв.!!!
На Мидената ферма отдавна не ходим - скъпо, лошо качество, пълно с румънци, прехвалено.
Оо, охлювите са чудни. Не знаех, че има и такава ферма.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: peterky2002 в сб, 11 май 2019, 08:25
Не е вярно , че винаги духа , има и съвсем спокойни дни , или поне до 13 , 14 часа.Ние от Дуранкилак сме излизали в морето на 1 - 2 км. за риба сутрин около 5 - 6 - 7 ч. и е имало съвсем съвсем единични случай да не можем да влезем поради вятър и вълна.И да комарите са си голям проблем - вечер палим няколко спирали , мазане , обличане и пак си е проблем.Къщи за гости има във всички крайбрежни селца , а в Тюленово и 2 - 3 хотелчета.До плаж - с кола.Бунгала :  къмпинги в Дуранкулак , шабленската Тузла - общо взето старички , всяка година реиновират по нещо :) . Около Каварна има и няколко звездни комплекса :)
На Мидената ферма и ние не ходим вече - скъпо, лошо качество, пълно с българи и  румънци, прехвалено , е
 вярно страхотна природа. Съвсем наблизо в самата Каварна има няколко ресторантчета със страхотни пресни миди , риби - има две около бензиностанцията.На фара при бай Петър могат да се случат вкусни неща :)


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: perunika в сб, 11 май 2019, 09:25
В Каварна на плажа в ресторант Българка ядохме за пръв път рибената чорба, която се прави на север от Балчик. Рецептата я има в сайта на Бон апети. Оняден я правих пак, същият вкус като в заведението. В Шабла  същата супа, но леко изменена, иначе са неизменни саламуриката и девесилът (леощян, лющян по добруджански).


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: gigi-gagi в сб, 11 май 2019, 09:35
Да си кажа честно аз кръчмата на бай Пешо само като я видях отвън и се отказах да влизам....
После  говорихме с един местен и той също се изказа доста негативно. Местните са полезни, но понякога мнението им се обуславя от лични конфликти😀
За всеки случай потърсих мнения за кръчмата и освен суперлативите намерих и доста, в които са разочаровани и потвърдиха моето мнение само по външен изглед.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: +-123 в сб, 11 май 2019, 10:03
Балчик и градините към Двореца са моето най-любимо място, дразнят ме с тази цена и за българи от 15 лева на човек, понеже няма как да разделят Ботаническата градина от Двореца, цената е обща, ние в Двореца не влизаме всеки път.
Това лято събираха по 15 лв. за Ботаническата градина и още 14 лв. за Двореца.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: dussie в сб, 11 май 2019, 11:46
Кръчмата на бай Пешо е култова и според трябва да се пробва поне веднъж.Готвят много вкусно, разбира се рибата е приоритет :)
И наистина не духа всеки ден... Това са митове и легенди. Много се дразня от коментари на хора, дето плюят, че било студено,  ветровито... Ама може и за добро да е, нека си седят на юг, пък ние да си се наслаждаваме на красива, спокойна и приятна почивка :)


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: blanc в сб, 11 май 2019, 11:52
Здравейте и от мен. Следя с интерес, след като миналата година за първи път от дълго време изневерихме на любимия си плаж Перла и поехме на север.  Нагледахме се на красота.
 В края на август 11 дни хубаво време. Очаквах да ни брули вятър и студена вода, а всъщност- нищо подобно.  
 В Балчик, не бързайте да се забивате още на първата каса на Ботаническата градина, където едва ли не те дърпат за ръцете. След нея имаше втора каса,  на Софийския университет.  За двама възрастни и голямо дете платихме 16 или 18 лв общо. И ни предупредиха, като приключим с кактусите спокойно да си продължим и по алеите на двореца и че никой няма право да ни спре.   Те, къщичките са и затворени.  Но добре си пообиколихме.
 
 Кривнахме и към Добрич и открихме хубав просторен град с прекрасен парк.

 


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Блю в сб, 11 май 2019, 12:08
На север цените са по-високи, така е. Често без покритие. Но това е - магистрала до там НЯМА :stuck_out_tongue_closed_eyes:


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Priqtelka в сб, 11 май 2019, 12:10
На втората каса преди се съгласяваха да дадат билет само за градините, после вече ни отказваха, ще проверим скоро и ще пиша. Много ми се иска и да останем вечер във вилите на Двореца и да се разходим из градините нощем, ще е интересно преживяване. Има такава опция, да знаете. :)
Паркът на Добрич е наистина прекрасен, също зоологическата градина е много приятна, животните не са в клетки, а в близка до естествената им среда обстановка, много приятно бях изненадана, за деца особено е страхотно.
В момента ремонтират Морската във Варна, ще стане красиво, районът на Морска гара е приятен за разходки, да привлека туристи и към нас. :)
Телегондолите/лифт в Мамая са около 8-9 лв.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Джулая в сб, 11 май 2019, 12:39
В Балчик и Иканталъка и аз съм била последните дни на август и морето беше тепсия.

И наистина не духа всеки ден... Това са митове и легенди. Много се дразня от коментари на хора, дето плюят, че било студено,  ветровито...
Или просто споделят мнение?!
:bowtie: Сигурно на случаен принцип специалистите са боднали ветрогенераторите в онзи район :grinning: Тази зима бях за 1 ден в Каварна...ами ветровете се...чифтосваха доста здраво и по пътя, и в града :joy:


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Zaharinka в сб, 11 май 2019, 12:47
Много полезна информация се събра тук. Духа, не духа, решили сме, че ще обиколим този район. Не сме от хората, които по цял ден се припичат на плажа, а и къпането е само за мъжО, ама той си е морж :)
На място, обикаляйки, ще си харесаме и някой басейн, евентуално за лошо време. Ако има и минерални ще е супер.
Добрич също ни е в плановете, а също и един следобяд в румънско.
Някой да има впечатления от Хостел Шабла? Гледам стаи със собствена баня на много прилични цени. Възможност за зкуска на място също. В центъра е...Соц сграда е и малко примитивно ми се вижда, но за душ и преспиване предпочитаме по-бюджетни места.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: perunika в сб, 11 май 2019, 13:03
Този хостел отвън много зле изглежда, но като гледам снимки от вътре, за едно спане си става. Под него е харнителният магазин. Май най-големият.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: dussie в сб, 11 май 2019, 13:14
В Балчик и Иканталъка и аз съм била последните дни на август и морето беше тепсия.

И наистина не духа всеки ден... Това са митове и легенди. Много се дразня от коментари на хора, дето плюят, че било студено,  ветровито...
Или просто споделят мнение?!
:bowtie: Сигурно на случаен принцип специалистите са боднали ветрогенераторите в онзи район :grinning: Тази зима бях за 1 ден в Каварна...ами ветровете се...чифтосваха доста здраво и по пътя, и в града :joy:
Такъв ден сте уцелели... И аз бях в Каварна зимата за 4 дни, два, от които времето беше ветровито, останалите слънчево и приятно. Района е ветровит,  да, но както казаха и останалите не е ежедневие !!


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Liashka в сб, 11 май 2019, 13:15
За хостела, фасадата вече е санирана, за вътре нищо не мога да кажа. Какаду Каварна е затворено, Корнера си работи. Басейни почти няма, Яница Крапец, на Фара има един малък с минерална вода точно до тръбата, която тече и хората се къпят. И в Езерец мисля, че има един.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Джулая в сб, 11 май 2019, 16:31
Какаду Каварна е затворено,
Хотелът или само ресторанта?! Ремонтират или тотал са хлопнали кепенци? :scream:


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: polij в чт, 30 май 2019, 11:05
Да ви споделя - тези от хотел Нави  край Шабла нямат намиране, от два месеца - само веднъж по телефона ми вдигна учтив мъж и обеща да провери за места. Не стана ни по имейл, ни социални мрежи, ще кажеш, че не искат клиентиии... Дайте ми съвет за три-четири нощувки в края на юни за двама възрастни и три деца до 8 г. - чисто, близо до плажа, нескъпо - може къща за гости, може хотел...Просто искам да разгледаме този край и да се насладя на едно чисто и спокойно море


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: alethea в чт, 30 май 2019, 11:24
А Дивата Патица?


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: polij в чт, 30 май 2019, 14:10
Гледах Тюленово, има някакво хотелче на скалите - ама хем малко по-скъпо, хем в района не видях пясъчен плаж. Към Дуранкулак гледах също, но честно казано много ми е непознато там и не мога да рискувам с тез дребни деца край мен, без препоръка


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: perunika в чт, 30 май 2019, 14:20
В Тюленово няма плаж.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: -veni- в чт, 30 май 2019, 14:56
Плажът е между Тюленово и Фара.
Има само един път покрай морето .


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Priqtelka в чт, 30 май 2019, 15:44
Отдавна из фейсбук виждам реклама на това място в Крапец, изглежда много добре, не знам устройва ли ви:
https://www.facebook.com/HousesKrapetsHoliday/ (https://www.facebook.com/HousesKrapetsHoliday/)


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: polij в чт, 30 май 2019, 16:10
Отдавна из фейсбук виждам реклама на това място в Крапец, изглежда много добре, не знам устройва ли ви:
https://www.facebook.com/HousesKrapetsHoliday/ (https://www.facebook.com/HousesKrapetsHoliday/)

Мноого благодаря, изглежда страхотно, пуснах запитване, ще чакам


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: perunika в чт, 30 май 2019, 22:12
И аз ги гледах тези бунгала миналата година. Скъпички са, но при повече финансови възможности, стават.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: polij в пт, 31 май 2019, 08:26
И аз ги гледах тези бунгала миналата година. Скъпички са, но при повече финансови възможности, стават.

Ами не чак толкова скъпи, поне за петима души - две спални плюс разтегателен ми дадоха цена от 130 лева, в повечето подобни места ми искат от 150 нагоре за нощувка на петимата.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: НеПоКоРнА в пт, 31 май 2019, 08:37
В Крапец съм резервирала този юли тук:
https://www.facebook.com/guesthouseSasha/
Имах препоръка от някой, но вече не помня от кой.  :lol: Общо взето ще ползваме само за спане, цената ни устройва идеално, на снимки изглежда съвсем прилично, бяха отзивчиви при запитванията ми. Само се надявам да случим на хубаво време.  :lol:


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: perunika в пт, 31 май 2019, 10:53
Има къщи за гости с 3 спални за 130лв.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: dussie в пт, 31 май 2019, 17:45
Гледах Тюленово, има някакво хотелче на скалите - ама хем малко по-скъпо, хем в района не видях пясъчен плаж. Към Дуранкулак гледах също, но честно казано много ми е непознато там и не мога да рискувам с тез дребни деца край мен, без препоръка
Хотела е добър,  зад него има също два по- малки, семеен тип...заслужават си. На плаж може да ходите на Болата или Русалка.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: -veni- в пт, 31 май 2019, 18:28
Ако ще ходя на плаж,бих предпочела Дуранкулак,Езерец или Крапец.
Този в Дуранкулак ми е най-любим
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/YNBb/U7CK6.jpg)
Най-много ми харесва това,че няма хора.
Но на такъв плаж трябва да се внимава.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Priqtelka в вт, 04 юни 2019, 04:28
Пресни впечатления от Ботаническа градина Балчик: касите са две както винаги(за Двореца и за градината), ако пропуснеш първата, охрана те подканва да се върнеш и да заплатиш вход, съответно на първа каса се заплаща 8 лева за възрастен, на втора 6 лева, общо 14 лева на човек вход, няма вариант да заплатиш вход само за градината. Новост за мен е, че на няколко места имаше контрола, на която ни проверяваха билетите. Не успях само да видя на входа откъм морето какъв вход се заплаща на касата, защото там беше само една.
В момента голяма част от градината е празна, понеже явно е в процес на засаждане. Но за сметка на това е сезонът на розите и жасминът.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/9yvl/s3X5q.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/9yvl/Foxgm.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/9yvl/FM9Wb.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/9yvl/Ht1SR.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/9yvl/pFeLa.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/9yvl/qVBzU.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/9yvl/Ck3OG.jpg)Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: НеПоКоРнА в вт, 04 юни 2019, 07:26
За деца, ученици, студенти има ли някакво намаление или за всички е еднаква цената?


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Priqtelka в вт, 04 юни 2019, 11:04
Различни цени имат, на страниците им са обявени:
http://www.ubg-bg.com/services-ubg-balchik.html (http://www.ubg-bg.com/services-ubg-balchik.html)

https://www.dvoreca.com/bg/info/2012-05-10-20-37-09.html (https://www.dvoreca.com/bg/info/2012-05-10-20-37-09.html)


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: plami-viki в пн, 10 юни 2019, 12:30
Здравейте!
Ние миналата година бяхме на Топола скайс, близо до Каварна. Ходехме на плаж на голф игрището трейшън клифс голф резорт, плажа беше много чист и поддържан, като цени не бих казала, че беше нещо безумно скъпо. Невероятно мил обслужващ персонал и голяма чистота. На Шабла плажът е рай за децата. Има място за паркиране, за хранене.
Ходихме и на Болата, но вече красотата се губи в мрасотията. Няма тоалетна. Няма от къде да си купиш нищо за храна. За хора с малки деца е спокойно, но....


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: perunika в пн, 10 юни 2019, 13:39
Здравейте!
Ние миналата година бяхме на Топола скайс, близо до Каварна. Ходехме на плаж на голф игрището трейшън клифс голф резорт, плажа беше много чист и поддържан, като цени не бих казала, че беше нещо безумно скъпо. Невероятно мил обслужващ персонал и голяма чистота. На Шабла плажът е рай за децата. Има място за паркиране, за хранене.
Ходихме и на Болата, но вече красотата се губи в мрасотията. Няма тоалетна. Няма от къде да си купиш нищо за храна. За хора с малки деца е спокойно, но....

Ние в Шабла не ходим на централния плаж, а под кафе Лаваца, там има 5-6 безплатни чадъра и спасител. Не е претъпкано, заради децата ходим там, а не на неохрамяемата зона. Иначе в нея има напълно безлюдни места.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Zaharinka в пн, 10 юни 2019, 16:03
На Шабла плажът е рай за децата. Има място за паркиране, за хранене.
Кой плаж визираш, моля обясни.

perunika, (Ние в Шабла не ходим на централния плаж, а под кафе Лаваца, там има 5-6 безплатни чадъра и спасител. Не е претъпкано, заради децата ходим там, а не на неохрамяемата зона. Иначе в нея има напълно безлюдни места. )
Кой е централния плаж в Шабла? И къде се намира кафе Лаваца?
На картата виждам Ресторант Лаваца(на къмпинг „Добруджа"). Това ли е кафето или там е Централния плаж?
Съжалявам, сякаш в Париж ще ходим, а не на нашето море :) Извинете ме за невежеството!
Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: perunika в пн, 10 юни 2019, 16:36
Да, ресторант Лаваца. Има го в Гугъл мапс. Централният е в началото, по-на юг се пада.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Zaharinka в пн, 10 юни 2019, 18:37
Да, ресторант Лаваца. Има го в Гугъл мапс. Централният е в началото, по-на юг се пада.
По на юг, в смисъл на същата зелена зона(от мапс-а), има някакво заведение „Терасата” - около него ли или още по на юг- около фара?
И откъде е подхода като се излезе от Шабла: към фара ли се тръгва или на север се заобикаля по дъга към морето?
Благодаря!


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: perunika в пн, 10 юни 2019, 18:40
Първо е отбивката за плажа, а после е за фара пътят. Терасата мисля, че е централният плаж.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Zaharinka в пн, 10 юни 2019, 18:44
Първо е отбивката за плажа, а после е за фара пътят. Терасата мисля, че е централният плаж.
Много благодаря! :hibiscus:


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: perunika в пн, 10 юни 2019, 19:44
За хранене бях писала, че препоръчвам Ловна среща. Има обедно меню, вечер е закътано, не е на плажа, но сте далеч от вятъра.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Feeling в пн, 10 юни 2019, 21:20
Zaharinka,намери ли твоето място в Шабла вече  ;-)
Току що ми попадна във фейса една снимка от плажа там.Не знам дали е фотошоп,но изглежда магнетично красиво  :love:
http://prikachi.com/images.php?images/119/9587119g.jpg  (http://prikachi.com/images.php?images/119/9587119g.jpg)


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Zaharinka в сб, 15 юни 2019, 07:08
Zaharinka,намери ли твоето място в Шабла вече  ;-)
Току що ми попадна във фейса една снимка от плажа там.Не знам дали е фотошоп,но изглежда магнетично красиво  :love:
http://prikachi.com/images.php?images/119/9587119g.jpg  (http://prikachi.com/images.php?images/119/9587119g.jpg)
Плажа изглежда феноменално!
А ние още не сме се спряли окончателно на мястото. Имаме една резервация в Шабла и една в Балчик(извън предварително начертания периметър), които са с безплатна отмяна и ще мислим до последно. Май надделява традиционализма у нас-да сме в по-жив район, но със сигурност ще пообиколим.Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Mariq_G94 в сб, 15 юни 2019, 15:51
[video]момичета ,здравейте виждам че сте писали за къщи Крапец холидей.понеже втора година сме там на почивка искам да ви кажа че няма да съжалявате . мястото е уникално.Много е чисто приятно и обслужването е на ниво .Препоръчвам ви го.А до плажа наистина е огромен и все още спокоен.Ние се храним на вън,основно в хотел Яница(за стаите там не съм много сигурна но съм чувала че не са на ниво [/video]


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: НеПоКоРнА в сб, 15 юни 2019, 18:23
А аз се интересувам дали има охраняеми плажове със спасители? И по възможност да не са нагъчкани с хора.  :mrgreen:


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Mariq_G94 в нд, 16 юни 2019, 10:52
На Крапец има около 200. Метра охраняем плаж  юли и август има галамация но не е както на южното черноморие


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: RichiRich в нд, 16 юни 2019, 11:56
Zaharinka,намери ли твоето място в Шабла вече  ;-)
Току що ми попадна във фейса една снимка от плажа там.Не знам дали е фотошоп,но изглежда магнетично красиво  :love:
http://prikachi.com/images.php?images/119/9587119g.jpg  (http://prikachi.com/images.php?images/119/9587119g.jpg)
Не е фотошоп - красиво е на север.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Feeling в нд, 16 юни 2019, 22:31
Zaharinka,намери ли твоето място в Шабла вече  ;-)
Току що ми попадна във фейса една снимка от плажа там.Не знам дали е фотошоп,но изглежда магнетично красиво  :love:
http://prikachi.com/images.php?images/119/9587119g.jpg  (http://prikachi.com/images.php?images/119/9587119g.jpg)
Не е фотошоп - красиво е на север.
Taка е !
И още красоти:Крапец и къмпинг Космос.
Красиви места си имаме,само да ги пазим  :love:
http://gowhere.bg/mesta/more/krapets/  (http://gowhere.bg/mesta/more/krapets/)
http://gowhere.bg/mesta/more/kamping-kosmos/  (http://gowhere.bg/mesta/more/kamping-kosmos/)


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: alethea в нд, 16 юни 2019, 22:43
А някой може ли да препоръча хотели и места за посещаване около Русалка, Камен бряг , Болата?


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Feeling в нд, 16 юни 2019, 23:36
А някой може ли да препоръча хотели и места за посещаване около Русалка, Камен бряг , Болата?
Тук има,но не съм ги посещавала  :peace:
https://vila.bg/  (https://vila.bg/)Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Блю в чт, 20 юни 2019, 11:15
А някой може ли да препоръча хотели и места за посещаване около Русалка, Камен бряг , Болата?

Резерват "Яйлата", нос Калиакра, мидената ферма Дълбока.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: alethea в чт, 20 юни 2019, 11:32
Благодаря ,
Видях Вила Амбра в Тюленово някой посещавал ли е ?


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: perunika в чт, 20 юни 2019, 11:42
Ние се канехме да ходим там, но си е доста скъпо за района. А и по телефона питах за басейна - не се отоплявал.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Liashka в пт, 05 юли 2019, 20:50
Какаду Каварна е затворено,
Хотелът или само ресторанта?! Ремонтират или тотал са хлопнали кепенци? :scream:
Вече било и съборено...


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: RichiRich в пт, 05 юли 2019, 21:40
Най-красивите плажове са на Север!
Виж ТОП 10 !
https://bgtourism.bg/07092018_beaches_bulgaria/

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/VKCl/ZkR4A.jpg)


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Zaharinka в нд, 07 юли 2019, 14:45
Да дам отчет за нашата кратка морска ваканция. Последно се спряхме на Балчик, че да има къде да излезем и да се разходим вечер. Не сбъркахме, защото в края на юни и началото на юли температурите бяха все около 30° и късната вечерна разходка беше задължителна.
Плажувахме на северния(централния) плаж. 70% от плажната ивица е заета от чадъри и шезлонги, а другото пространство се ползваше от такива като нас със собствен инвентар. Водата беше много добра за къпане. Дъното е пясъчно и постепенно става по-дълбоко.
Разходихме се до Каварна и н.Калиакра, до Шабла и фара. Минахме през Камен бряг, Тюленово и с.Топола. Хостел Шабла наистина е саниран и отвън изглежда ремонтиран, но нямам представа как е вътре. Времето е някак спряло в тази част от Черноморието. Който търси спокойно и тихо място за почивка-ще му хареса района.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: k_savova в вт, 09 юли 2019, 20:47
Дуранкулак, любимо място на ММ
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/Crml/UnQIz.jpg)
От тази неделя. Имаше вятър и зайчета в морето, но е рай за кайт сърф.  Водата беше много хубава
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/Crml/cRkKt.jpg)


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: bilqna_69 в вт, 09 юли 2019, 21:37
Много ми е странно - на Езерец, където е по-открито, духливо и дълбоко, водата беше по-топла, а на Болата - плитко, а водата доста студена. Наблюдения от няколко поредни дни.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: НеПоКоРнА в нд, 14 юли 2019, 12:39
Ние се завърнахме вчера. Водата на Болата и мен ме изненада. Очаквах, че като е тихо и плитко, ще е топла. А имам чувството, че там беше най-студено.  :mrgreen: Но се свиква.  :lol:
Ходихме до фара на Шабла, до шабленския плаж, до нос Чиракман, плажовете на Езерец и Крапец. Стигнахме пеша от Крапец до първото малко езеро на Дуранкулак. Предполагам, че и на това място се сливат двата плажа. newsm78 С кола бяхме и до Златната рибка на Дуранкулашкото езеро. Посетихме и нос Калиакра, а на връщане минахме през Аладжа манастир и Делфинариума. Варненския плаж и морската градина ме разочароваха. :naughty:
В Крапец бяхме отседнали в къща за гости Саша - препоръчвам я с две ръце! Изключително чисто и приятно място. За първи път ползвам без да се замисля кърпи и прибори. :lol: Бяхме в двата апартамента с обща огромна тераса и сутрешната ми гледка беше уау! Морето едва се вижда, но изгревът, зеленината и тишината ми стигат. Домакините са много отзивчиви.
Един ден отделихме и на Румъния - първо спряхме в Мамая и загубихме половин час в опити да пратим СМС за платен паркинг. Питахме сто човека, опитаха се да ни помогнат, но не стана с нито един от нашите оператори. Слагахме и някакъв код пред номера и пак нищо. Накрая се помолих на рецепцията в близкия хотел да оставим колите при тях срещу заплащане. Бяха много отзивчиви и ни разрешиха. Возихме се на лифта, цената е 20 леи по спомен. След това обратно по крайморската алея до колата. Плажът ми хареса, цените не са високи, както очаквах. Да не каже, че сувенирите бяха по-евтини от тук. Искахме да разгледаме и Констанца/Кюстенджа (как е правилно, срещам го и по двата начина?), но проблемът с паркирането си остана неразрешен и потеглихме към Сатурн, Венера и Мангалия. Последните не са нещо особено, но запълнихме вечерта с тях.
Моля, ако някой знае как се пращат СМС-и в Румъния за платен паркинг, да пише.
От всички места, на които хапнахме, най-много ни хареса храната в центъра на Българево - заведението се казва Aqua. Нищо особено, но готвят ужасно вкусно. А рибената им чорба е велика. Цените пък ми се видяха по-ниски от останалите места. Бяхме и при Бай Пешо, но не ми се видя много ОК.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Feeling в нд, 14 юли 2019, 14:30

В Крапец бяхме отседнали в къща за гости Саша - препоръчвам я с две ръце! Изключително чисто и приятно място. За първи път ползвам без да се замисля кърпи и прибори. :lol: Бяхме в двата апартамента с обща огромна тераса и сутрешната ми гледка беше уау! Морето едва се вижда, но изгревът, зеленината и тишината ми стигат. Домакините са много отзивчиви.

На какво разтояние от морския бряг се намира?
Набелязала съм си я за едно късно септемврийско море,а също и тази и се колебая коя от двете да избера  :thinking:
https://www.google.com/travel/hotels/%D0%94%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B0%D0%BA/entity/CgoIzIXxh6HUsYc2EAE?g2lb=4208993%2C4223281%2C4252074%2C4253230%2C4254308%2C4258168%2C4260007%2C4265959%2C4270442%2C4274032%2C4274649%2C4282363%2C4284820%2C4251519%2C4256179%2C4260383%2C4265427%2C4270859%2C4280642&hl=bg&gl=bg&un=1&q=%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0%20%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%B0%20%D0%B7%D0%B0%20%D0%B3%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%20%D0%B4%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B0%D0%BA&rp=OAJAAEgC&ictx=1&ved=2ahUKEwjvjJKzp7TjAhUlz6YKHaR6BFEQvS4wAHoECAkQHw&tcfs=EgBSAA  (https://www.google.com/travel/hotels/%D0%94%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B0%D0%BA/entity/CgoIzIXxh6HUsYc2EAE?g2lb=4208993%2C4223281%2C4252074%2C4253230%2C4254308%2C4258168%2C4260007%2C4265959%2C4270442%2C4274032%2C4274649%2C4282363%2C4284820%2C4251519%2C4256179%2C4260383%2C4265427%2C4270859%2C4280642&hl=bg&gl=bg&un=1&q=%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0%20%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%B0%20%D0%B7%D0%B0%20%D0%B3%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%20%D0%B4%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B0%D0%BA&rp=OAJAAEgC&ictx=1&ved=2ahUKEwjvjJKzp7TjAhUlz6YKHaR6BFEQvS4wAHoECAkQHw&tcfs=EgBSAA)


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: НеПоКоРнА в нд, 14 юли 2019, 14:49
Най-добре я виж на картата. Не мога да правя сравнение с другата къща, защото само в Саша съм била.Иначе брегът не се вижда, само малка частица от морето в далечината.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: dussie в нд, 14 юли 2019, 20:51
Къща "Саша" много ми хареса.Искам да попитам как стои въпроса с изхранването ? Вие ли си готвихте или се хранихте наблизо ?


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: НеПоКоРнА в пн, 15 юли 2019, 06:56
Къща "Саша" много ми хареса.Искам да попитам как стои въпроса с изхранването ? Вие ли си готвихте или се хранихте наблизо ?
Няма изхранване, хранихме се навън. Иначе в къщата има лятна кухня долу в градината, а в апартамента има чинии, вилици, купи и пр. , както и кана за вода и тостер. Има възможност за пускане на пералня срещу заплащане, ако не ви се мъкнат много дрехи.
В Крапец не сме яли, защото ние обикаляхме и общо взето на обяд винаги сме били някъде другаде. Веднъж вечеряхме в Златна рибка на Дуранкулак, точно на езерето. Иначе домакините ще ви упътят къде-какво, ако имате нужда. Има банкомат и хранителни магазини, има и край пътя заведение с храна за вкъщи, или поне такава табелка видях. До единия магазин има и заведение с готвена храна. В Яница също може да се яде. Но не знам кое от всичките става. Иначе Крапец е много малко село, няма търговски улици, няма аптеки. Нощни забавления не знам дали има, защото спя като труп.
В самата къща се продават домати, краставици на много добри цени. Хората си ги гледат в двора.
Иначе ядох уникални кайсии и пъпеши от едни сергии на пътя в Чунчево.  :love:


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: bilqna_69 в пн, 15 юли 2019, 07:41
В края на юни си купих първия пъпеш от Българево - уникален! Мислех, че като е рано няма да е узрял, но си беше перфектен.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: perunika в пн, 15 юли 2019, 16:26
Винаги на връщане от Шабла пълним колата с дини и пипер от  Поручик Чунчево.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: НеПоКоРнА в пн, 15 юли 2019, 17:07
Страхотни са им нещата.  :peace: Чувала съм, че пъпешите в Българево са най-хубави, но на мен тези от Поручик Чунчево ми харесаха много повече. Но може и там да не съм случила на пъпеш, само веднъж взех. Изкушавах се и аз да взема на връщане, но първо, че багажникът ни беше претъпкан, второ не се прибирахме директно, а с преспиване във Велико Търново и още обикаляне с колата и в двата района.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: perunika в пн, 15 юли 2019, 17:14
Колко пъти сме се прибирали с дини в краката ....


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: НеПоКоРнА в пн, 15 юли 2019, 17:48
Колко пъти сме се прибирали с дини в краката ....
И там беше пълно. :lol: Преди Крапец бяхме една седмица на Иракли на палатка с пълно оборудване.  :mrgreen: Два пъпеша само забърсах.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: polly в пн, 15 юли 2019, 20:25
В къща Саша има ли басейн....виждам някакъв на снимките, но ми се струва малък, от сглобяемите?


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: Feeling в пн, 15 юли 2019, 21:10
В къща Саша има ли басейн....виждам някакъв на снимките, но ми се струва малък, от сглобяемите?
https://www.google.com/maps/uv?hl=bg&pb=!1s0x40a4ce4fe696b9f3%3A0x2276e4f4685d084b!2m22!2m2!1i80!2i80!3m1!2i20!16m16!1b1!2m2!1m1!1e1!2m2!1m1!1e3!2m2!1m1!1e5!2m2!1m1!1e4!2m2!1m1!1e6!3m1!7e115!4shttps%3A%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipOmn4FS_XNt4tzm6Av6Q6L4UkXn90F-V9Mp5d12%3Dw213-h160-k-no!5z0LrRitGJ0LAg0YHQsNGI0LAg0LrRgNCw0L_QtdGGIC0gR29vZ2xlINCi0YrRgNGB0LXQvdC1!15sCAQ&imagekey=!1e10!2sAF1QipM1AGj1YPjqA47UpxAUHIIl4a1fY5nEfrQ9DPf4&sa=X&ved=2ahUKEwiy3O_CwrfjAhWKfZoKHfCuAxQQoiowCnoECA8QBg  (https://www.google.com/maps/uv?hl=bg&pb=!1s0x40a4ce4fe696b9f3%3A0x2276e4f4685d084b!2m22!2m2!1i80!2i80!3m1!2i20!16m16!1b1!2m2!1m1!1e1!2m2!1m1!1e3!2m2!1m1!1e5!2m2!1m1!1e4!2m2!1m1!1e6!3m1!7e115!4shttps%3A%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipOmn4FS_XNt4tzm6Av6Q6L4UkXn90F-V9Mp5d12%3Dw213-h160-k-no!5z0LrRitGJ0LAg0YHQsNGI0LAg0LrRgNCw0L_QtdGGIC0gR29vZ2xlINCi0YrRgNGB0LXQvdC1!15sCAQ&imagekey=!1e10!2sAF1QipM1AGj1YPjqA47UpxAUHIIl4a1fY5nEfrQ9DPf4&sa=X&ved=2ahUKEwiy3O_CwrfjAhWKfZoKHfCuAxQQoiowCnoECA8QBg)


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: НеПоКоРнА в пн, 15 юли 2019, 22:10
Няма басейн. Вижте снимките във фейса, по-актуални са.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: polly в вт, 16 юли 2019, 01:44
Благодаря...ще търся нещо друго


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: dussie в вт, 13 авг 2019, 18:28
Момичета,някоя ходила ли е септември на Болата ? Обмислям късно море....,а ме притеснява,че е много на север.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: perunika в вт, 13 авг 2019, 18:33
Вчера се върнахме от Шабла и Езерец. Ами и там вече има много народ. И,странно, много коли със софийска регистрация. А уж им е далеч.
Дано да не се развали и този хубав и девствен район.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: hrrisss в вт, 13 авг 2019, 18:42
Не е странно, август месец е месецът на софиянци.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: -veni- в вт, 13 авг 2019, 19:14
Ходили сме на Болата и в началото и в средата на септември.
През много топли дни.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: alethea в вт, 13 авг 2019, 19:26
Имате ли отзиви за Вила Калиакра и Градини в село Българево?
Изглежда ново и красиво място, а и хубави стаи / поне на снимките.Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: RichiRich в вт, 13 авг 2019, 22:43
На мен тази Бола , ми е като локва, Иканталъка също,
но Иканталъка има хубав ресторант и душ (тръба) с топла минерална вода , поне имаше преди.


Титла: Re: На море 2019 г. северно от Каварна
Публикувано от: bella_ciao в чт, 15 авг 2019, 05:48
Болата си е локва. Особено като паркира народа на сами плажа и остава само локвата.